Κράξιμο των αθλητών στον Τραμπ, για τα «λόγια των αποδυτηρίων»!

Αντωνία Σπανού
Κράξιμο των αθλητών στον Τραμπ, για τα «λόγια των αποδυτηρίων»!

bet365

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τα... αχαρακτήριστα που είπε για τις γυναίκες, λόγια των αποδυτηρίων και οι αθλητές αντέδρασαν λέγοντας ότι αυτοί που ζουν μέσα στα αποδυτήρια δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.

Ο Γιουντόνις Χάσλεμ, 3 φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με το Μαϊάμι, ξεκίνησε κάποια πειράγματα με τους συμπαίκτες του στους Χιτ, μετά την προπόνηση της Δευτέρα. Τα αστεία και τα γέλια βοηθούν στο να φύγει η έντασή μετά από μια σκληρή προπόνηση.

Έτσι ορίζει ο συγκεκριμένος αθλητής τα λόγια των αποδυτηρίων.

Βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να δώσει διαφορετικό ορισμό σε αυτές τις συζητήσεις, γεγονός που αρνούνται σύσσωμοι αρκετοί αθλητές.

Σεξιστικά και επιθετικά σχόλια ενάντια στις γυναίκες, όπως αυτά που διέρρευσαν σε βίντεο του υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ, ο ίδιος τα χαρακτήρισε «κουβέντες αποδυτηρίων».

Η αντίδραση ήταν άμεση.

«Δεν ξέρω σε τι αποδυτήρια έχει βρεθεί», τόνισε ο Χάσλεμ, «Όχι, δεν το εκτίμησα , να πω την αλήθεια. Αυτά δεν είναι λόγια που ακούγονται στα δικά μας αποδυτήρια. Δεν ξέρω πολύ καλά τον Τραμπ και δεν ξέρω που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια,

για να πω ότι έχει βρεθεί σε οποιαδήποτε αποδυτήρια όπου γίνονται τέτοιες συζητήσεις».

Στο βίντεο που έχει διαρρεύσει και είναι από το 2005, ο Τραμπ καυχιέται ότι φίλησε, άρπαξε και προσπάθησε να κάνει σεξ με γυναίκες άλλες από την γυναίκα του. «Όταν είσαι σταρ, σε αφήνουν να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις ότι θες».

Οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές. Αθλητές από όλα τα αθλήματα αντιδρούν στην σύνδεση μιας κουβέντας μέσα στα αποδυτήρια τους, με σεξιστικά σχόλια.

Ο προπονητής των Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς, με την σειρά του αντέδρασε και εκείνος.

«Αυτά είναι άσχημα σχόλια. Είναι ταπεινωτικά για τις γυναίκες. Το ξέρω, ότι όταν οι άνθρωποι 'πετάνε' τον όρο «κουβέντες αποδυτηρίων», δεν υπάρχει κανείς να μιλάει έτσι μέσα στα αποδυτήρια.

Υπάρχει ιδρώτας στα αποδυτήρια; Ναι. Μπορεί να ακουστεί κάθε λέξη. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα το ταπεινωτικό, υπάρχουν παίκτες στα αποδυτήρια μας που έχουν αδελφές, συζύγους και κόρες. Δεν υπάρχουν αυτές οι συζητήσεις σε κανέναν τύπο αποδυτηρίων».

Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Σείν Μπατιέ, με την σειρά του δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει και την δικιά του άποψη.

«Πρόκειται για άστοχες κουβέντες. Τα αποδυτήρια, ή όπως το ορίζει ο καθένας, είναι πιθανότατα ένα από τα τελευταία μέρη όπου οι περισσότεροι άνθρωποι νοιώθουν ασφαλής να εκφραστούν χωρίς να φοβούνται την κριτική ή ακόμα και τον εκβιασμό».

Οι αντιδράσεις δεν σταματούν, με τον Ολαντίπο (Νο.2 στο ντραφτ του 2013) να «προστατεύει» και εκείνος με την σειρά του τα αποδυτήρια των αθλητών.

«Τα αποδυτήρια είναι ένα μέρος ιερό. Είναι ιδιωτικό μέρος όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Από τα πολλά αποδυτήρια που έχω βρεθεί ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο.

Μιλάμε για την νίκη, για την δουλειά που κάναμε στο γήπεδο, τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάρουμε πρωταθλήματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει αυτά που θέλει να πει και κάνει αυτά που θέλει να κάνει και κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει τις εκλογές, αυτά πιστεύει και εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν.

Εγώ θα πάω να ψηφίσω όπως όλοι οι άλλοι και θα προσπαθήσω να κάνω την διαφορά».

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο Τραμπ, για ακόμα μια φορά, είναι πολλές, με τους αθλητές να κάνουν ότι μπορούν για να διαχωρίσουν την θέση του και να προστατεύσουν αυτό που για εκείνους είναι ιερό.

 

NBA Τελευταία Νέα