Μπαρτσελόνα: Πληρώνει και παίρνει όποιον θέλει (pics&vids)

Μπαρτσελόνα: Πληρώνει και παίρνει όποιον θέλει (pics&vids)

Μπαρτσελόνα: Πληρώνει και παίρνει όποιον θέλει (pics&vids)

bet365

Η Μπαρτσελόνα δε μπαίνει σε διαπραγματεύσεις με ομάδες που δεσμεύουν μεταγραφικούς της στόχους με συμβόλαιο... απλά πληρώνει όσα της ζητούν.

Η Μπαρτσελόνα για μία ακόμη φορά απέκτησε παίκτη που ήθελε πληρώνοντας ρήτρα σε πρώην ομάδα του. Στην περίπτωση του Βίκτορ Κλαβέρ βέβαια πάμε αρκετά πίσω αφού η Βαλένθια πήρε 2.000.000 ευρώ για έναν παίκτη που τελευταία φορά φόρεσε τη φανέλα της το 2012! Δεν το λες και κακό το deal των ανθρώπων της Βαλένθια ούτε φυσικά τη συγκεκριμένη πρόβλεψή τους σε εκείνο το συμβόλαιο.

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στη Vistabet

Δε θα πάμε πίσω αφού υπάρχουν αρκετές πρόσφατες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν τη διάθεση των Καταλανών να πληρώνουν για να αποκτούν αυτό που θέλουν.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Ρίκι Ρούμπιο αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ και η Μπάρτσα αμέσως ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον εκκεντρικό σε τέτοια θέματα, Κερεχέτα.

Ο ιδιοκτήτης της Λαμποράλ πούλησε τον Βραζιλιάνο αντί 1.500.000 ευρώ κι έτσι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι το τμήμα scouting ανακάλυψε τον 17άχρονο τότε Κροάτη, Μάριο Χεζόνια.

Ουδείς άλλος ενδιαφέρθηκε και με μόλις 150.000 ευρώ στην κροατική Ζάγκρεμπ ο Χεζόνια ντύθηκε στα «μπλαουγκράνα», έπαιξε την πρώτη του σεζόν στην δεύτερη ομάδα (Barcelona B) και στη συνέχεια πήρε προαγωγή.

Δε γινόταν να περάσει καλοκαίρι χωρίς να αγοράσει παίκτη κι έτσι το 2013 ασχολήθηκε με τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ δεσμευόταν με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό χωρίς καν να υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα.

Η Μπαρτσελόνα πολιόρκησε τους Πειραιώτες για αρκετές μέρες, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αξίωσαν 1.500.000 ευρώ και πολύ απλά οι Ισπανοί έδωσαν την επιταγή κάνοντας δικό τους τον «Παπ».

Το καλοκαίρι του 2014 θέλησαν να κάνουν ένα διάλειμμα στις αγορές τους, αλλά την επόμενη σεζόν επέστρεψαν εις διπλούν! Η μεταγραφή του Αλέξανδρου Βεζένκοβ από το Άρη στη Μπαρτσελόνα δεν είχε πολλές διαπραγματεύσεις.

Ο νεαρός φόργουορντ είχε ρήτρα 250.000 ευρώ στο συμβόλαιό του για οποιαδήποτε ομάδα πλην ελληνικής κι έτσι πολύ απλά κατέθεσαν την επιταγή στους Θεσσαλονικείς.

Την ίδια χρονιά ο τραυματισμός του Σέιν Λαουάλ δημιούργησε προβλήματα και λειψανδρία στη γραμμή ψηλών για τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ ήταν ανεπιθύμητος στη Γαλατάσαραϊ και ο Ολυμπιακός με τους Καταλανούς ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον τουρκικό σύλλογο.

Βασικά διαπραγματεύσεις για να ρίξει την τιμή των 350.000 ευρώ (μόνο για τη Γαλατά) έκανε μόνο ο Ολυμπιακός. Η Μπαρτσελόνα έδειξε για μία ακόμη φορά τη «μεγαλοσύνη» της και απλά τα έδωσε χωρίς συζήτηση.

Στο φετινό καλοκαίρι μέχρι τώρα έχουν βγει 2.500.000 μόνο για τα ταμεία άλλων ομάδων. Συγκεκριμένα η Λοκομοτίβ Κουμπάν εισέπραξε 500.000 για να αφήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μεταναστεύσει και να ζήσει το όνειρο του να καθοδηγείς από τον πάγκο τους «μπλαουγκράνα» και στη συνέχεια έκλεψε μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού τον Βίκτορ Κλαβέρ δίνοντας τα 2.000.000 που αξίωνε βάσει συμβολαίου το 2012 η Βαλένθια στην περίπτωση που επέλεγε να συνεχίσει σε ισπανική ομάδα.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ

Μία απλή ματιά ακόμη και στο έμβλημα της Μπαρτσελόνα ή στην ονομασία των social media της ομάδας θα σας δώσει να καταλάβετε γιατί έχει τέτοια οικονομική άνεση να πληρώνει ρήτρες για παίκτες που την ενδιαφέρουν.

To «FCB» εξηγεί πως ο σύλλογος λειτουργεί ως ένας σε όλα τα τμήματά του και όχι το κάθε ένα ξεχωριστά. Το ταμείο είναι ένα, ενιαίο με τα απαραίτητα όρια και προϋποθέσεις φυσικά ανάλογα τα έσοδα κάθε τμήματος και τις ανάγκες του. Είτε αναφερόμαστε σε ποδόσφαιρο, είτε σε μπάσκετ, είτε σε futsal (εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου), είτε σε χάντμπολ και πόλο... το ταμείο και η διαχείρισή του είναι κοινή.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως η μπασκετική Μπαρτσελόνα πληρώνει αρκετές ομάδες αποκτώντας νεαρούς σε ηλικία παίκτες στα 12 και τα 13 τους χρόνια, όπως έχει συμβεί με τους Ντιανέ, Έρικσον και πολλούς ακόμη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα