Η FIBA απειλεί την ΑΕΚ μέσω της ΕΟΚ

Η FIBA απειλεί την ΑΕΚ μέσω της ΕΟΚ

Άρης Λαούδης
Η FIBA απειλεί την ΑΕΚ μέσω της ΕΟΚ

bet365

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις της ΑΕΚ με την ΕΟΚ μετά την ενημέρωση από πλευράς ομοσπονδίας για τον κίνδυνο αποκλεισμού της Ένωσης από το ελληνικό Πρωτάθλημα κατόπιν σχετικής εντολής της FIBA.

Τον τελευταίο καιρό η FIBA έχει επαναφέρει για τα καλά το σενάριο αποκλεισμού των ομάδων από τις εγχώριες διοργανώσεις σε περίπτωση που αυτές επιλέξουν το EuroCup αντί του Champions League. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο η Παγκόσμια Ομοσπονδία πιέζει τις ομάδες και κατόπιν τις ομοσπονδίες να πουν «ναι» στη δική τους διοργάνωση.

Πλέον, αναμένεται η σκληρή αντίδραση της ΑΕΚ που ήδη έχει δεσμευτεί στην Euroleague με τη συμμετοχή της στο EuroCup και η οποία δεν προτίθεται να κάνει πίσω για κανένα λόγο. Μένει να δούμε αν πράγματι η FIBA και κατ' επέκταση η ΕΟΚ θα υλοποιήσει την απειλή για αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος και κατ' επέκταση αν μια τέτοια απειλή μπορεί να έχει εφαρμογή.

Οι μόνες ελληνικές ομάδες που έχουν επιλέξει Champions League είναι οι ΠΑΟΚ και Άρης.

Από τη μεριά της η Εuroleague συζήτησε για το θέμα στη συνέλευση της Δευτέρας (11/4) κι όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της οι ομάδες της Euroleague θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες εργασίες προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους και να σταθούν στο πλευρό αυτών που θα έχουν παρόμοια προβλήματα, όπως η ΑΕΚ.

 

Τελευταία Νέα