Πρίφτης: «Η μπάλα μπορεί να χωρίσει και να ενώσει μια ομάδα»

Πρίφτης: «Η μπάλα μπορεί να χωρίσει και να ενώσει μια ομάδα»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τη συνεργασία του στον Άρη αλλά και το πνεύμα αλτρουισμού και ομαδικότητας που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του. 

Πρίφτης: «Η μπάλα μπορεί να χωρίσει και να ενώσει μια ομάδα»

Ο τεχνικός του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό της κλινικής του Αγίου Λουκά με την οποία συνεργάζονται οι Θεσσαλονικείς και τόνισε αρχικά: «Υπάρχουν στιγμές κορεσμού όπου ο οργανισμός και κυρίως το μυαλό χρειάζονται εκτόνωση, όμως κι εκεί βρίσκω αυτή την ισορροπία μέσα από άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως λίγο τρέξιμο, καμιά φορά τένις με την κόρη μου, πινγκ πονγκ, ποδήλατο και κολύμπι το καλοκαίρι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Άρη: «Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα για μένα γιατί έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική μου διαδρομή σαν προπονητής. Η συνεργασία μου με τον Άρη ξεκίνησε το 2009-2010. Αποτελεί τιμή για μένα που είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας του Άρη τα τελευταία τρία χρόνια γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα, με έντονη ιστορία, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σπορ στην Ελλάδα».

Τέλος μίλησε για τις τις αξίες που πρέπει να υπάρχουν σε μια ομάδα αλλά και γενικότερα στην κοινωνία: «Να φύγουμε από την ιδιοτέλεια και τον εγωκεντρισμό, να είμαστε αλτρουιστές και να ζούμε με το πνεύμα συλλογικότητας και ομαδικότητας. Είναι πολύ σημαντικό το να φθάσεις στο σημείο να νιώσεις τη χαρά του να μοιράζεσαι συναισθήματα, ευθύνες, όμορφες και δύσκολες στιγμές και στο τέλος να μοιράζεσαι την μπάλα, το αντικείμενο που μπορεί να ενώσει, αλλά και να χωρίσει μια ομάδα.

Ταυτόχρονα ο αθλητισμός είναι ένας αγώνας με εναλλαγές συναισθημάτων και έντονες στιγμές που πρέπει να διαχειρίζεσαι με πειθαρχία και συλλογικότητα. Το μεγαλείο του να μοιράζεσαι, όταν το νιώσεις, τότε πραγματικά θα γίνεις καλός συμπαίκτης και κατ’ επέκταση ένας καλός συνάνθρωπος. Γιατί τελικά ένας καλός παίκτης είναι καλός συμπαίκτης κι ένας καλός άνθρωπος ένας καλός συνάνθρωπος».

Best of internet