Αυτά που θα προσφέρει ο Γκριν στον Ολυμπιακό (vids)

Αυτά που θα προσφέρει ο Γκριν στον Ολυμπιακό (vids)

Αυτά που θα προσφέρει ο Γκριν στον Ολυμπιακό (vids)
Το gazzetta.gr αναλύει όσα θα προσφέρει ο Έρικ Γκριν στην επίθεση του Ολυμπιακού και τους αριθμούς του στα φιλικά της προετοιμασίας.

Ο Έρικ Γκριν ήρθε στον Πειραιά για να απελευθερώσει τον τρόπο παιχνιδιού στην επίθεση του Βασίλη Σπανούλη και το gazzetta.gr με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας αναλύει τι θα προσφέρει ο Αμερικανός στον Ολυμπιακό.

Ο Βασίλης Σπανούλης τα τελευταία χρόνια είχε πολύ συχνά τη μπάλα στα χέρια του στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και ένας λόγος που συνέβαινε αυτό εκτός από τη λατρεία του για τέτοιες καταστάσεις ήταν γιατί δεν είχε και σε ποιον να τη δώσει.

Για να μη αδικούμε τους μέχρι πέρυσι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό με εξαίρεση τον Ματ Λοτζέσκι και τον Γιώργο Πρίντεζη δεν αισθανόσουν ασφάλεια αν έβλεπες τη μπάλα στα χέρια οποιουδήποτε άλλου.

Φέτος ήρθε ο Γκριν για να προσθέσει έναν τέτοιον παίκτη και όχι μόνο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιθυμεί από τον Αμερικανό σκοράρισμα μετά από πάσα, σκοράρισμα μετά από 1on1, δημιουργία μετά από 1on1 και φυσικά το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό.

ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΡΙΝ

Στα φιλικά της προετοιμασίας ο Έρικ Γκριν έδειξε να έχει γρήγορες εξόδους από τα σκριν μακριά από τη μπάλα. Ακόμη κι απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους (Εφές, Ερυθρός Αστέρας, Γαλατάσαραϊ) έβγαινε «ώμο με ώμο» αφήνοντας τον αμυντικό του πίσω. Με αυτόν τον τρόπο κέρδιζε απόσταση και προλάβαινε να φτιάξει τα πόδια του ώστε να εκτελέσει αμέσως.

ΣΚΟΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ON 1

Από την εποχή του Λιν Γκριρ είχε να παίξει στον Ολυμπιακός κάποιος που να παίζει τόσο καλά το ένας εναντίον ενός. Ο Έρικ Γκριν θυμίζει το παλιό επιθετικό τρικ «τέσσερις κάτω κι ο παίκτης με τη μπάλα ανοικτά». Ο Αμερικανός διαθέτει απίστευτα γρήγορη ντρίμπλα, έχει έκρηξη στο πρώτο του βήμα και διαθέτει τη ικανότητα να χαμηλώνει τόσο πολύ το κέντρο βάρους του σώματός του που περνάει με ευκολία τον αντίπαλο του.

Μέχρι τώρα πάντως δείχνει πως προτιμά να σταματά και να σουτάρει από μέση απόσταση ή με ένα μικρό step back.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΟΝ 1

Η αλήθεια είναι πως η πάσα περνάει σε δεύτερο πλάνο από το μυαλό του όταν παίζει ένας με έναν τον παίκτη του και μάλιστα δείχνει να προτιμά να πασάρει όταν κάνει την προσπάθειά του από πλαϊνή θέση.

Στη μέχρι τώρα παρουσία του πάντως δημιουργεί ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα οριζόντια και όχι κάθετα. Δηλαδή τραβάει «βοήθεια» από γκαρντ και όχι από ψηλό διότι η κίνησή του είναι παράλληλη προς το καλάθι (αυτομάτως δεν είναι τόσο απειλητικός στο σκορ αφού το σώμα του είναι λάθος).

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός τρέχει απίστευτα γρήγορα το παρκέ. Δεν του αρέσει να κουβαλά την μπάλα σε όλο το γήπεδο, αλλά προτιμά να την δέχεται κοντά στο κέντρο και με 2-3 ντρίπλες να πηγαίνει στο καλάθι. Ο Γκριν στα φιλικά μέχρι τώρα έδειξε πως έχει την ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις με lay up χρησιμοποιώντας συχνά το σώμα του παίκτη που προσπαθεί να τον κόψει ψηλά. Δηλαδή ισορροπεί στον αέρα όταν το κορμί του έρχεται σε επαφή με του αντίπαλου.

Σε αυτό το κομμάτι να έχετε στο μυαλό σας πως ο Γκριν θα κερδίζει πολλά αντιαθλητικά φάουλ στην EuroLeague χάρη στο νέο τρόπο που θα τα σφυρίζουν οι διαιτητές.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ

17

3/5

ΑΡΗΣ

13

0/2

ΛΑΥΡΙΟ

10

1/2

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ

9

1/2

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

12

1/2

ΕΦΕΣ

10

1/3

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

10

1/?

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

4

0/2

85 (10.62 μ.ο)

7/16 (43.75%) δεν λογίζεται το ματς με Γαλατά γιατί είναι άγνωστος ο αριθμός των προσπαθειών

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα