Έληξε το θέμα με το ΝΒΑ, πορωμένος για τίτλους ο Καλάθης!

Έληξε το θέμα με το ΝΒΑ, πορωμένος για τίτλους ο Καλάθης!

Gazzetta team
Έληξε το θέμα με το ΝΒΑ, πορωμένος για τίτλους ο Καλάθης!

bet365

Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού επικοινώνησε με τον Νικ Καλάθη και του ξέκοψε τα περί ΝΒΑ πείθοντας τον πως με τους «πράσινους» θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μεγάλες στιγμές.

Ο διεθνής γκαρντ δελεάστηκε από το ενδιαφέρον των Σακραμέντο Κινγκς και το του Ντείβ Γιέργκερ (ήταν προπονητής του στους Γκρίζλις) και ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του ξανά στο ΝΒΑ αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει να φύγει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συζήτησαν το πλάνο της ομάδας για την επόμενη σεζόν και τον έπεισε να ξεχάσει οποιαδήποτε σκέψη για επιστροφή στο ΝΒΑ υπενθυμίζοντας του πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα «χτυπήσει» όλους τους τίτλους θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές με την φανέλα του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο παίκτης δήλωσε ενθουσιασμένος από αυτή την προοπτική και θα επιστρέψει στην Ελλάδα πιο πορωμένος από ποτέ για την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν και την εκπλήρωση των μεγάλων στόχων που θα έχει το «τριφύλλι».

Όπως και να είχε πάντως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να επιτρέψει στον Νικ Καλάθη να επιστρέψει στο ΝΒΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το συμβόλαιο του παίκτη δεν περιέχει buy-out για το ΝΒΑ, οι «πράσινοι» μέσω του προέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου, είχαν ξεκαθαρίσει πως θα το εξαντλήσει και αν πίεζε για να φύγει και έκαναν πίσω θα τίναζαν τον σχεδιασμό τους στον αέρα παρότι θα κέρδιζαν παραπάνω από 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Εάν κάτι τέτοιο προέκυπτε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ίσως να το συζητούσαν γιατί θα έπαιρναν τις 650 χιλιάδες ευρώ (είναι το μάξιμουμ ποσό που μπορεί να πληρώσει βάσει κανονισμού μια ομάδα του ΝΒΑ) που θα τους έδιναν οι Κινγκς για να αφήσουν ελεύθερο τον διεθνή γκαρντ και με τα 2 εκατομμύρια ευρώ που θα εξοικονομούσαν από το συμβόλαιο του θα μπορούσαν να αποκτήσουν δύο πολύ καλούς παίκτες.

Τώρα όμως εάν ο Καλάθης πήγαινε στο Σαρκαμέντο ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα μεταγραφικά του πλάνα την τελευταία στιγμή και θα έμπλεκε σε περιπέτειες θα χρειαζόταν δύο παίκτες αντί για έναν. Ο Καλάθης μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση θα είναι η ακρογωνιαίοι λίθοι της ομάδας την επόμενη σεζόν και οι «πράσινοι» θα έπρεπε να καλύψουν το κενό του πρώτου με παίκτη ανάλογης αξίας.

Διαθέσιμος Έλληνας γκαρντ αυτού του επιπέδου δεν υπάρχει οπότε αναγκαστικά θα πήγαιναν σε λύση ξένου και εκεί θα άρχιζαν τα μπερδέματα γιατί έχουν καλύψει ήδη τις πέντε από τις έξι διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν στο ρόστερ τους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα