Άρης: «Ψάχνεται» στην αγορά για την προσωρινή αντικατάσταση του Γκάλινατ

Άρης: «Ψάχνεται» στην αγορά για την προσωρινή αντικατάσταση του Γκάλινατ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Καστρίτης

bet365

Οι διαδοχικοί τραυματισμοί σε συνδυασμό με τον χρόνο αποκατάστασης του τραυματισμού του Ρομπέρτο Γκάλινατ έχουν… βάλει τον Γιάννη Καστρίτη στην αγορά καθώς αναζητά παίκτη για την προσωρινή αντικατάσταση του Αμερικανού γκαρντ.

Η επαναξιολόγηση της κατάστασης του Ρομπέρτο Γκάλινατ οδήγησε στην εκτίμηση περί ετοιμότητας του παίκτη περί τα μέσα του Απρίλη. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά και παιχνίδια της ενδιάμεσης φάσης έως τα Play Off. Θυμίζουμε ότι οι Αμερικανός υποβλήθηκε σε επέμβαση στο χέρι λόγω συντριπτικού κατάγματος σε τρία σημεία στην παλάμη. Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το διάστημα που θα χρειαστεί έως ότου βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Αυτά τα δεδομένα μαζί με τον σοβαρό τραυματισμό του Γιώργου Φίλλιου αλλά και το οστικό οίδημα που ταλαιπωρεί τον Λευτέρη Μποχωρίδη (σ. σ. υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Προμηθέα αλλά θα χρειαστεί να υποβάλλεται ταυτοχρόνως σε πρόγραμμα θεραπειών), ανάγκασαν τον Γιάννη Καστρίτη να αναθεωρήσει το αρχικό πλάνο και να κινηθεί για την προσωρινή αντικατάσταση του Ρομπέρτο Γκάλινατ. Αρχικά, ο έμπειρος τεχνικός δεν ήταν θετικός σε αυτό το σενάριο συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι ακόμη κι αν προχωρούσε στην απόκτηση άλλου γκαρντ, αυτός δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στον νοκ άουτ αγώνα με την Προμετέι.

Πλέον, ο Γιάννης Καστρίτης και εξετάζει περιπτώσεις ξένων γκαρντ έχοντας ως βασικό κριτήριο την ικανότητά του στο μακρινό σουτ αλλά και την ανταπόκρισή του στις σύνθετες άμυνες που εφαρμόζει ο Άρης. Ξέρει επίσης ότι έχει να διαχειριστεί και την πίεση του χρόνου καθώς μετά τις 3 Μαρτίου μια ομάδα μπορεί να προχωρήσει μόλις σε μια αλλαγή ξένου. Άρα, για να μην «κάψει» αυτή την αλλαγή (όταν επιστρέψει ο Γκάλινατ), στόχος είναι να αποκτηθεί παίκτης το αργότερο μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

Παράλληλα παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του Μανόλη Χατζηδάκη όπου και σ’ αυτή την περίπτωση τα χρονικά περιθώρια είναι στενά καθώς η προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή (1/3). Καθώς ο 24χρονος σέντερ είναι θετικός στο σενάριο μεταγραφής του στον Άρη και οι «κίτρινοι» είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, όλα θα εξαρτηθούν από τη θέση της «Ένωσης».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα