Ο Γιανγκ κρατάει στα χέρια του την κλεψύδρα του χρόνου

Ο Γιανγκ κρατάει στα χέρια του την κλεψύδρα του χρόνου

Ο Γιανγκ κρατάει στα χέρια του την κλεψύδρα του χρόνου
Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης «Πάτρικ Γιανγκ» και αναλύει όλα τα δεδομένα. Η έλλειψη διάθεσης και ψυχολογίας, τα «τιτβίσματα», το κλεισιμο των social media και η ελάχιστη προσφορά, που δεν θα ανεχθούν για πολύ ακόμη οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός πέρασε με απόλυτη επιτυχία τους «σκοπέλους» των αγώνων νωρίς με Παναθηναϊκό και Αναντολού Εφές, πέρασε με πολύ μεγάλη δυσκολία από την Λευκάδα και ουσιαστικά έχει κερδίσει ηρεμία, χρόνο και την πίστη των φίλων της ομάδας.

Αυτό που ακόμη δεν έχει κερδίσει και το ψάχνει, είναι η λύση στο θέμα του Πάτρικ Γιανγκ. Ο Αμερικανός μέχρι τώρα και με εξαίρεση τον αγώνα στη Λευκάδα, όχι μόνο δεν έχει βοηθήσει αγωνιστικά, αλλά βγάζει και μία «άσχημη» ψυχολογία.

Μπορεί να είναι ο φόβος για να μην ξαναχτυπήσει στο γόνατό του; Μπορεί να είναι πως του λείπει η πατρίδα του και οι συνήθειες του εκεί; Μπορεί…

Στον Ολυμπιακό όμως δεν έχουν χρόνο να περιμένουν τον Αμερικανό πότε θα διορθώσει τη χαμένη του ψυχολογία. Επιμένουμε στο θέμα της διάθεσής του διότι ο Γιανγκ χαίρει άκρας υγείας και το γόνατό του είναι πιο δυνατό από το άλλο.

Το χειρουργείο πήγε τέλεια, η αποθεραπεία ακόμη πιο… τέλεια συνεπώς δεν συντρέχει ιατρικός λόγος.

«ΕΒΓΑΛΕ» ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Από την προετοιμασία κι έπειτα ο Γιανγκ… έβγαλε διάφορα προβλήματα. Στην αρχή χτύπησε το δάχτυλο του χεριού του και ισχυριζόταν ότι πόναγε τόσο πολύ που του τοποθετήθηκε νάρθηκας κι έχασε περίπου ένα δεκαήμερο προπονήσεων.

Στο τουρνουά στο Ηράκλειο μιλώντας στο gazzetta.gr παραδέχτηκε το φόβο του για το ενδεχόμενο να ξαναχτυπήσει , όπως και τα «φαντάσματα» που επέστρεφαν στο μυαλό του όταν ήταν να αντιμετωπίσει την ομάδα με την οποία είχε τραυματιστεί (Εφές).

Με την επιστροφή στην Αθήνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τους συνεργάτες του θέλησαν να του ανεβάσουν την ψυχολογία (προφανώς αναγνώρισαν το πρόβλημα), συζήτησαν μαζί του και του εξήγησαν το πλάνο για την επανένταξή του.

Αυτή θα είχε να κάνει με περίπου 7-8 λεπτά σε ματς της Euroleague και με γύρω στα 15’ σε αυτά της Ελλάδας. Η αναμέτρηση για το Κύπελλο με τον Κολοσσό και με τον Κόροιβο για την πρεμιέρα της Basket League ήταν μία καλή ευκαιρία να βρει ρυθμό, ωστόσο παραμονή του πρώτου ματς ο Αμερικανός αισθάνθηκε «έντονες κρυάδες και ζάλη» και κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διεγνώσθη με ιγμορίτιδα.

Ένας παίκτης σε οποιοδήποτε επίπεδο που ανυπομονεί να βρεθεί στο παρκέ, δεν σταματιέται από καμία ιγμορίτιδα. Κάθε εβδομάδα αγωνίζονται παίκτες με 40 πυρετό…

Τελευταίο περιστατικό ήταν η επίσημη αναμέτρηση με την Εφές (ομάδα που τραυματίστηκε πέρυσι). Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ο Γιανγκ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ενημέρωσε πως δε μπορεί να αγωνιστεί. «Ενοχλήσεις» κράτησαν τον Αμερικανό από ένα ακόμη παιχνίδι εκτός, ωστόσο δεν πρέπει να έχει αποφοιτήσει κανείς από το Χάρβαρντ για να καταλάβει πως τον κυρίευσε ο φόβος λόγω της ομάδας που θα έπαιζε.

Φυσικά και αυτό θα μπορούσε να ζημιώσει τον Ολυμπιακό και επίσης φυσικά υπήρχαν άνθρωποι στην ομάδα που ενοχλήθηκαν.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ TWITTER

Στον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν πως ο Γιανγκ δεν δείχνει να έχει καλή διάθεση, δε δείχνει να ευχαριστιέται αυτό που κάνει και αυτό του βγαίνει. Οι προπονητές και οι διοικούντες της ομάδας έχουν αρκετή εμπειρία να διακρίνουν τέτοια προβλήματα.

Ακόμη και λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Αρμάνι ο Γιανγκ στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ήταν φανερά ξενερωμένος. Οι απαντήσεις του ήταν μονολεκτικές ενώ σε ερώτηση για το χρόνο συμμετοχής του, πέταξε το μπαλάκι στον Σφαιρόπουλο. Σύμφωνοι, φυσικά και ο «κόουτς αποφασίζει πόσο θα παίξει», αλλά και κάθε παίκτης δείχνει με τη διάθεσή του πόσο πολύ θέλει να κερδίσει χρόνο συμμετοχής.

Επίσης η χρήση των social media αποτελούσε έναν επιπλέον «πονοκέφαλο». Ο Γιανγκ ασχολιόταν πολλές ώρες την ημέρα με αυτά κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου μεμπτό, ωστόσο κάποια «τιτιβίσματα» κρίνονται τουλάχιστον αινιγματικά. Σε μερικά ανέφερε την έντονα τη νοσταλγία του για την πατρίδα του και σε κάποια άλλα την αγάπη του για την Ελλάδα. Πάντως ο Αμερικανός έκλεισε τον λογαριασμό του στο twitter, πράξη η οποία καταδυκνείει πως υπήρχε... θέμα.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ

Ο Ολυμπιακός θέλει να προστατέψει τον Γιανγκ και το έχει κάνει δεκάδες (χωρίς υπερβολή) φορές από πέρυσι. Στα θέματα με το χειρουργείο και την αποθεραπεία του, δεν άκουσε ένα «όχι» από τους υπεύθυνους. Του έκαναν όλα τα χατίρια με σκοπό να τον έχουν ευχαριστημένο, αλλά όλα έχουν όρια.

Ο Ολυμπιακός κάθε εβδομάδα παλεύει στην Euroleague, οι απαιτήσεις με το νέο τρόπο διεξαγωγής είναι τεράστιες και όλες οι ομάδες διαθέτουν μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους.

Η ομάδα έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει και αν δεν το κάνει με τον Γιανγκ, θα αναγκαστεί να το κάνει με άλλον παίκτη. Κανένας στην ομάδα δε θέλει να ξεκινήσει μεταγραφολογία, αλλά για να αποφευχθεί αυτό την απόλυτη ευθύνη ο παίκτης και μόνο.

Ξεκάθαρα και απλά. Αν ο Γιανγκ αλλάξει διάθεση, βελτιωθεί και προσαρμοστεί στην ομάδα θα μείνει κανονικά σε αυτήν. Αν δεν ξεπεράσει τη φοβία του και να δε «συνέλθει» τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει να ψάχνει για ψηλό στην αγορά.

Χρονικά περιθώρια στο αγωνιστικό κομμάτι και ειδικά στην Euroleague, δεν υπάρχουν. Στον Ολυμπιακό θα στηρίξουν και θα κάνουν υπομονή για λίγο καιρό ακόμη με τον Γιανγκ. Από τον ίδιο εξαρτάται η εξέλιξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα