Ζντοβτς: «Στόχος μας στο Champions League είναι το Final 4»

Ζντοβτς: «Στόχος μας στο Champions League είναι το Final 4»

Gazzetta team
Ζντοβτς: «Στόχος μας στο Champions League είναι το Final 4»

bet365

Ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε για την συμμετοχή της ΑΕΚ στο Champions League και δεν έκρυψε πως πιστεύει ότι η ομάδα του είναι ένα από τα φαβορί της νεοσύστατης διοργάνωσης της FIBA.

Η Ένωση βρίσκεται στη Σλοβενία για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και ο προπονητής της δηλώνει πως τη νέα σεζόν θα έχει υψηλές βλέψεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Δεν είναι μυστικό… στόχος μας είναι η πρόκριση στο Final 4 του Champions League. Επομένως, είμαστε από τα φαβορί. Πρέπει όλοι μας στην ΑΕΚ, και οι παίκτες, να μάθουμε σ’ αυτή την πίεση και σ’ αυτό το δεδομένο».

Φυσικά ο Γιούρι Ζντοβτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους αντιπάλους της ΑΕΚ στην πρώτη φάση του Champions League: «Θα συμμετάσχουμε σ’ έναν όμιλο με πολύ καλές ομάδες. Θα έλεγα ότι οι ομάδες είναι στα ίδια επίπεδα, και ενδεχομένως και καλύτερες, από τις ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο EuroCup, με τη διαφορά ότι έχουμε καλύτερα ταξίδια. Eίναι επιθετικές και δύσκολες ομάδες. Κάποιες απ’ αυτές έχουν σκληρές έδρες, όπως είναι η Μπεσίκτας, η Σάσσαρι, η Ζιέλονα Γκόρα. Όλες οι ομάδες του ομίλου μας έχουν περίπου τις ίδιες δυνατότητες, αλλά ξεχωρίζω τη Μπεσίκτας, η οποία διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή (Ουφούκ Σαρίτσα) και μεγάλο μπάτζετ. Βέβαια, οι ομάδες δεν έχουν σχηματοποιηθεί ακόμα. Πιο καθαρή εικόνα θα έχουμε το επόμενο διάστημα».

Όσο για την μετακίνηση των «κιτρινόμαυρων» από το EuroCup στη νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA ο Σλοβένος τεχνικός τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλάζει κάτι για την ομάδα του: «Δεν υπάρχει κάποια διαφορά για μένα. Δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τον προγραμματισμό μας. Από κει και πέρα, έχω ξαναπεί, ότι τα θέματα πολιτικής αφορούν στη διοίκηση. Εγώ είμαι προπονητής. Εμείς στην ομάδα είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε για το καλύτερο. Οι στόχοι της ΑΕΚ είναι παντού υψηλοί».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα