Μέξας: «Έπρεπε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για μάχη»

Μέξας: «Έπρεπε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για μάχη»

bet365

Ο Κώστας Μέξας παραδέχτηκε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου όπως και την καλή απόδοση των παικτών του στην επανάληψη.

Ο Απόλλωνας πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και του έφυγε ένα μέρος της πίεσης.

Ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, «Για εμάς το σημερινό παιχνίδι με το Ρέθυμνο ήταν σημαντικό από την ημέρα που έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος και έπρεπε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για μια μάχη 40 λεπτών. Στο πρώτο ημίχρονο η νευρικότητα μας ήταν καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη του αγώνα. Τα λάθη μας στην επίθεση οδήγησαν το Ρέθυμνο στο να βάλει εύκολους πόντους και αυτό δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα.

Το Ρέθυμνο παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο στην άμυνα, υπήρχαν στιγμές που διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι τους όμως υπήρξαν και στιγμές που δεν ανταποκριθήκαμε όπως θα έπρεπε καθώς ήμασταν διστακτικοί και φοβισμένοι.

Συζητήσαμε στα αποδυτήρια και μπήκαμε στο γήπεδο θέλοντας να αλλάξουμε την εικόνα μας. Βάλαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, βρέθηκαν σε καλή μέρα οι Καλινόσκι και Βεργίνης, βελτιώθηκε και η άμυνα μας και στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την αντίδραση τους, καταφέραμε ουσιαστικά και πήραμε την ψυχολογία του Ρεθύμνου και καταφέραμε να φτάσουμε σε μια σημαντική νίκη.

Καλούμαστε πλέον να αναλύσουμε την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και να την διορθώσουμε περιορίζοντας παράλληλα και τις αδυναμίες μας για να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στα επόμενα παιχνίδια.

Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο και στον κόουτς καθώς όσοι γνωρίζουμε την πορεία του στο χώρο και το παρελθόν του γνωρίζουμε ότι είναι ένας αξιόλογος προπονητής που του άξιζε η ευκαιρία να δουλέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Δημήτρης Βεργίνης μίλησε και αυτός για τη σπουδαία νίκη, «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσει από την αρχή του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί και κάναμε λάθη σε άμυνα και επίθεση όμως πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε μεγάλα σουτ γιατί γυρίσαμε τη μπάλα, κόψαμε τον αιφνιδιασμό του Ρεθύμνου και στο τέλος φανήκαμε δυνατοί. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη όμως θέλουμε ανάλογη συνέχεια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα