Ευρώπη με άρωμα ΝΒΑ! - Ουίλκινς, Άιβερσον και τώρα Μπαρνιάνι (vids & pics)

Ευρώπη με άρωμα ΝΒΑ! - Ουίλκινς, Άιβερσον και τώρα Μπαρνιάνι (vids & pics)

bet365

Aπό το ΝΒΑ... στα ευρωπαϊκά παρκέ! Το gazzetta.gr θυμάται τους παίκτες με τους μεγαλύτερους μέσους όρους πόντων που ήρθαν στην Ευρώπη.

Ο Αντρέα Μπαρνιάνι πέρασε 10 χρόνια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πριν τα βρει σε όλα με τη Λαμποράλ Κούτσα. Ο Ιταλός άσος έγινε ο τέταρτος παίκτης που έχει επιλεχθεί στο Νο #1 του ντραφτ κι έρχεται για ν' αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή ομάδα και το gazzetta.gr θυμάται 10+1 παίκτες που ήρθαν από το ΝΒΑ με τους μεγαλύτερους μέσους όρους πόντων.

ΑΛΕΝ ΑΪΒΕΡΣΟΝ 26,5 πόντους

Σίγουρα ο Άλεν Άιβερσον δεν άφησε εποχή στην Μπεσίκτας και σίγουρα ήρθε όταν η καριέρα του στο ΝΒΑ είχε σβήσει! Αυτό όμως δεν μειώνει το μεγάλο όνομα του «the answer» και το μεγάλο «μπαμ» της τουρκικής ομάδας! Ο Α.Ι. συμφώνησε για δύο χρόνια έναντι 4 εκ. δολαρίων, ωστόσο τον είδαμε με την φανέλα με το νούμερο «4» μόλις για 10 παιχνίδια, αφού επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τραυματισμό στη γάμπα.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΟΥΙΛΚΙΝΣ 25,8 πόντους

Πριν από περίπου 21 χρόνια ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές με την έλευση του Ντομινίκ Ουίλκινς! Με τους «πράσινους» σήκωσε το πρώτο αστέρι, ωστόσο δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την Αθήνα.

ΡΟΛΑΝΤΟ ΜΠΛΑΚΜΑΝ - 18 πόντους

Από τους Μάβερικς και τους Νικς στην ΑΕΚ! Ο Ρολάντο Μπλάκμαν, από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, πέρασε τον Ατλαντικό για λογαριασμό της Ένωσης.

ΝΤΕΡΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜΣ 17,2 πόντους

Το lockout του ΝΒΑ έδωσε την ευκαιρία στην Μπεσίκτας να κάνει ξανά τους πάντες ν' ασχολούνται μαζί της! Πέντε εκ. δολάρια κι ο Ντέρον Ουίλιαμς έδωσε τα χέρια με τον τουρκικό σύλλογο! Ο Αμερικανός γκαρντ δεν είδε σαν αγγαρεία αυτή τη συμφωνία. Απέκτησε ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα και ήταν αφοσιωμένος μέχρι που ολοκληρώθηκε το lockout. Μάλιστα, σ' ένα παιχνίδι για το EuroChallenge είχε πετύχει 50 πόντους απέναντι στην Γκέτινγκεν.

ΝΤΑΝΙΛΟ ΓΚΑΛΙΝΑΡΙ 14,9 πόντους

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες που προτίμησαν να γεμίσουν τον χρόνο τους στο lockout υπογράφοντας σε ομάδες εκτός ΝΒΑ. Έτσι, ο Ιταλός φόργουορντ επέστρεψε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο που βρισκόταν τις σεζόν 2006-08.

ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΑΡΝΙΑΝΙ 14,3 πόντους

Ο Ιταλός φόργουορντ μπορεί να μην προέρχεται από καλή σεζόν στους Μπρούκλιν Νετς, ωστόσο η Λαμποράλ σίγουρα πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού.

ΜΠΑΪΡΟΝ ΣΚΟΤ 14,1 πόντους

Μία σεζόν αργότερα από την έλευση του Ντομινίκ Ουίλκινς ο Παναθηναϊκός έκανε νέο μεγάλο χτύπημα με την απόκτηση του Μπάιρον Σκοτ (Λέικερς 1983-93, Πέισερς 1993-95, Γκρίζλις 1995-96, Λέικερς 1996-97, Παναθηναϊκός 1997-98)!

METTA WORLD PEACE 13,5 πόντους

Η πιο... τρελή μεταγραφή δεν μπορούσε να είναι άλλη από του Ρον Αρτέστ στην Καντού το 2015, που μόλις είχε αλλάξει το όνομά του σε Τhe Panda's Friend. Φυσικά, φρόντισε να αφήσει το στίγμα του στην ιταλική ομάδα! Σε παιχνίδι των playoffs με τη Βενέτσια μπλέχτηκε σε καυγά και αποβλήθηκε.

ΡΟΪ ΤΑΡΠΛΕΪ - 12,6 πόντους

Ο αείμνηστος Ρόι Τάρπεϊ (Μάβερικς 1986-95, Ουίτσιτα Τέξανς 1991-92, Μαϊάμι Τρόπικς 1992, Άρης 1992-93, Ολυμπιακός 1993-94, Μάβερικς 1994-95, Ηρακλής 1998-99, Απόλλων Λεμεσσού 1999, Έσπερος Καλλιθέας 1999) στα 28 του χρόνια έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης για χάρη του Άρη και οι απίστευτές του εμφανίσεις συνεχίστηκαν στον Ολυμπιακό με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό του Final Four του Τελ Αβίβ.

ΕΡΣΑΝ ΙΛΙΑΣΟΒΑ 12,2 πόντους

Ο Τούρκος Ερσάν Ιλιασόβα εκμεταλλεύτηκε το lockout του ΝBA κι έπειτα από πέντε σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς έκανε ένα διάλειμμα για να φορέσει την φανέλα της Αναντολού Εφές κι έπειτα δεν γύρισε ξανά στην Ευρώπη.

ΑΝΤΡΕΪ ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ 11,8 πόντους

Ο Ρώσος Αντρέι Κιρλένκο όχι μόνο ήρθε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του lockout για να φορέσει ξανά την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά αποφάσισε να μείνει μέχρι να τελειώσει η σεζόν πριν επιστρέψει ξανά στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Γουλβς! Μάλιστα, όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ επέστρεψε ξανά στην ομάδα της καρδιάς του.

*Μέσος όρος των πόντων στο ΝΒΑ πριν έρθουν στην Ευρώπη

 

Τελευταία Νέα