Λούντζης: «Κάθε λεπτό με τον Διαμαντίδη ήταν ευλογία»

Λούντζης: «Κάθε λεπτό με τον Διαμαντίδη ήταν ευλογία»

Gazzetta team
Λούντζης: «Κάθε λεπτό με τον Διαμαντίδη ήταν ευλογία»

bet365

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA, ο Μιχάλης Λούντζης αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και παράλληλα έθεσε τους στόχους της Εθνικής Εφήβων για το προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο νεαρός γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, με αφορμή το προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί στην Τουρκία, και δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον εμβληματικό αρχηγό των «πρασίνων».

«Ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος. Κάθε λεπτό στην προπόνηση μαζί του ήταν ευλογημένο. Μου άρεσε που τον έβλεπα και μάθαινα από αυτόν. Μου μιλούσε, όπως έκανε σε κάθε νεαρό συμπαίκτη του δίνοντας τους φιλικές συμβουλές», είπε ο 18χρονος άσος του Παναθηναϊκού για να προσθέσει στη συνέχεια, «ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να βρίσκομαι στην ίδια ομάδα με αυτόν τον άνθρωπο που τον έβλεπα στην τηλεόραση και πανηγύριζα τις επιτυχίες του. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα. Διαβάζει το παιχνίδι τόσο καλά, ήταν μοναδικός στο είδος του. Απίστευτος. Διαθέτει επίσης σπουδαία προσωπικότητα και είναι εξαιρετικός άνθρωπος».

Ο Λούντζης αναφέρθηκε εν συνεχεία και στις μελλοντικές υποχρεώσεις και στόχους της Εθνικής Εφήβων: «Είμαστε μία νέα ομάδα, αφού αλλάζει το ρόστερ λόγω των ηλικιών. Δεν είμαστε οι ίδιοι με πέρυσι, αλλά διαθέτουμε καλή ομάδα και θα τα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων θα διεξαχθεί από 30 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου. Η Εθνική μας ομάδα θα ταξιδέψει στη Σαμψούντα όπου θα αντιμετωπίσει στον όμιλό της κατά σειρά τους γηπεδούχους Τούρκους, τους Γερμανούς και τους Φινλανδούς. Για τους αντιπάλους της εθνικής ο Λούντζης τόνισε: «Νομίζω φαβορί είναι η Γερμανία ενώ η Τουρκία έχει το αβαντάζ της έδρας. Θα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας…».

 

Τελευταία Νέα