Συγκέντρωση για μεγάλο διάστημα, το βασικό ζητούμενο

Συγκέντρωση για μεγάλο διάστημα, το βασικό ζητούμενο

Συγκέντρωση για μεγάλο διάστημα, το βασικό ζητούμενο
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την έλλειψη συγκέντρωσης των «ερυθρόλευκων» στην τέταρτη περίοδο και είναι σίγουρος πως ο Σφαιρόπουλος θα τους βάλει «χέρι» για τα λάθη που έκαναν στην άμυνα σε αυτό το διάστημα.

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με ομάδες χαμηλότερου επιπέδου όπως ο Κόροιβος (ή ο Κολοσσός προχθές), δε συνηθίζουν να βγάζουν συμπεράσματα. Η αδυναμία του αντιπάλου να ανταποκριθεί στα ματς με τους Πειραιώτες είναι τόσο μεγάλη που οποιοδήποτε συμπέρασμα δε θα είναι ασφαλές.

Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο δεν ισχύει αυτό και εξηγώ τι εννοώ...

Στο blog μετά το φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ είχα γράψει σε υστερόγραφο πως ο Σφαιρόπουλος θα «χτίσει» πάνω στην τρίτη κακή περίοδο. Το ίδιο θα κάνει και για την τελευταία της Αμαλιάδας.

Δεν είμαι προπονητής, αλλά έχω την εντύπωση πως μπορώ να μπω κάποιες λίγες φορές στο μυαλό του coach.

Όταν δέχεσαι σε ένα δεκάλεπτο 27 πόντους από τον Κόροιβο (χωρίς διάθεση υποτίμησης), γίνεται πιο εύκολο. Ειδικά για τον τελειομανή Σφαιρόπουλο...

Το συμπέρασμα του ματς είναι ένα και μοναδικό.

Οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο όταν χάνει τη συγκέντρωσή της, βγάζει άσχημη εικόνα στο παρκέ και προβληματίζει.

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο δέχθηκε 27 πόντους δίνοντας....

1. .. βοήθεια από τη δυνατή πλευρά (ΕΓΚΛΗΜΑ) όπου ακολούθησαν τρίποντα του Μιλουτίνοβιτς.

2. ... δεν είχε ούτε μισή περιστροφή σε διεισδύσεις του Μπράουν με αποτέλεσμα σε φάσεις 5on5 να δέχεται lay up.

3. … δέχτηκε 4 καλάθια από τραγική αντιμετώπιση στο πικ εν ρολ. Τα δύο από συνεργασία του πιτσιρικά Μπεκρή με τον Χολ όπου και κάρφωσε.

4. .... έπαιξε κακή close out άμυνα στην αδύνατη πλευρά.

Με απλά λόγια για να γίνει κατανοητό. Δεν υπάρχει το δικαίωμα χαλάρωσης ειδικά τον Οκτώβριο. Αν χάσουν οι Πειραιώτες τη συγκέντρωση τους στη Μαδρίτη θα δεχτούν 100+ πόντους.

Πρόκειται για διαφορετικά ματς εννοείται με εντελώς άλλο πλάνο τακτικής, ωστόσο ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ δε θα υπάρχει κανένα πλάνο.

ΥΓ: Τα περισσότερα δίποντα (26) από τρίποντα (34) που σούταρε ο Ολυμπιακός είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ. Κάθε αντίπαλος χαμηλότερης ποιότητας ρισκάρει δίνοντας σουτ από τα 6.75. καλώς έκαναν και τα πήραν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου.

ΥΓ 2: Η διοίκηση της Δόξας Λευκάδας όρισε 25 ευρώ εισιτήριο και στέρησε από τους φίλους της ομάδας να βιώσουν την ιστορική νίκη των παικτών του Χάρη Μαρκόπουλου στην Basket League. Με 25 ευρώ λογικό ήταν να είναι άδειο το γήπεδο.

Η ΑΕΚ την άλλη εβδομάδα με το Λαύριο έχει εισιτήριο 2 ευρώ και μαγκιά της.

Το μπάσκετ δεν είναι μόνο «μπίζνα» κύριοι της Λευκάδας. Ο ΕΣΑΚΕ οφείλει να συνετίσει άμεσα τη συγκεκριμένη διοίκηση και οποιοδήποτε άλλη φυσικά, ορίσει φθηνότερο εισιτήριο τέτοιου επιπέδου.

ΥΓ 3: Μπράβο στον ΕΣΑΚΕ για τη στατιστική κάλυψη των αγώνων. Τεράστιο βήμα μπροστά.

ΥΓ 4: Μεγάλη στεναχώρια για τον Σανικίτζε. Ανυπομονούσα να τον δω στα γήπεδα της Α1. Περαστικά στο παλικάρι.

ΥΓ 5: Φυσικά περαστικά και στον Μάικ Τζέιμς. Για να έχει αξία η νίκη θες τον αντίπαλο πλήρη και υγιέστατο και δεν παρακαλάς για τραυματισμό οποιουδήποτε παίκτη. Ποτέ!

ΥΓ 6: Τρομερή φωτογραφία!

ΥΓ 7: Ορό της αλήθειας χρειάζονται ορισμένες συνεντεύξεις για να γίνουν ωραίες... και κυρίως ειλικρινείς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.