Λάζος: «Κοιτάγαμε το χρονόμετρο και περιμέναμε να τελειώσει!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Λάζος: «Κοιτάγαμε το χρονόμετρο και περιμέναμε να τελειώσει!» (gTV)

bet365

Ο βασικός σέντερ της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, Λάζαρος Παπαδόπουλος γυρίζει το ρολόι δέκα χρόνια πίσω και μιλώντας στο gTV, θυμάται όλες τις στιγμές που συνέθεσαν τη νίκη-αριστούργημα (101-95) επί των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το γρήγορο μπάσκετ, που σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό, δεν βόλευε την ελληνική ομάδα απέναντι στους ταχύτατους Αμερικανούς, αλλά τελικά αποτέλεσε την εξήγηση για τους 101 πόντους με τους οποίους «φορτώσαμε» το αντίπαλο καλάθι, ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινε στο παρκέ μόλις 9 λεπτά! Μπορεί όμως, να καυχιέται ότι τίμησε και με το παραπάνω τη συμμετοχή του και η συμβολή του στην ολική επαναφορά της Ελλάδας στην 2η περίοδο, ήταν κεφαλαιώδης! Τα νούμερα που «έγραψε» η στατιστική (8π., 1ρ. & 3λ. με 2/2 βολ. & 3/5 διπ.), άλλωστε, δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητα, έστω κι αν πάτησε παρκέ μόνο στο πρώτο ημίχρονο! Άστε που στο video, φαίνεται ξεκάθαρα ότι του έκλεψαν και ένα κλέψιμο και μία ασίστ...

Ο λόγος για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, που έβαλε το πρώτο καλάθι του ιστορικού εκείνου αγώνα και εν συνεχεία, έδωσε ομηρικές μάχες με τον Ντουάϊτ Χάουαρντ και τον Έλτον Μπραντ μέσα στη ρακέτα, μέχρι να κάτσει στον πάγκο και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των συμπαικτών του! Ο 36χρονος παλαίμαχος διεθνής σέντερ, μίλησε στο gTV για τον αλησμόνητο ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, περιέγραψε πως έζησε τον θρίαμβο επί της Αμερικής στο γήπεδο και το ξενοδοχείο, αλλά και πως η φυσιολογική έκρηξη χαράς και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί, επηρέασαν την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στον χαμένο τελικό με την Ισπανία.

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στη Vistabet

Ο «Λάζος» που έπαιξε με τη «γαλανόλευκη» μόνο μέχρι τα 27 του χρόνια, δήλωσε υπέρμαχος της συνεχούς ανανέωσης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δήλωσε αντίθετος με το να παραμένουν οι παίκτες, διεθνείς μέχρι τα αθλητικά τους γεράματα. Χαρακτήρισε φυσιολογική κι επόμενη την καθοδική πορεία της Εθνικής ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις της τελευταίας 7ετίας, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία της διαδικτυακής πλατφόρμας Athlenda, την οποία δημιούργησε για να βοηθήσει τους νέους αθλητές να προβάλλουν τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και να αποκτήσουν περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά του αθλήματος.

 

Τελευταία Νέα