Το νέο πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης στην ακαδημία του Ολυμπιακού

Το νέο πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης στην ακαδημία του Ολυμπιακού

Gazzetta team
Το νέο πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης στην ακαδημία του Ολυμπιακού
Η ακαδημία του Ολυμπιακού παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης.


«Η ακαδημία καλαθοσφαίρισης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από την φετινή χρονιά παρουσίαζει το νέο Πρόγραμμα Ατομικής Βελτίωσης.

Μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης των βασικών του Basketball, και υπό την επίβλεψη του διευθυντή των Τμημάτων Υποδομής Νίκου Κεραμέυς, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δίνει την δυνατότητα στους αθλητές και αθλήτριες της, όπως επίσης και σε αθλητές που δεν ανήκουν στη δύναμή της αλλά ενδιαφέρονται για την ατομική τους βελτίωση, να αναπτύξουν τις τεχνικές και αθλητικές ικανότητες που χρειάζονται για την βελτίωση των δεξιοτήτων και γενικότερα της απόδοσης τους.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Στο Basketball, περισσότερο απο κάθε άλλο ομαδικό άθλημα, το ταλέντο και η ατομική τεχνική ενός παίκτη τον κάνουν να ξεχωρίζει. Στην ατομική προπόνηση δίνουμε έμφαση στην σωστή εκτέλεση των ΒΑΣΙΚΩΝ του Basketball τα οποία είναι:

1. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
2. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΔΙΩΝ (FOOTWORK)
3. ΠΑΣΑ
4. BALL HANDLING
5. NΤΡΙΠΛΑ
6. REBOUND
7. ΣΟΥΤ
8. ΞΕΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ
9. ΑΜΥΝΑ 1 vs 1
10. ΕΠΙΘΕΣΗ 1 vs 1

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η ενδυνάμωση και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης επίσης, είναι στοιχεία καθοριστικά για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών και αποτελούν συμπλήρωμα της προπόνησης ατομικής τεχνικής.

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης δίνει έμφαση στα εξής:

1. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ (επιτάχυνση/επιβράδυνση, άλμα, ευκινησία, πλάγια μετατόπιση)
2. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΜΟΥ
3. ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (έκρηξη, ταχύτητα, αλτικότητα, δύναμη, ευλυγισία)

*ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ. Στις προπονήσεις γίνεται χρήση τεχνικών μέσων (λάστιχα, medicine balls, agility ladders, toss back, balance surfer κλπ)

Οι προπονητές, αξιολογώντας τις δυνατότητες κάθε αθλητή και αθλήτριας, δημιουργούν το ατομικό αθλητικό τους προφίλ και ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ατομικές τους ανάγκες. Το ασκησιολόγιο και η μεθοδολογία των ασκήσεων είναι ειδικά διαμορφωμένα και επιλεγμένα για τον κάθε αθλητή/τρια, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό του/της.


ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

• Αθλητές των αναπτυξιακών ηλικιών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ γεννημένοι από το 2004 και μεγαλύτεροι.
• Αθλητές που δεν ανήκουν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.
• Ερασιτέχνες αθλητές άνω των δεκαοχτώ ετών.
• Επαγγελματίες αθλητές

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Προπονητής τμημάτων υποδομής και υπεύθυνος προγραμμάτων ανάπτυξης και ατομικής τεχνικής στην Ελλάδα και στην Αμερική για περισσότερα από 20 χρόνια. Είχε την τύχη να διδαχτεί από τους καλύτερους προπονητές/δασκάλους στην Ελλάδα και Αμερική (Θ. Ροδοπουλος, Δ. Νικολαιδης, P. Sullivan (ST. FRANCIS), E. Andrist (U.WISCONSIN-STOUT). Έχει δουλέψει με επίλεκτους αθλητές που έχουν στελεχώσει τα κλιμάκια και τις Εθνικές ομάδες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ

Προπονητής, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης του Εφηβικού και του Παιδικού τμήματος του Ολυμπιακού. Σε συνεργασία με τον Ανδρέα Γκατζούλη, γυμναστή της ανδρικής ομάδας, καταρτίζουν και εφαρμόζουν τα προγράμματα αθλητικής βελτίωσης των νεαρών αθλητών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

Φυσιοθεραπευτής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού. Έχει εξειδίκευση στις μικρές ηλικίες, μεγάλη εμπειρία σε αποκατάσταση τραυματισμών και επανένταξη αθλητών σε αγωνιστική δραστηριότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στους αγωνιστικούς χώρους του ΣΕΦ, (προπονητήρια και αίθουσα μυικής ενδυνάμωσης) Υπάρχει διαθεσιμότητα γηπέδων σε καθημερινή βάση. Οι ώρες των προπονήσεων θα καθορίζονται μετά από συνεννόηση των ενδιαφερομένων αθλητών με τον υπεύθυνο προπονητή του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και εγγραφές με τη γραμματεία της Ακαδημίας, καλώντας στο τηλέφωνο 210/4833283 ή ερχόμενοι στα γραφεία μας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθημερινά από τις 15:00 έως τις 19:00», αναφέρει το olympiacosbc.gr.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα