Ολυμπιακός - Κολοσσός 99-48 (pics)

Ολυμπιακός - Κολοσσός 99-48 (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Κολοσσό Ρόδου (99-48) στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκπληκτική ταχύτητα στην επίθεση και πίεση στην άμυνα οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στον Κολοσσό (99-48) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου (θα γίνει νέα κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλο).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου από το τζάμπολ κιόλας έδειξαν πτυχές του τρόπου παιχνιδιού με το οποίο θα πορευτούν φέτος. Πιεστική άμυνα ειδικά στα αντίπαλα γκαρντ και τρέξιμο σε κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό ήταν τα βασικά στοιχεία που του έδωσαν προβάδισμα 17 πόντων (23-6, 9’).

Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Κολοσσός δε βοήθησε το παραμικρό τους φιλοξενούμενους. Η είσοδος του Έρικ Γκριν (11π. στο πρώτο ημίχρονο) έδωσε μεγαλύτερη ευκολία στο σκορ κι έτσι οι Πειραιώτες χάθηκαν από την εμβέλεια των φιλοξενούμενων (51-19, 18’).

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε καθόλου, οι Πειραιώτες έτρεχαν συνέχεια βρίσκοντας πολλούς κι εύκολους πόντους ενώ στην άλλη πλευρά οι Ροδίτες δυσκολεύονταν αρκετά.

Η διαφορά αυξήθηκε ξεπερνώντας τους 40 πόντους στο 29’ (79-37) και έμεινε εκεί μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Tεράστια διαφορά ποιότητας στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτική άμυνα, βρήκε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και αυτά ήταν αρκετά.

Με 12 εύστοχα τρίποντα και 21 ασίστ ήταν αδύνατον να μην λήξει με μεγ΄λη διαφορά το ματς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεν υπήρχε «ερυθρόλευκος» που υστέρησε, ωστόσο ξεχώρισαν ο Έρικ Γκριν με 16 πόντους (5/6δ., 2/3τρ.), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 λάθη, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 14 πόντους (3/3δ., 2/4τρ., 2/2β.) και 5 ριμπάουντ και ο Κεμ Μπιρτς με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και ένα κόψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιουβόντε Ρέντικ τελείωσε το ματς με 1/8 δίποντα, 4 λάθη και 3 ριμπάουντ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Από το πρώτο τρίλεπτο ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και ουσιαστικά δεν ένιωσε την παραμικρή αντίδραση από τον Κολοσσό.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τίποτα απολύτως αφού όλα πήγαν τέλεια για πρεμιέρα σεζόν.

Ο Κολοσσός τη γενικότερη εικόνα του αφού δε φάνηκε ανταγωνιστικός. Φυσικά έπαιξε απέναντι σε έναν αντίπαλο άλλου επιπέδου.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 51-24, 79-38, 99-48

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα