Αρσενόπουλος: Αυτός είναι ο... δήμιος του Παναθηναϊκού που θέλει ο Ολυμπιακός! (vids)

Αρσενόπουλος: Αυτός είναι ο... δήμιος του Παναθηναϊκού που θέλει ο Ολυμπιακός! (vids)

Αρσενόπουλος: Αυτός είναι ο... δήμιος του Παναθηναϊκού που θέλει ο Ολυμπιακός! (vids)
Ο Νίκος Αρσενόπουλος (γενν. το 2000) ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό κι ο Αντώνης Μπότης ένας εκ των προπονητών του και από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλύτερα, μίλησε στο gazzetta.gr για τον νεαρό point guard.

Στην εποχή των αδερφών Αγγελόπουλων στον Πειραιά έχουμε δει πολλά από τα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ να μετακομίζουν στον Ολυμπιακό. Αποκορύφωμα -φυσικά- η γενιά των Μάντζαρη, Παπανικολάου και Σλούκα, με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης και κατέκτησαν τη Euroleague δύο σερί φορές!

Η δουλειά στο κομμάτι των νεαρών ταλαντούχων παικτών δεν σταματά ποτέ. Γι’ αυτό ακόμα και τώρα, όπου έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, στον Ολυμπιακό κοιτάζουν περιπτώσεις ελπιδοφόρων παικτών, με τον Νίκο Αρσενόπουλο της Ακαδημίας Αθηνών να έχει ξεχωρίσει!

Στην Teleunicom BAC γίνεται εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια κι ο 16χρονος γκαρντ (γενν. το 2000) που έχει ύψος 1.95 μέτρα αποτελεί ίσως την καλύτερη απόδειξη. Ο Νίκος Αρσενόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr ζήτησε πληροφορίες από τον Αντώνη Μπότη, βοηθό προπονητή του Κώστα Παταβούκα στην Ακαδημία Αθηνών, προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερο τον νεαρό PG.

«Ο Νίκος ξεκίνησε από τον Ηλυσιακό, ωστόσο πριν από δύο -περίπου- χρόνια ήρθε στη Teleunicom BAC. Κακά τα ψέμματα. Το ταλέντο του φαινόταν από μακριά. Ωστόσο, έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση υπό τις οδηγίες του coach Παταβούκα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πλέον πρόκειται για άλλο παίκτη, σε σχέση με το πως ήρθε στην ομάδα», ανέφερε αρχικά ο βοηθός του Κώστα Παταβούκα, Αντώνης Μπότης, που στη συνέχεια μας ανέλυσε το αγωνιστικό του προφίλ:

«Παρά το ύψος του είναι καθαρός PG. Μπορεί, όμως, να παίξει και κοντά στο καλάθι. Έχει την ικανότητα να ποστάρει. Είναι δεξιόχειρας και το σουτ του είναι αρκετά καλό. Έχει και καλό στατικό σουτ, αλλά και μετά από το ντρίμπλα. Επίσης είναι πολύ ικανός στο drive. Ακόμα, παίζει σε ικανοποιητικό βαθμό το πικ εν ρολ και ξέρει να πασάρει καλά και να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Γενικά διαθέτει πολύ τεχνική, αθλητικά προσόντα και μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις για τον εαυτό του. Δεν αμελεί, όμως, τ’ αμυντικά του καθήκοντα. Μας βοηθά τόσο στην ατομική, όσο και στην ομαδική άμυνα...»

Ενώ για τον χαρακτήρα του Νίκου Αρσενόπουλου, μας είπε: «Είναι ένα παιδί όπως κι οι άλλοι 11. Πολύ καλό παιδί, σεμνός, ταπεινός και δουλεύει πάρα πολύ! Περνάει πάρα πολλές ώρες στο παρκέ κι αυτό φαίνεται διότι παρουσιάζει συνεχή βελτίωση. Επίσης, ακούει τους προπονητές του. Είναι δεκτικός σε ό,τι του πούμε, θέλει να μαθαίνει πράγματα για το μπάσκετ και μετά από κάθε παιχνίδι μας ζητάει το video!»

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ... ΔΗΜΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Φυσικά, ο Αρσενόπουλος έχει ηγετικό ρόλο στην Ακαδημία Αθηνών, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΚΑ κι ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος! Στην ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό ο Αρσενόπουλος πέτυχε 38 πόντους με 4 τρίποντα στο καθοριστικό ματς όπου έγινε το 3-1 και μάλιστα ήταν εκείνος που με βολές έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (67-67) πριν η ομάδα του φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 75-81! Στην ίδια σειρά είχε μετρήσει 30 πόντους με 7 τρίποντα, σε ματς, όμως, που νικητές αναδείχθηκαν οι «πράσινοι».

Οι εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν ήταν οι μοναδικές που ξεχώρισαν. Μέσα στη χρονιά, ο νεαρός γκαρντ είχε 26 με 3 τρίποντα κόντρα στον Δούκα και 33 με 3 σουτ τριών πόντων σε παιχνίδι με αντίπαλο τον Αμύντα. Επίσης, στο Game 3 της τελικής σειράς του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ κόντρα στον Δουκα, ο Αρσενόπουλος πήρε τη BAC στις... πλάτες του σημειώνοντας 22 πόντους κα μοιράζοντας περισσότερες από 10 ασίστ!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Με βάση τα όσα διαβάσατε παραπάνω, μάλλον γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Νίκος Αρσενόπουλος είναι ήδη διεθνής με τις μικρές Εθνικές. Μάλιστα, αποτελεί βασικό κομμάτι πλέον, ενώ αναφορά με το μέλλον του, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει την καλύτερη επιλογή. Ταλέντο έχει, όρεξη για δουλειά επίσης έχει, συνεπώς αυτό που μένει είναι να γίνει η σωστή επιλογή μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα. Αυτή είναι κι η συμβουλή που του δίνουν οι προπονητές του… Να δει τις επιλογές του και να κάνει την πιο καλή επιλογή για τον ίδιο. Διότι ναι μεν ο Ολυμπιακός κινείται πολύ… ζεστά για την απόκτηση του, ωστόσο ενδιαφέρον υπάρχει κι από άλλους συλλόγους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα