Ξέσπασε ο Ουέστ για το ρατσισμό στις ΗΠΑ!

Ξέσπασε ο Ουέστ για το ρατσισμό στις ΗΠΑ!

Αλέξανδρος Καραλής
Ξέσπασε ο Ουέστ για το ρατσισμό στις ΗΠΑ!

bet365

Ο Ντέιβιντ Ουέστ προέβη σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα για τα γεγονότα που συμβαίνουν στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, μιλώντας και για τον Κάπερνικ και για τον τρόπο διαμαρτυρίας των αθλητών.

Ο «άσος» των Ουόριορς διαμαρτύρεται εδώ και χρόνια για τις διακρίσεις εις βάρος των Αφροαμερικανών, καθώς στέκεται πάντα τελευταίος στη σειρά της ομάδας του και δυο βήματα πίσω από τους συμπαίκτες του στη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνο.

Παρ' όλα αυτά ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε δημόσια και το... πήγε ένα βήμα παρακάτω αυτή τη φορά, σε δηλώσεις του σε αμερικανικά μέσα.

«Τι γίνεται με την εκπαίδευση; Με την βρεφική θνησιμότητα; Τι θα λέγατε για το γεγονός ότι (σ.σ οι Αφροαμερικανοί) πεθαίνουμε νεότεροι και τα βρέφη μας μικρότερα; Πεθαίνουμε. Εμείς (σ.σ οι Αφροαμερικανοί) έχουμε μικρότερο προσδόκιμο ζωής. Τι γίνεται με το σύστημα υγείας μας; Υπάρχουν πολλά θέματα, αλλά κανείς δεν ασχολείται», σχολίασε αρχικά ο Ουέστ για να συνεχίσει:

«Δεν μπορώ να αρχίσω να μιλάω για κοινωνικά προβλήματα. Δε μπορώ καν να ξεκινήσω να μιλάω για ευγένεια και τι σημαίνει να είσαι πολίτης αν καλά καλά αυτοί οι μ....ες δεν με αναγνωρίζουν ως ανθρώπινο ον. Πως να μιλήσεις για πρόοδο και πως συμπεριφέρεται ο ένας στον άλλο όταν δεν αναγνωρίζεις την ίδια την ανθρωπότητα; Πρέπει με κάποιο τρόπο να βρούμε μία λύση πρώτα για αυτό θέμα για να πούμε ότι μιλάμε στο ίδιο επίπεδο. Έτσι νιώθω. Είναι πολλά θέματα φίλε.»

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, o 36χρονος ψηλός σχολίασε και τη στάση του Κόλιν Κάπερνικ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σπουδαίο αυτό που κάνει, αλλά απλώς θα περάσει έτσι. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο οι υπόλοιποι. Έχω μεγαλώσει και είμαι πιο ώριμος πλέον όταν σκέφτομαι τέτοια θέματα. Καταλαβαίνω όμως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέχρι να λύσεις το θέμα της ίδιας της ανθρωπότητας ωστόσο πως να μιλήσεις για μαζικές φυλακίσεις; Πως θα μιλήσεις για τα παιδιά που δεν έχουν εκπαίδευση; Το σύστημα υγείας; Πως να σκεφτείς όλα αυτά τα θέματα χωρίς να σκεφτείς πρώτα ότι είσαι άνθρωπος;»

 

NBA Τελευταία Νέα