Αποθέωση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. (pics)

Αποθέωση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. (pics)

Αποθέωση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. (pics)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η ομάδα-θρύλος του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ συνάντησε μέσω της X.A.N.Θ. την ιστορία της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. 

Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του επισκέφθηκαν το Μουσείο μας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα αλλά και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα της σεζόν 2015-16.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία συνόδευε Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο και κατέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, δεσμεύθηκε για στενότερη συνεργασία με το Μουσείο μας ενώ ο Σέρβος σούπερ σταρ  Μίλος Τεόντοσιτς στην διάρκεια της ξενάγησης δεσμεύθηκε να συνεισφέρει ο ίδιος με προσωπικά  αντικείμενα από την συλλογή του στην προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού της Χ.Α.Ν.Θ.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που σήμερα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε μια σπουδαία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ εδώ στην Χ.Α.Ν.Θ. στο μέρος όπου πρωτοπαίχθηκε το μπάσκετ στην Ελλάδα», είπε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Πάρις Γαβριηλίδης για να προσθέσει: «Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας, για την  κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκα, συγχαρητήρια και προσωπικά στον Δημήτρη Ιτούδη έναν καταξιωμένο Έλληνα τεχνικό και εύχομαι να έχετε ακόμη μεγαλύτερες  επιτυχίες στο μέλλον».

Ο Δημήτρης Ιτούδης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΧΑΝΘ αλλά και στα μικρά παιδιά των ακαδημιών που έδωσαν το «παρών» μαζί με τους προπονητές τους στην χθεσινή εκδήλωση είπε:

«Προσπαθούμε να διδαχθούμε από την ιστορία ανθρώπων που ήταν πρωτοπόροι και δίδαξαν το μπάσκετ. Η ΧΑΝΘ κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια και σήμερα γίναμε όλοι περισσότερο πλούσιοι σε γνώσεις. Εύχομαι στα μικρά παιδιά που είναι σήμερα εδώ καλή πρόοδο, τους συμβουλεύω να συνεχίσουν  την προσπάθεια , είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια κι αυτοί θα βρίσκονται στην θέση που βρισκόμαστε σήμερα εμείς εδώ ως ομιλητές».

Ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ, Βίκτορ Κριάπα από την πλευρά του είπε: «Ήταν μια όμορφη εμπειρία για εμάς. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα ταίμ άουτ από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ιστορική ομάδα , ήταν χρήσιμο να μάθουμε κάποιες λεπτομέρειες και για το πως γεννήθηκε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Φεύγουμε με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Οι κ.κ. Γαβριηλίδης(Α΄ Αντιπρόεδρος) και Γεωργιάδης(Β΄ Αντιπρόεδρος) βράβευσαν την ομάδα της ΤΣΣΚΑ αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Γιωργής Μπουσβάρος έδωσε  στην αποστολή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συλλεκτικά μπλουζάκια με τα λογότυπα της ΤΣΣΚΑ και της ΧΑΝΘ με τα οποία φωτογραφήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης.

 Η Ρωσική ομάδα πρόσφερε αντίστοιχα μια φανέλα της ομάδας υπογεγραμμένη από όλους τους καλαθοσφαιριστές της.

Σε όλη την διάρκεια της μικρής αυτής γιορτής οι παίκτες της Ρωσικής ομάδας έγιναν αντικείμενο λατρείας από παιδιά των ακαδημιών της ΧΑΝΘ που δεν σταμάτησαν να τους ζητούν φωτογραφίες και αυτόγραφα.

Best of internet