Σχίζας: «Στόχος μου η προσωπική και ομαδική βελτίωση»

Σχίζας: «Στόχος μου η προσωπική και ομαδική βελτίωση»

bet365

Ο Σταύρος Σχίζας μίλησε για τους λόγους που τον έστειλαν στην Κύμη και φυσικά για τους προσωπικούς του στόχους.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα ων νεοφώτιστων μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κύμης για όλα όσα τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Σχίζα:

Για τη συμμετοχή του στο NCAA: «Έπαιζα τοπικά στο Πέραμα και μετά τον στρατό πήγα στον Πορφύρα Πειραιά. Είχα πολλή όρεξη για μπάσκετ, αλλά έβλεπα ότι υπήρχε κίνδυνος να «βαλτώσω» σε αυτές τις κατηγορίες και να απομακρυνθεί το όνειρό μου να παίξω στην Α1. Έπρεπε να δραστηριοποιηθώ, ώστε να αναγνωριστεί η αξία μου και να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω στα «μεγάλα σαλόνια». Έτσι πήρα την απόφαση να πάω στην Αμερική να σπουδάσω, αλλά κυρίως να παίξω μπάσκετ. Περίμενα ότι κάτι καλό θα προέκυπτε εάν έπαιρνα το… δρόμο της ξενιτιάς, κάτι που πραγματικά συνέβη».

Για τις εντυπώσεις του από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ: «Η ταχύτητα του παιχνιδιού, αλλά και οι πολλές ώρες προπόνησης καθημερινά! Ακόμα και στο λεγόμενο ρεπό μας έπρεπε να πάμε στο γυμναστήριο για τουλάχιστον μία ώρα, ή να πάμε στο γήπεδο για σουτ».

Για την επιστροφή του στη χώρα μας: «Η προσαρμογή μου στην Α1 δεν ήταν εύκολη, είχα και έναν τραυματισμό στην προετοιμασία που με κράτησε πίσω. Πέρα από αυτό, δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην τακτική και στις διαφορετικές αντιμετωπίσεις στην άμυνα. Στο κολέγιο είχαμε μόνο man to man, οπότε καταλαβαίνεις ότι τον πρώτο καιρό είχα θέμα με τις πιο σύνθετες άμυνες».

Για τη μεταγραφή του στην Κύμη: «Στη συνάντηση που είχαμε με την διοίκηση της Κύμης μου παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλάνο της ομάδας για την νέα σεζόν και έμεινα απολύτως ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα. Παράλληλα, προσωπικά ύστερα από τέσσερα χρόνια στην Αμερική και δύο στην Κρήτη ήθελα να έρθω κάπου πιο κοντά στην Αθήνα για να έχω δίπλα μου την οικογένειά μου. Τώρα, θα μπορούν να βρίσκονται στην κερκίδα και να με εμψυχώνουν οι δικοί μου άνθρωποι, κάτι που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό».

Για τους στόχους του με την Κύμη: «Κύριος στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ να κερδίσει όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται! Προσωπικός στόχος είναι συνεχίσω να βελτιώνομαι και να εξακολουθήσω την ανοδική μου πορεία στην κατηγορία».

Για το εάν η Εθνική Ελλάδας είναι απώτερος προσωπικός στόχος: «Η πρόσκληση στην εθνική oμάδα είναι πιστεύω το όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα. Άργησα πολύ να ξεκινήσω το επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι ακατόρθωτο να έρθει κάποια στιγμή αυτή η πρόσκληση!».

Για τους παλιούς γνώριμούς του, Πάλμπλαντ και Τσούπκοβιτς: «Εξαιρετικές επιλογές και οι δύο! Πιστεύω ότι θα δέσουν κατευθείαν με την φιλοσοφία του κόουτς Μπρατσιάκου».

Για τα ενδιαφέροντά του στον ελεύθερο χρόνο του: «Όσοι παίζουν στο κολεγιακό πρωτάθλημα πρέπει να επιλέξουν ένα επάγγελμα να σπουδάσουν κι αν δεν περάσουν τα μαθήματα με ικανοποιητικό βαθμό κόβονται και από την ομάδα μπάσκετ. Το σκεπτικό είναι ότι επειδή δεν μπορούν να παίξουν όλοι επαγγελματικά, πρέπει να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να αποκατασταθούν επαγγελματικό όταν αποφοιτήσουν. Εγώ ήθελα να σπουδάσω Αρχιτεκτονική, αλλά το πανεπιστήμιο που μου προσέφερε την υποτροφία δεν δίδασκε το συγκεκριμένο επάγγελμα. Οπότε επέλεξα ό,τι πλησιέστερο υπήρχε κι έτσι σπούδασα γραφιστική. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω βιβλία και ζωγραφίζω».

Για την Κύμη και πώς περιμένει να είναι, ως πόλη: «Δυστυχώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να έρθω στην Κύμη, αλλά είναι στα άμεσα σχέδιά μου να την επισκεφτώ πριν από την προετοιμασία. Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με έκανε μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης και υπόσχομαι ό,τι θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα! Τα λέμε σύντομα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα