ΝΒΑ και παίκτες προσπαθούν να γλιτώσουν το lockout!

Αντωνία Σπανού
ΝΒΑ και παίκτες προσπαθούν να γλιτώσουν το lockout!

bet365

Οι συζητήσεις για μια νέα συμφωνία μεταξύ παικτών και ΝΒΑ έχουν ξεκινήσει και όλοι θέλουν να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο lockout, όπως αυτό του 2011.

To NBA και ο οργανισμός που εκπροσωπεί του παίκτες έχουν προγραμματισμένη συνάντηση την Τετάρτη στην Νέα Υόρκη, καθώς προσπαθούν να πετύχουν μια καινούργια συμφωνία.

Η συνάντηση αυτή είναι το τελευταίο σημάδι ότι θα υπάρξει νέα συμφωνία για την αποφυγή απεργίας στο κοντινό μέλλον και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές.

Η συμφωνία που «τρέχει» τώρα μεταξύ της λίγκας και των παικτών είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2021, με τις δύο πλευρές να κρατάνε το δικαίωμα μέχρι τον Δεκέμβρη να εκφράσουν πιθανή θέληση για να φύγουν το 2017.

Σύμφωνα με τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, πάντως οι δύο πλευρές θέλουν να έρθουν σε συμφωνία πριν λήξει η τρέχουσα.

«Οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να συμφωνήσουν».

Χρειάζεται μια γρήγορη λύση, για την αποφυγή ενός lockout ή χαμένων παιχνιδιών.

Οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις είχαν πάει πολύ άσχημα για την λίγκα.

Ακυρώθηκαν 16 παιχνίδια , πράγμα που συνέβη για μόλις 2η φορά στην ιστορία της λίγκας .

Με την λίγκα να είναι υγιής και με τα χρήματα να ρέουν, υπάρχει ισχυρό κίνητρο από όλες τις πλευρές να μην σταματήσει με τίποτα η αγωνιστική δράση.

Ο Καρμέλο Άντονι έδωσε το στίγμα: «Δεν θέλουμε να κάνουμε απεργία και δεν θέλουν να κάνουμε απεργία. Έτσι το καλύτερο να γίνει είναι να το λύσουμε νωρίς παρά αργότερα.

Θέλουμε να γίνει κάτι. Νομίζω ότι το ΝΒΑ και οι ιδιοκτήτες είναι πολύ θετικοί σε αυτό, όπως και εμείς. Νομίζω ότι στις διαπραγματεύσεις του 2011 είχαμε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, μπορείς να δεις την αντίδραση, μπορείς να δεις την επαφή που έχουμε, τις πληροφορίες που στέλνονται στις δύο πλευρές.

Νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά στο να γίνει κάτι. Ελπίζω να γίνει σύντομα».

 

NBA Τελευταία Νέα