Σοβαρός και συγκεκριμένος στον στόχο του

Σοβαρός και συγκεκριμένος στον στόχο του

Σοβαρός και συγκεκριμένος στον στόχο του

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» το ματς με τον Κολοσσό και την πίστη στο πλάνο τους σε άμυνα κι επίθεση.

Η αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Κολοσσό δεν αποτελεί κριτήριο για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο. Η διαφορά ποιότητας ήταν τεράστια και οι Ροδίτες δε μπόρεσαν καν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Σίγουρα όμως μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει τον τρόπο σκέψης του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των παικτών του. Πίεση πάνω στη μπάλα και δυνατό overplay στην πρώτη πάσα απόσταση και στη συνέχεια τρέξιμο στον αιφνιδιασμό.

Ο Κολοσσός έκανε 22 λάθη και έχω την εντύπωση πως τουλάχιστον στα 15 από αυτά οι Πειραιώτες σκόραραν με lay up ή κάρφωμα. Το φύλλο στατιστικής γράφει για 21 πόντους στον αιφνιδιασμό, αλλά είναι 100% λάθος και σίγουρα μπήκαν γύρω στους 30.

Σε αυτό βοήθησαν και οι αργές επιστροφές των φιλοξενούμενων βέβαια.

Να επιστρέψω όμως στην πίεση πάνω στη μπάλα και στην πρώτη πάσα. Ο Σφαιρόπουλος φωνάζει συνέχεια να βγαίνουν να μαρκάρουν ψηλά οι παίκτες του. Θυμάμαι αρκετά κλεψίματα στην πρώτη πάσα, αλλά δύο είναι τα χαρακτηριστικά που είναι και ενδεικτικά…

Ο Κεμ Μπιρτς στο πρώτο ημίχρονο πίεσε τόσο ψηλά τον αντίπαλο σέντερ που έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και τελείωσε με κάρφωμα τις φάσεις. Ακόμη και ο σέντερ λοιπόν θα πιέζει ψηλά. Εκτός αν είναι ο Μιλουτίνοφ που δεν έχει την αθλητικότητα για να το κάνει.

Ο Σφαιρόπουλος δεν το ζητά αυτό για το ενδεχόμενο κλέψιμο, αλλά και για να χαλάσει το επιθετικό play του αντίπαλου. Αν ο ψηλός πιέσει πολύ καλά και εμποδίσει τη συγκεκριμένη πάσα αυτομάτως η επίθεση βγαίνει από το σύστημα πριν καν την πρώτη πάσα.

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε ήταν η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το ματς στον Ολυμπιακό. Και καλά οι παίκτες περίμεναν πως και πώς να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις, αλλά μου έκανε εντύπωση μία κίνηση του coach.

Με το ματς στους 40 πόντους διαφορά και με 4΄΄ για τη λήξη της τρίτης περιόδου έριξε στο παρκέ πέντε γκαρντ (Χάκετ, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Γκριν και Παπαπέτρου). Ήθελε να βγάλει από τη «μύγα ξύγκι» και να δοκιμάσει μία φάση που κάπου, κάποτε μπορεί να του χρειαστεί.

Αν δεν έκανε τη συγκεκριμένη δοκιμή στο +40 θα του έλεγε κανείς τίποτα; Όχι φυσικά.

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ

Θίγω το συγκεκριμένο σημείο για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν μετά το ματς με την Εφές στο Ηράκλειο. Ο Μάντζαρης έχει βάλει αρκετά τη διείσδυση στον τρόπο παιχνιδιού του και το έκανε και με τον Κολοσσό αρκετά και με τους Τούρκους. Σημαντικό στοιχείο για τον ίδιον πρώτα και μετά φυσικά για την ομάδα.

ΥΓ: «Όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε»… Με 39 πυρετό στο νοσοκομείοο Γιανγκ και δεν πέφτει ούτε με τις ενέσεις και τα φάρμακα που του χορηγούν οι ιατροί. Γκίνια το παλικάρι μεγάλη.

ΥΓ 2: Ο Έρικ Γκριν κάρφωσε δύο φορές και καλά το πρώτο ήταν μόνος στον αιφνιδιασμό. Το δεύτερο που ήταν άλεϊ ουπ από πάσα του Χάκετ…

ΥΓ 3: Η ΕΟΚ είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια δε μπορεί να διοργανώσει τελικό με παρουσία μεγαλύτερη των 1000 ατόμων στο γήπεδο.

Φέτος το πήγε ακόμη παραπέρα αφού δεν παρείχε στατιστική κάλυψη της αναμέτρησης. Τα όποια στατιστικά ήταν λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης της Nova.

Αστείο το 2016 να μην έχουν τα βασικά… τα στατιστικά ρε αδερφέ on line.

Εκτός αν δε διοργανώνει το Κύπελλο η Ομοσπονδία…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.