Ακόμα μας θυμούνται οι Αμερικάνοι

Gazzetta team
Ακόμα μας θυμούνται οι Αμερικάνοι

bet365

Το NBC φιλοξενεί δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη για εκείνη την απίστευτη μέρα στη Σαϊτάμα. Διαβάστε επίσης τι λένε οι σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Ήταν 1η Σεπτεμβρίου του 2006 όταν η Εθνική είχε κερδίσει τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ και εφόσον από τότε οι Αμερικάνοι δεν έχουν χάσει ξανά μας θυμούνται ακόμα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την τελευταία ήττα της Team USA και φιλοξένησε τον πρωτομάστορα εκείνου του θριάμβου Παναγιώτη Γιαννάκη.

«Είχαμε ένα καλό γκρουπ παικτών, στην περιφέρεια και μέσα στο καλάθι, που μπορούσαν να παίξουν έξυπνα και να αποκτήσουν πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο. Κάποιες ομάδες απλώς φοβούνται, άλλες δεν έχουν τους γκαρντ για να προστατέψουν την μπάλα. Εμείς δεν τους δώσαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, γιατί αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί είναι να βάζουν τα χέρια τους στην μπάλα. Γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε τρία γκαρντ που είχαν ικανότητα στο χειρισμό της μπάλας», θυμάται ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Καρμέλο Άντονι που είναι ο μόνος παίκτης από εκείνη την ομάδα που θα ενισχύσει φέτος τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέφερε: «Θυμάμαι μόνο το τέλος του αγώνα. Εγώ στεκόμουν στο παρκέ και έβλεπα τους Έλληνες φιλάθλους να έχουν τρελαθεί, μαζί με την ομάδα τους. Από το 2004 μέχρι το 2006 δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Απλώς μαζευόμασταν, φτιάχναμε μια ομάδα και προσπαθούσαμε να νικήσουμε».

Ο Κρις Πολ από την πλευρά του τόνισε πως η ήττα από την Ελλάδα ήταν ένα μεγάλο μάθημα: «Τότε είχαμε try outs. Αν το σκεφτείς, είχαμε φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της επαγγελματικής μας καριέρας, ως σταρς στο ΝΒΑ και είχαμε δοκιμές για την εθνική. Θυμάμαι να βουτάω στο παρκέ απέναντι στον Λουκ Ριντνάουρ και παρόμοια πράγματα. Οταν σκέφτεσαι ξανά τι έγινε, είναι φυσιολογικά μετά από αυτό να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Πολλοί δεν μπορούν καν να θυμηθούν τα ονόματα των παικτών εκείνης της ομάδας. Είχαμε παίκτες όπως Κερκ Χάινριχ, Ελτον Μπραντ, Μπραντ Μίλερ».

 

NBA Τελευταία Νέα