Σφαιρόπουλος: «Ο Πρίντεζης έδειξε μεγαλείο ψυχής»

Σφαιρόπουλος: «Ο Πρίντεζης έδειξε μεγαλείο ψυχής»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αφού απολογήθηκε στον coach Πεδουλάκη γιατί δεν πρόλαβε να τον συγχαρεί, αναφέρθηκε στην αμυντική φιλοσοφία της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και φυσικά ο προπονητής του ήταν ικανοποιημένος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως, «θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Πεδουλάκη και από τον Παναθηναϊκό διότι δεν τους χαιρέτησα στο τέλος. Πανηγύρισα και δεν πρόλαβα να τους συγχαρώ».

Για το παιχνίδι: «Αλλάξαμε εντελώς την πνευματική μας ετοιμότητα. Φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη περίοδο. Ελέγχαμε το παιχνίδι ακόμη κι όταν χάναμε, κρατώντας τον Παναθηναϊκό σε χαμηλή δημιουργία μέσα στην έδρα του. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά ελέγξαμε το ρυθμό από την άμυνα, δεν φάγαμε εύκολα καλάθια και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δίκαια στο τέλος κερδίσαμε, αν και μπήκαν δύο μεγάλα σουτ από τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη. Με την εικόνα μας δικαιούμασταν τη νίκη, αλλά κι αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός θα τη δικαιούταν. Ήταν ομαδική υπόθεση η νίκη, παρότι ο Σπανούλης έβαλε το μεγάλο σουτ και ο Πρίντεζης έβαλε 20 πόντους. Όλοι δούλεψαν κι αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μόνο το 1-1, δεν τελείωσε τίποτα και πιστεύω πως έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε αυτό το break στο break που έγινε».

Για την τελευταία επίθεση: «Θέλαμε να πάμε σε πικ εν ρολ για να πάμε σε δίποντο, αλλά όταν έγινε αλλαγή έμεινε ένας με έναν ο Σπανούλης».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη. «Ο Γιώργος έδειξε μεγαλείο ψυχής. Δεν είναι εύκολο αυτό που έκανε και γι’ αυτό του αφιερώνουμε τη νίκη».

Για την επιλογή του να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού: «Εξαρτάται το παιχνίδι. Όταν ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 66 πόντους κι όχι 83 όπως στο ΣΕΦ, επιλέγουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα. Πιστεύουμε στην άμυνά μας, είναι η φιλοσοφία μας αυτή. Δεν ήθελα να δώσουμε στον Παναθηναϊκό να πάρει δύο εύκολους πόντους από βολές».

Για το αν έχει επηρεαστεί ο Οθέλο Χάντερ από τις πληροφορίες περί συμφωνίας με τη Ρεάλ: «Εμείς ασχολούμαστε με τη δουλειά μας στο γήπεδο. Μπορεί να ισχύει και να μην ισχύει. Ό,τι κι αν γίνει, όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα, είτε μείνουμε είτε όχι στην ομάδα. Αυτό είναι επαγγελματισμός. Είδαμε τον Γκουαρντιόλα που έχει υπογράψει εδώ και τρεις μήνες, αλλά ήταν στον τελικό χθες και νίκησε. Ο καθένας προσπαθεί να υπηρετεί την ομάδα».

Για τον μικρό αριθμό ασίστ του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον πρώτο τελικό: «Στο πρώτο ματς οι 29 ασίστ ήταν γιατί ήμασταν ανέτοιμοι πνευματικά για το παιχνίδι. Πιστεύω πως μας έλειψε ο αγωνιστικός ρυθμός τότε, μετά τη σειρά απέναντι στην ΑΕΚ είχαμε 9 μέρες απραξίες. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ υψηλά ποσοστά κι έτσι ήρθε αυτός ο μεγάλος αριθμός. Είδαμε στο βίντεο ότι είχαμε δώσει 20 εύκολους πόντους, που ήταν θέμα συγκέντρωσης. Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος και δεν έχεις ρυθμό, είναι λογικό να σου κοστίσει. Όταν αρχίζεις άσχημα δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Σήμερα είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ που αν τα είχαμε βάλει θα ήταν πιο εύκολη η νίκη μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα