Όσα θα δείτε στο αποψινό νταφτ του ΝΒΑ (pics)

Όσα θα δείτε στο αποψινό νταφτ του ΝΒΑ (pics)

bet365

Σε λίγες ώρες αρχίζει η... επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ, καθώς λαμβάνει χώρα το καθιερωμένο ετήσιο ντραφτ, το οποίο φέτος δεν θα έχει τους rookies στο επίκεντρο.

Ο λόγος; Με εξαίρεση τα δυο πρώτα picks, τα οποία είναι δεδομένο πως θα ξεχωρίσουν, αν όχι άμεσα, αλλά στο άμεσο μέλλον και θα αφήσουν το στίγμα τους στο ΝΒΑ, η πλειοψηφία των υπόλοιπων, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Αυτό σημαίνει πως τη νύχτα του ντραφτ και όχι μόνο, ουσιαστικά οι ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν άλλου είδους... συμφωνίες, προκειμένου να βελτιώσουν το ρόστερ τους με sophomores και βετεράνους, αντί να... ποντάρουν στους rookies του ΝΒΑ.

Τα αστέρια Σίμονς και Ίνγκραμ

Δε χρειάζεται να παρακολουθείς πολύ στενά το κολεγιακό πρωτάθλημα ή τα scouting reports των ομάδων για να καταλάβεις πως το φετινό ντραφτ έχει να κάνει ουσιαστικά με δυο παίκτες.

Μπεν Σίμονς και Μπράντον Ίνγκραμ θα είναι στις δυο πρώτες θέσεις των επιλογών και μάλιστα έχουν ήδη ενημερωθεί από τις ομάδες που θα επιλεγούν.

Ο Σίμονς δοκιμάστηκε από τους Σίξερς, οι οποίοι του εξήγησαν πόσο τον πιστεύουν και πόσο τον υπολογίζουν και παρότι αρχικά υπήρχαν ενστάσεις από την πλευρά του παίκτη εν τέλει θα γίνει κάτοικος Φιλαντέλφια και θα αγωνίζεται εκεί.

Ο Ίνγκραμ από την πλευρά του δεν είναι τόσο προβεβλημένος όσο ο Σίμονς, ωστόσο πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη, με πολύ ταλέντο, λιγότερη αλτικότητα, στον οποίο οι Λέικερς ποντάρουν αρκετά για το μέλλον.

Εν ολίγοις, απόψε πρόκειται για μια βραδιά όπου αυτοί οι δυο παίκτες θα συγκεντρώσουν όλα τα βλέμματα πάνω τους και από 'κει και πέρα στο προσκήνιο θα έρθουν οι GMs των ομάδων.

Η βραδιά των ανταλλαγών

Η βραδιά του ντραφτ θεωρείται ίσως η πιο... τρελή στο ετήσιο καλεντάρι του ΝΒΑ, καθώς πολλές ομάδες στοχεύουν στο να παραχωρήσουν τα picks τους προκειμένου να πάρουν κάποιους ήδη μπαρουτοκαπνισμένους ή τέλος πάντων πιο έμπειρους και έτοιμους παίκτες.

Πόσω μάλλον στο φετινό ντραφτ όπου το ταλέντο δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο και αρκετές ομάδες έχουν πληθώρα πικ στον πρώτο γύρο.

Τρανό παράδειγμα οι Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι «κουβαλάνε» τα picks των Μπρούκλιν Νετς από την τότε ανταλλαγή των Πιρς και Γκαρνέτ στη Νέα Υόρκη.

Οι «Κέλτες» έχουν τρία πικ πρώτου γύρου (8 συνολικά) και θα προσπαθήσουν να ανταλλάξουν όσα περισσότερα (αν όχι όλα) μπορούν προκειμένου να φέρουν στη Βοστόνη ένα καλό όνομα.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους Φιλαντέλφια Σίξερς, οι οποίοι με εξαίρεση το πρώτο πικ της βραδιάς (Σίμονς) έχουν ήδη κάνει επαφές για να παραχωρήσουν τα άλλα picks τους.

Εν ολίγοις, σχεδόν όλα τα πικ από το νούμερο 3 και κάτω είναι διαθέσιμα σύμφωνα με τα reports των Αμερικανών, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα ανταλλαγών και ανατροπών σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Οι ανατροπές και τα παιχνίδια των GM

Για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τη βραδιά του ντραφτ, και αυτό δεν τον λέμε εμείς στο gazzetta, προφανώς, αλλά οι εξειδικευμένοι Αμερικανοί, οι οποίοι από τη στιγμή που τελειώνει το ντραφτ της μιας χρονιάς, αρχίζουν να δουλεύουν για αυτό της επόμενης.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της βραδιάς λοιπόν είναι οι ανατροπές. Οι GM λατρεύουν να... παίζουν με τα media μέχρι και την τελευταία στιγμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Λέικερς πέρσι.

Είχαν αφήσει όλους να πιστεύουν ότι θα επιλέξουν τον Τζαλίλ Οκαφόρ, ωστόσο εν τέλει επέλεξαν τον Ντ'Αντζελο Ράσελ.

Τέτοιες κινήσεις είναι συνηθισμένες στο ντραφτ, όπως επίσης και το να επιλέγονται παίκτες που μπορεί να μην ταιριάζουν απαραίτητα σε μια ομάδα, αλλά να είναι καλές περιπτώσεις που ενδεχομένως να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων.

Όπως και να 'χει και αυτή η βραδιά προμηνύεται συναρπαστική για τους Αμερικανούς, αλλά και τους Ευρωπαίους, καθώς μόνο λίγοι δεν είναι αυτοί που συμμετέχουν, ενώ και φέτος υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος μπορεί να είναι μια από τις μεγάλες εκπλήξεις.

 

NBA Τελευταία Νέα