Τι ξέρει η ΑΕΚ και «κοιμάται ήσυχη»;

Τι ξέρει η ΑΕΚ και «κοιμάται ήσυχη»;

Τι ξέρει η ΑΕΚ και «κοιμάται ήσυχη»;

bet365

Η «Ένωση» επικεντρώνει πλέον την προσοχή της στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, χωρίς να ανησυχεί για το ενδεχόμενο αποβολής της από το νέο πρωτάθλημα. Τι περιμένει, από που αντλεί την αισιοδοξία της και γιατί δεν πάει στο Λονδίνο.

Μόλις μία ημέρα μας χωρίζουν από το επίσημο ραντεβού των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα και το Eurocup στο Λονδίνο και πέντε από την κρίσιμη συνάντηση της FIBA με τους εκπροσώπους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο Μόναχο και τίποτε στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν υποδηλώνει κλίμα αγωνίας για το μέλλον της ΑΕΚ στις εγχώριες διοργανώσεις της νέας σεζόν. Το «τελεσίγραφο» που έστειλε η ελληνική ομοσπονδία στην διοίκηση της «Ένωσης» μπορεί να εξέπνευσε, χωρίς η «βασίλισσα» να ανακρούσει πρύμναν και να επιστρέψει στους κόλπους του FIBA Champions League και μετά τη νίκη-πρόκριση (56-51) στα ημιτελικά των play-offs επί του ΠΑΟΚ, οι ιθύνοντες της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ απολάμβαναν τις «δάφνες» της επιστροφής της ομάδας στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια!

Του αγώνα με τον «δικέφαλο του Βορρά», βέβαια, είχε προηγηθεί η αποστολή μίας προσεκτικής και ουσιαστικής – ως προς το περιεχόμενό της – απάντησης προς την ελληνική ομοσπονδία, η οποία καταδείκνυε τις προθέσεις της ΑΕΚ κι έβαζε τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Ας δούμε, όμως, πως έχουν πλέον τα πράγματα από ‘δω και όσον αφορά στις κινήσεις της «Ένωσης», που αν και βρισκόταν πολύ κοντά στη δέσμευση της συμμετοχής στην διοργάνωση που φιλοδοξεί να διοργανώσει η FIBA, άλλαξε άποψη και επέλεξε το Eurocup, βασιζόμενη κυρίως σε αγωνιστικούς λόγους (υψηλότερος ανταγωνισμός).

Η FIBA δεν έχει διατάξει την επιβολή κυρώσεων-αποκλεισμών!

Πρώτον, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, κ. Μάκης Αγγελόπουλος έχει επικοινωνήσει με αξιωματούχο της παγκόσμιας ομοσπονδίας κι έχει πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι η FIBA δεν έχει θέσει θέμα επιβολής ποινών και τελεσιγράφων για καμία ομάδα, απλά έχει ζητήσει από τις ομοσπονδίες μέλη της, να εξετάσουν το θέμα που έχει προκύψει και να δουν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το όλο ζήτημα που έχει προκύψει άλλωστε, μην ξεχνάτε, ότι πλήττει περισσότερο τις εθνικές ομοσπονδίες που έχουν ζητήσει από τον θεσμικό φορέα του αθλήματος την επαναφορά των λεγόμενων «windows», δηλαδή των «παραθύρων» μεσούσης της περιόδου, για τους προκριματικούς αγώνες των Εθνικών ομάδων, που θα αποφέρουν επιπλέον κέρδη από αγώνες, τηλεοπτικά δικαιώματα κι εμπορικές συμφωνίες. Προς το παρόν, η FIBA δεν έχει στείλει καμία επίσημη «ντιρεκτίβα», με την οποία να ζητάει ρητά την τιμωρία ή τον αποκλεισμό κάποιου συλλόγου και ούτε φυσικά έχει αποβάλλει καμία Εθνική ομάδα από διεθνή διοργάνωση.

«Θολό» το νομικό τοπίο όσον αφορά στους αποκλεισμούς!

Για παν ενδεχόμενο, η Ευρωλίγκα έχει ήδη καταθέσει τις ενστάσεις της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ήδη η Επιτροπή Αθλητισμού ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Βουλή να διερευνήσει το θέμα με τους φημολογούμενους αποκλεισμούς συλλόγων και εθνικών ομάδων και να βάλει ένα τέλος, σε τυχούσες καταχρηστικές μεθόδους αν κι εφόσον κρίνει ότι λαμβάνουν χώρα από την παγκόσμια ομοσπονδία. Όπως και να ‘χει το θέμα, πάντως, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η υπόθεση αποκλεισμού μίας ομάδας από τις εγχώριες διοργανώσεις, είναι – νομικά – εξαιρετικά περίπλοκη, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Κώστας Χαλβατζάκης (που είναι και μέλος του Δ.Σ. του FIBA Champions League), δε γνωρίζει με ποιο τρόπο μπορεί να ληφθεί μία τέτοια απόφαση.

Δεν πάει Λονδίνο, περιμένει τα «μαντάτα» από το Μόναχο!

Για την ώρα, λοιπόν, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τις μάχες της ημιτελικής σειράς των πλέϊ-οφ με τον Ολυμπιακό, που θα αρχίσουν την Τετάρτη (04/05) του Πάσχα και δεν «ρίχνει λάδι στη φωτιά», και δεν στέλνει εκπρόσωπο στην πρώτη επίσημη συνάντηση των ομάδων της Ευρωλίγκα και του Eurocup (θα συζητηθούν όλα τα οργανωτικά θέματα), που θα διεξαχθεί την Μεγάλη Παρασκευή (29/05) στο Λονδίνο. Αυτό δε σημαίνει ότι η «Ένωση» κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά την συμφωνία της με το «στρατηγείο» της Βαρκελώνης, άλλωστε το meeting στην αγγλική πρωτεύουσα που διοργανώνεται από το νέο συνεργάτη της Ευρωλίγκα, την IMG, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, απλά προτιμά να περιμένει τη συνάντηση της 3ης Μαϊου ανάμεσα στην FIBA και τον Τζόρντι Μπερτομέου, πριν κάνει την επόμενη της κίνηση.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα