Δέκα χρόνια από το έπος της Σαϊτάμα (gTV)!

Αναμνήσεις και άγνωστα περιστατικά από το θρυλικό 101-95 επί των Η.Π.Α.

Δέκα χρόνια από το έπος της Σαϊτάμα (gTV)!

Οι τέσσερις από τους έξι της μπασκετοπαρέας του gazzetta.gr, έζησαν από κοντά την «κατοστάρα» (101-95) επί των Αμερικανών και δέκα χρόνια μετά, μοιράζονται αναμνήσεις και διηγούνται άγνωστα περιστατικά. Η μπασκετοκουβέντα επέστρεψε.

Δέκα χρόνια από το έπος της Σαϊτάμα (gTV)!

Υπάρχει καλύτερη αφορμή για την πρώτη «μπασκετοκουβέντα» της σεζόν; Το πιστεύετε ή όχι, σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την, κατά πολλούς, μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Εθνικής ομάδας και η «μπασκετοπαρέα» του gazzetta.gr δεν μπορούσε παρά να τιμήσει την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Μουντομπάσκετ (2006) της Ιαπωνίας. Το επικό 101-95, άλλωστε, παραμένει ακόμη η τελευταία ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών (σε φιλικό ή επίσημο παιχνίδι) που έκτοτε μετρούν 76 συνεχόμενες νίκες.  

Ο Βασίλης Σκουντής, που με τη συγκλονιστική περιγραφή του στη ΝΕΤ, πώρωσε κάθε λογής Έλληνα που έβλεπε το ματς από την τηλεόραση, ο Νίκος Παπαδογιάννης (Sport-FM) με τον Γιάννη Ντεντόπουλο (ΕΡΑ Σπορ), που μετέδιδαν το παιχνίδι για το ραδιόφωνο και ο απεσταλμένος του MEGA, Αντώνης Καλκαβούρας, μας μεταφέρουν την μαγική ατμόσφαιρα εκείνου του αξέχαστου απογεύματος στο Τόκιο και μαζί με τον Βασίλη Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Μελάγιες, σχολιάζουν τα πεπραγμένα της «χρυσής φουρνιάς» του ελληνικού μπάσκετ.   

Best of internet