Ουέστμπρουκ-Θάντερ: Τα βρήκαν στη... μέση

Ουέστμπρουκ-Θάντερ: Τα βρήκαν στη... μέση

Κώστας Κουκούσης
Ουέστμπρουκ-Θάντερ: Τα βρήκαν στη... μέση

bet365

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα δώσουν χρόνο ο ένας στον άλλο με το νέο τριετές συμβόλαιο που θα υπογράψει ο 27χρονος γκαρντ.

Από τη στιγμή που ο Ράσελ Ουέστμπρουκ θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2017 οι Θάντερ είχαν δύο επιλογές. Είτε να τον πείσουν να ανανεώσει το συμβόλαιο του, είτε να τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή για να μην τον χάσουν χωρίς να πάρουν τίποτα πίσω όπως έγινε με τον Κέβιν Ντουράντ, που αποφάσισε να υπογράψει στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Τελικά έγινε το πρώτο άλλα με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γίνονται συνήθως τέτοιες συμφωνίες. Ο Ουέστμπρουκ ναι μεν θα ανανεώσει αλλά όχι για πέντε χρόνια όπως συνηθίζεται. Θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο έχοντας το δικαίωμα να το «σπάσει» μετά το τέλος του δεύτερου χρόνου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα δώσει περιθώριο τουλάχιστον δύο χρόνων στην ομάδα του για να γίνει ξανά διεκδικήτρια του του πρωταθλήματος. Μετά τη φυγή του Ντουράντ η Οκλαχόμα θα παρουσιαστεί σαφώς αποδυναμωμένη την επόμενη σεζόν και ο 27χρονος γκαρντ πολύ εύκολα θα μπορούσε να απαιτήσει να φύγει άμεσα με ανταλλαγή είτε να περιμένει να λήξει το τρέχον συμβόλαιο του για να πάει σε ομάδα με την οποία θα είχε την ευκαιρία να πάρει έναν τίτλο.

Παρόλα αυτά αποφάσισε να μείνει και να γίνει ο ηγέτης της. Άλλωστε στα 29 του θα μπορεί να φύγει εάν κρίνει πως δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του. Οικονομικά θα καλυφθεί απόλυτα, αφού οι ετήσιες απολαβές του θα ξεπεράσουν τα 25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτή η κίνηση θα κάνει καλό και στο πρεστίζ του. Σε αντίθεση με τον Ντουράντ οι φίλαθλοι των Θάντερ θα του αναγνωρίσουν το γεγονός πως θα συνεχίσει στην Οκλαχόμα ενώ θα μπορούσε να πάει άλλου όπως έκανε ο πρώην πλέον συμπαίκτης του και αν τελικά αποφασίσει να φύγει το 2018 ή το 2019 δεν θα έχουν να του προσάψουν τίποτα.

Οι Θάντερ από την πλευρά τους «αγόρασαν» χρόνο. Εάν ο Ουέστμπρουκ δεν συμφωνούσε με την πρόταση ανανέωσης που του έκαναν αναγκαστικά θα βρίσκονταν μπροστά στο δίλημμα που αναφέραμε στον πρόλογο. Εάν τον άφηναν να φύγει του χρόνου το καλοκαίρι ως ελεύθερο μετά θα έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν. Τώρα όμως έχουν τη δυνατότητα να «χτίσουν» γύρω του. Είναι στο χέρι τους λοιπόν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα τον πείσει πως αξίζει να συνεχίσει και ίσως να ολοκληρώσει εκεί την καριέρα του.

Φυσικά η ανανέωση με τον Ουέστμπρουκ κάνει καλό και στη δική τους εικόνα. Έδειξαν πως είναι μια ομάδα που μπορεί να διατηρήσει στις τάξεις της έναν σούπερ σταρ κάτι που ενδεχομένως να προσελκύσει κι άλλους. Η παρουσία του από μόνη της θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό «όπλο» όταν θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Μπλέικ Γκρίφιν για παράδειγμα ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της επόμενης σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα