«ΑΥΤΗ Η ΗΤΤΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ»

Ο Σβεντ βλέπει ακόμη εφιάλτες από τον τελικό της Πόλης

Ο Αλεξέι Σβεντ δεν έχει ξεχάσει το θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη το 2012 και την απώλεια της EuroLeague. 

Ο Σβεντ βλέπει ακόμη εφιάλτες από τον τελικό της Πόλης

Ο γκαρντ της Κίμκι μίλησε στην «matchtv.ru» και από τις ατάκες που έκλεψαν την παράσταση ήταν αυτές για τον χαμένο τελικό της EuroLeague.

Ο Αλεξέι Σβεντ που τότε αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέφερε πως, «Είμαι σίγουρος πως εάν παίζαμε άλλα δέκα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, θα νικούσαμε και στα δέκα. Αλλά, ήταν η μέρα τους και η ελληνική ομάδα έπαιζε σαν είχε έξι παίκτες στο παρκέ! Το ματς ξεκίνησε να γυρνάει στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν το ημίχρονο, κάναμε ό,τι θέλαμε, αλλά μετά άρχισαν να πετυχαίνουν τρελά σουτ, με χέρια πάνω τους! Ήταν μία βαριά ήττα. Και εκείνο το καλοκαίρι έπρεπε να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου κατακτήσαμε με τη Ρωσία το χάλκινο μετάλλιο».

Στη συνέχεια τόνισε ότι, «Είμαστε όλοι άνθρωποι και ζούμε έντονα συναισθήματα. Πάντα σε μία ομάδα νιώθεις αυτοπεποίθηση και δύναμη, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να νιώσεις τέτοιες στιγμές. Δουλεύεις έναν ολόκληρο χρόνο για τη νίκη, αλλά έρχεται η ήττα στον τελικό. Αυτό σε σκοτώνει. Στον αθλητισμό, υπάρχουν νίκες και ήττες. Αλλά, υπάρχουν και μαθήματα στους τελικούς, όπου χάνεις με μόλις έναν πόντο».