Το «τιτίβισμα» του coach K, που θυμίζει Σαϊτάμα!

Το «τιτίβισμα» του coach K, που θυμίζει Σαϊτάμα!

Το «τιτίβισμα» του coach K, που θυμίζει Σαϊτάμα!

O Μάϊκ Σιζέφσκι που πρόσφατα οδήγησε την Εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών στο τρίτο διαδοχικό χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, έσπευσε να αποκαλύψει ποιο κλειδί της επιτυχίας, σχετίζεται και με την αλησμόνητη ήττα από την Ελλάδα. 

Η προ δεκαετίας ήττα των Αμερικανών από την Ελλάδα, την οποία πρόσφατα γιορτάσαμε δεόντως εδώ στο gazzetta.gr, τον έκανε σοφότερο! Ο ίδιος το παραδέχτηκε με πρόσφατο «τιτίβισμά» του, που αποδεικνύει περίτρανα, ότι η εκπληκτική νίκη (101-95) της «επίσημης αγαπημένης» επί της Εθνικής Αμερικής στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία χτίστηκε το νικηφόρο σερί των «Γιάνκηδων» τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο λόγος για τον Μάϊκ Σιζέφσκι, τον προπονητή του Ντιουκ και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος πρόσφατα συμπλήρωσε 76 συνεχόμενες νίκες στον αμερικανικό πάγκο και οδήγησε στην κατάκτηση της πρωτιάς στην 5η συνεχόμενη διεθνή διοργάνωση (δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα και τρεις Ολυμπιάδες) που παίρνουν μέρος. Τα λόγια του πολωνικής καταγωγής, 69χρονου Αμερικανού τεχνικού στο twitter, καταδεικνύουν πόσο η USA Basketball «έχτισε» πάνω στον αποκλεισμό-«σοκ» επί Ιαπωνικού εδάφους κι έκτοτε, άλλαξε πλήρως την θεώρησή της γύρω από την υπόθεση Εθνική ομάδα.

«Ένα πολύ σημαντικό κλειδί στην επιτυχία, είναι η αυτοπεποίθηση. Ένα σημαντικό κλειδί για την αυτοπεποίθηση είναι η προετοιμασία.», έγραψε ο 5 φορές πρωταθλητής του κολεγιακού πρωταθλήματος, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο των «Blue Devils» από το 1980. Το ρεκόρ του ως ομοσπονδιακός προπονητής με επαγγελματίες παίκτες του ΝΒΑ, έφτασε το 88-1 και αυτή η μοναδική ήττα, είναι προφανές ότι τον στιγμάτισε. Ο ίδιος άλλωστε, έχει αναφερθεί πολλές φορές σε εκείνη την αξέχαστη εμπειρία, που τον έμαθε να παίρνει πολύ πιο σοβαρά την προετοιμασία των παικτών για οποιονδήποτε αντίπαλο.  

 

Best of internet