ΜακΝιλ, Ουάιτ και πλάνο ριζικών αλλαγών στον Άρη

ΜακΝιλ, Ουάιτ και πλάνο ριζικών αλλαγών στον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΜακΝιλ, Ουάιτ και πλάνο ριζικών αλλαγών στον Άρη

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το σχέδιο… ανοικοδόμησης του Άρη το οποίο περιλαμβάνει την επιστροφή των Τζέρελ ΜακΝιλ, Οκάρο Ουάιτ και την αποδέσμευση των Ντέβιν Μαρμπλ, Ερικ Μπάκνερ!

Το δείγμα δεν είναι επαρκές αλλά από την περασμένη εβδομάδα λήφθηκαν οριστικές αποφάσεις για τη δημιουργία… μιας ομάδας από την αρχή. Και ουσιαστικά αποτελεί την παραδοχή των (κακών) επιλογών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Προβληματισμός υπάρχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, πλέον αυτός εξελίχθηκε σε απόφαση και στη βεβαιότητα ότι η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη με τους υπάρχοντες παίκτες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μετά την ήττα στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στον Άρη κατέληξαν στην εφαρμογή πλάνου αλλαγών. Και χρησιμοποιούμε αυτό το ρήμα διότι οι αποφάσεις λήφθηκαν μετά την ήττα από το Ρέθυμνο. Ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στους δύο αγώνες που ακολούθησαν, αλλά δεν είδαν βελτίωση.

Ο Ντέβιν Μαρμπλ δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Πρίφτη. Αυτό φάνηκε και από τον τρόπο διαχείρισης του ντέρμπι στα τελευταία λεπτά καθώς ο έμπειρος τεχνικός απέφυγε να τον χρησιμοποιήσει. Το πλάνο του Άρη περιλαμβάνει την αντικατάσταση του Αμερικανού με τον Τζέρελ ΜακΝιλ. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές με τον ατζέντη του Αμερικανού μετά την ήττα από το Ρέθυμνο. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το ντέρμπι δεν έγινε το παραμικρό αλλά προβλέπεται να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων.

Ο ΜακΝιλ παραμένει ελεύθερος στην αγορά καθώς ήλπιζε ότι θα έβρισκε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο σε ομάδα της Ευρωλίγκα. Στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωση του ΜακΝιλ, είχε συζητηθεί η αντίστοιχη του Μαρκ Κάρτερ. Ο πρώην παίκτης των Πανιωνίου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι ελεύθερος κι έχει γίνει σχετική ερώτηση από τον Άρη. Βέβαια, τα τελευταία κοψίματα από το ΝΒΑ προσφέρουν μεγάλη λίστα «γκαρντ», αλλά αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Πρίφτης δείχνει να είναι υπέρ των εγγυημένων λύσεων κοιτώντας το χρονικό σημείο και όχι μόνο το ταλέντο.

Υπ’ ατμόν είναι και ο Έρικ Μπάκνερ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Άρη έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην αντικατάστασή του. Προς αυτή την κατεύθυνση ελπίζουν στην περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ. Ο Αμερικανός δεν εξασφάλισε εγγυημένο συμβόλαιο στους Μαϊάμι Χιτ. Αυτό σημαίνει ότι έχει δύο επιλογές. Είτε να παίξει στο NBDL με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τον χρειαστούν στο Μαϊάμι, είτε να κοιτάξει την προοπτική της Ευρώπης. Στον Άρη ποντάρουν στις αποδεδειγμένα καλές σχέσεις με τον παίκτη, αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό.

Μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκα – οι οποίες το καλοκαίρι ενδιαφέρθηκαν για τον Ουάιτ – αναζητούν «τεσσάρι». Είναι δεδομένο ότι θα γίνει επαφή τόσο με τον ίδιο τον αθλητή (σ.σ. ούτως ή άλλως έχει συχνή επικοινωνία με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΚΑΕ, Μάνο Λάσκαρη) όσο και με τον ατζέντη του. Το πλάνο περιλαμβάνει τη μεταφορά του Μιχάλη Τσαϊρέλη σε ρόλο δεύτερου σέντερ – πίσω από τον Καββαδά – και τον Ουάιτ να μοιράζεται τη θέση «4» μαζί με τον Τάντια Ντραγκίτσεβιτς.

Στην περίπτωση, πάντως, που δεν γίνει του Ουάιτ και δεδομένης της πρόθεσης του Πρίφτη να πάει σε εγγυημένες λύσεις, συζητήθηκε η περίπτωση του Ντρου Νέιμικ!

Τα παραπάνω βέβαια ανήκουν στη θεωρία γιατί η πράξη δεν είναι τόσο απλή. Το πλάνο ανοικοδόμησης του Άρη απαιτεί επιπλέον οικονομική θυσία και επιβάρυνση του ρόστερ. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ποσό που θα ζητήσουν οι υποψήφιοι στόχοι όσο και σε αυτό που απαιτείται για τις αποδεσμεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι άπαντες οφείλουν να κρατούν μικρό καλάθι. Αυτό είναι όμως το πλάνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα