Ντέβιν Μαρμπλ: Ένας μαχητής για τον Άρη (pics & vids)

Ντέβιν Μαρμπλ: Ένας μαχητής για τον Άρη (pics & vids)

Αλέξανδρος Καραλής
Ντέβιν Μαρμπλ: Ένας μαχητής για τον Άρη (pics & vids)

bet365

Το νέο απόκτημα του Άρη, Ντέβιν Μαρμπλ, έχει μάθει να παλέυει στη ζωή του για τα πάντα και κυρίως για την καριέρα του κι αυτά που προσφέρει στο παρκέ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το νέο απόκτημα των «κιτρίνων».

Ο Αμερικανός μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τίποτα «χαρισμένο» στη ζωή του. Πάντα έπρεπε να παλέψει για να κατακτήσει αυτά που έχει καταφέρει στην έως τώρα καριέρα του.

Ο πατέρας του ήταν η μεγάλη του επιρροή σε ό,τι αφορά το μπάσκετ. Τα πρώτα λόγια του προς τον ίδιο, καθώς έμπαινε στο κολεγιακό μπάσκετ ήταν:

«Αν θέλεις να πετύχεις ή να πάρεις κάτι, τότε κυνήγησέ το. Πήγαινε πάρ' το γιατί τίποτα δεν πρόκειται να σου χαριστεί!»

Το μήνυμα το είχε λάβει ο Ντέβιν και ξεκινώντας την κολεγιακή του καριέρα, το 2010 με τους Αϊόβα Στέιτ, δήλωνε περήφανα πως:

«Όταν ο πατέρας μου είναι κοντά μου είναι σαν να έχω έναν άγγελο δίπλα μου. Είναι πάντα εκεί για να με βοηθάει, είναι η αυτοπεποίθησή μου και νιώθω ότι είμαι ασταμάτητος! Αυτή είναι η επιρροή που έχει πάνω μου.»

Ο Ρόι Μαρμπλ ήταν ένας θρύλος του Αϊόβα Στέιτ, καθώς ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδα των Χόκαϊς με 2.116 πόντους, οπότε κάτι παραπάνω ήξερε από το νεαρό γιο του.

Τα επιτεύγματα του Ντέβιν με το κολέγιο του Αϊόβα ήταν εκπληκτικά, δείχνοντας πως έλαβε στα σοβαρά τις συμβουλές του πατέρα του.

Τελείωσε την κολεγιακή του καριέρα ως δεύτερος σε συμμετοχές με τη φανέλα των Χόκαϊς, πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας, έκτος στις ασίστ κι έβδομος στα κλεψίματα, ενώ πέτυχε κι ένα μοναδικό επίτευγμα, όταν ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 πόντων, καθώς μαζί με τον πατέρα του έγιναν το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου στην ιστορία του κολεγίου και της περιφέρειας του NCAA που αγωνίστηκαν, με πάνω από 1.000 πόντους έκαστος.

Μετά από 4 χρόνια στο κολέγιο ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα του NBA. Το καλοκαίρι του 2014 ο πατέρας του διαγνώνεται με καρκίνο στους πνεύμονες. Το σοκ ισχυρό για τον νεαρό, ωστόσο είναι αποφασισμένος να παλέψει και για τους δυο.

Επιλέγεται στο Νο.56 του ντραφτ από τους Ντένβερ Νάγκετς, ωστόσο δεν αγωνίζεται ποτέ με τους «Σβώλους», αφού γίνεται αμέσως ανταλλαγή στους Μάτζικ.

Με την ομάδα του Ορλάντο αγωνίζεται στο Summer League, πείθει την ομάδα και ξεκινάει τη σεζόν μαζί τους. Όμως περνάει τον περισσότερο καιρό αγωνιζόμενος στην αναπτυξιακή λίγκα του NBΑ, προσπαθώντας να πείσει τον κόουτς Τζακ Βον για τις ικανότητές του. Κι εν μέρει τα καταφέρνει, αφού πριν λήξει η σεζόν καταγράφει μερικές συμμετοχές ακόμη με την ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2015, όμως, οι Μάτζικ αλλάζουν προπονητή κι ο Μαρμπλ πρέπει να πείσει από την αρχή τον Τζέιμς Μπορέγκο. Η διαδρομή ίδια... Summer League και παραμονή στο ρόστερ. Λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν 2015-16 ο 24χρονος γκαρντ δέχεται ένα τεράστιο χτύπημα. Ο πατέρας του και στήριγμά του αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 48 ετών. Ο Ντέβιν διαλύεται ψυχολογικά, αλλά πεισμώνει ταυτόχρονα και καταφέρνει να διπλασιάσει τις συμμετοχές του την περασμένη σεζόν, παίζοντας ξανά και στο NBDL και με στόχο να κάνει τον πατέρα του περήφανο για εκείνον.

Το φετινό καλοκαίρι δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη για τον ίδιο. Η ίδια ρουτίνα... αλλαγή προπονητή στους Μάτζικ (Φρανκ Βόγκελ), Summer League και μάχη για να μείνει στο ρόστερ της ομάδας.

«Το κάνω αυτό κάθε χρόνο. Θα πάω εκεί και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θακάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει. Είμαι πάντα εκεί να διαγωνιστώ και να αμυνθώ σε ένα υψηλό επίπεδο. Προσπαθώ και αμυντικά και επιθετικά για να παρουσιάσω ένα ολοκληρωμένο πακέτο», τόνισε ο Μαρμπλ μπαίνοντας στο φετινό Summer League.

Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, οι Μάτζικ των αντάλλαξαν στους Κλίπερς, οι οποίοι τον αποδέσμευσαν κι ο ίδιος αποφάσισε να τραβήξει έναν άλλο δρόμο, ερχόμενος στην Ευρώπη και τον Άρη.

Πέρυσι στο NBDL μέτρησε 14,8 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ ανά αγώνα με τη φανέλα των Μπέι Χοκς.

Σε όλη του την καριέρα ο Μαρμπλ έχει μάθει να αγωνίζεται και να παλεύει. Πρόκειται για τον ιδανικό πολεμιστή στη φαρέτρα του Θεού του πολέμου. Θα δώσει τα πάντα στο παρκέ, κάθε ρανίδα ενέργειας με το βλέμμα ψηλά ώστε να κάνει κάθε στιγμή περήφανο τον πατέρα του...

Η οπτική του ίδιου για την καριέρα του;

«Κανένα συμβόλαιο δεν πρόκειται να αλλάξει την πνευματική μου συγκέντρωση και την οπτική μου για το μπάσκετ. Θα παίζω δυνατά κι ό,τι είναι να συμβει θα συμβεί!»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα