Παναθηναϊκός – Κόροιβος Αμαλιάδας 96-65

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός – Κόροιβος Αμαλιάδας 96-65

bet365

Υπό το βλέμμα του Καταλανού προπονητή, ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας (96-65) με τους Σίνγκλετον, Ρίβερς και Φώτση να κάνουν τη διαφορά.

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στη Ρωσία και την ήττα (που ήταν σαν νίκη) από την ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» έκαναν μια καλή πρόβα τζενεράλε ενόψει των δύο επόμενων παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπάμπεργκ (εκτός) και τον Ερυθρό Αστέρα (εντός) σε διάστημα 48 ωρών.

Ματς που θύμιζε... προπόνηση για τους κυπελλούχους, οι οποίοι πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, όμορφες φάσεις απέναντι στον Κόροιβο (96-65) τις οποίες θα καταχάρηκε και ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος βρέθηκε στο «Νίκος Γκάλης» και χειροκροτήθηκε από τους 2.500 (περίπου) φίλους της ομάδας.

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή του, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Αν και βρέθηκε στην 12άδα κρίθηκε προτιμότερο να μην αγωνιστεί ώστε να είναι 100% έτοιμος στα δύο δύσκολα ματς που ακολουθούν. Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν αρκετά εύστοχος και έδειξε ότι το καλό του σουτ θα χρειαστεί και με το... παραπάνω στα δύσκολα παΙχνίδια που έρχονται.

Πολύ καλή και η παρουσία του Αντώνη Φώτση, ο οποίος... θυμήθηκε τις παλιές, καλές εποχές και βοήθησε και εκείνος από τη πλευρά του για να πάει η διαφορά στους 32 πόντους (82-50) στα μέσα (περίπου) της τελευταίας περιόδου. Στον αντίποδα, ο Κόροιβος αναλώθηκε σε πολλά τρίποντα, κάτι που μαρτυράει και η στατιστική, αφού οι παίκτες του Καλαμπάκου είχαν 0/0 σουτ έξω από ττα 6.75μ.

Ο Νικ Καλάθης συνέχισε με... κεκτημένη ταχύτητα από το ματς της Μόσχας, αφού σε επτά λεπτά που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο άγγιξε το τριπλ νταμπλ έχοντας 6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ!! Φυσικά ο Βόβορας είχε την ευκαιρία στο συγκεκριμένο παιχνίδι να κάνει πολλές αλλαγές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλη παρουσία τη φετινή σεζόν, όπως οι Μποχωρίδης και Πατ Καλάθης.

Φυσικά το παιχνίδι άνοιξε από νωρίς και οι «πράσινοι» δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν ιδιαίτερα, έχοντας πάρει διαφορά 25 πόντων με τη λήξη του ημιχρόνου (51-26). Οι Σίνγκλετον και Φώτσης ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν περισσότερο, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Πατ Καλάθης ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους 2.500 φίλους του Παναθηναϊκού Superfoods. Σε αυτό το διάστημα οι κυπελλούχοι είχαν 13/18 δίποντα, την ώρα που η ομάδα της Αμαλιάδας είχε σκοράρει τους 15 πόντους με τρίποντα (!) έχοντας 3/16 δίποντα και 5/13 σουτ έξω από τα 6.75μ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και δεν υπήρχε ούτε... μισή περίπτωση που ο Κόροιβος θα μπορούσε να ανησυχήσει τους «πράσινους». Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ο δείκτης του σκορ άνοιξε από νωρίς, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παίζουν στο... ρελαντί.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού έχοντας 16 πόντους με 6/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή σε 20:42. Ο Ρίβερς «τελείωσε» τη δουλειά αφού στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το... χέρι του έχοντας 4/5 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κένι Χολ δεν βοήθησε καθόλου τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Αν και ο βασικός σέντερ της ομάδας είχε 2/10 σουτ και 1/4 βολές.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Νικ Καλάθης έκανε τα... πάντα και έδωσε στον Παναθηναϊκό διαφορά ασφαλείας ενόψει της συνέχειας.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Μιχάλης Λούντζης πήρε χρόνο συμμετοχής και βοήθησε σημαντικά από τη θέση του πόιντ γκαρντ, με σωστές αποφάσεις και 2/2 δίποντα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ένα τρίποντο... τούβλο του Γιάννη Μπουρούση στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο χειροκρότησαν έντονα οι φίλοι της ομάδας.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 21 λάθη, ενώ ο Κόιροιβος το άθλιο ποσοστό στα δίποντα με 10/34!

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 51-26, 72-47, 96-65

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα