Σφαιρόπουλος: «Μπορεί και να μην είναι σημαντικό το πλεονέκτημα»

Σφαιρόπουλος: «Μπορεί και να μην είναι σημαντικό το πλεονέκτημα»

Σφαιρόπουλος: «Μπορεί και να μην είναι σημαντικό το πλεονέκτημα»
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με τη νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην σημασία του πλεονεκτήματος έδρας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου από τους «ερυθρόλευκους» και τόνισε πως θα φανεί αν είναι σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας, στην πορεία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του ΟΤΕ TV:

«Δεν ξέρω αν είναι μήνυμα εν όψει της συνέχειας η αποψινή εμφάνιση. Κλείσαμε την κανονική περίοδο πρώτοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα δείξει δηλαδή αν θα είναι σημαντικό στην πορεία από το πώς θα το διαχειριστούμε», είπε αρχικά.

«Είναι σημαντικό να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, να ξεπεράσουμε τραυματισμούς βασικούς παικτών και να ανασυνταχθούμε εν όψει playoffs», είπε στη συνέχεια.

Για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό:
«Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια γιατί δεν προχωρήσαμε στην Ευρώπη, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Το ότι δεν προκριθήκαμε δε σημαίνει ότι δεν είμαστε καλή ομάδα. Χάσαμε μόνο ένα ματς με 4 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ελπίζω την επιτυχία που δεν κάναμε στην Ευρώπη, να την κάνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι από την πλευρά του τόνισε πως το πιο σημαντικό πράγμα για τους «ερυθρόλευκους» είναι να συνεχίσουν να παίζουν όπως σήμερα, προκειμένου να... ρεφάρουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

«Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και πρέπει να τελειώσει τη σεζόν όπως πρέπει σε αντίθεση με την Ευρωλίγκα. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει να παίζει έτσι όπως σήμερα και να κατακτήσει τον τίτλο», είπε χαρακτηριστικά.

Αργότερα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη επί του Ρεθύμνου: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ για δύο λόγους: Για να το νικήσουμε και να τερματίσουμε πρώτοι και να αντιδράσουμε μετά το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές το καταφέραμε. Μπήκαμε πολύ σοβαροί και προηγηθήκαμε με 18 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο χαλαρώσαμε λίγο κι έβαλαν οι αντίπαλοι κάποια σουτ. Στην τρίτη περίοδο, όμως, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Δεχθήκαμε μόλις 8 πόντους, βάλαμε σουτ και εύκολα καλάθια και πήραμε μία διαφορά που την κρατήσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο».

Για την πρώτη θέση: «Είναι σημαντικό που πήραμε την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Α1. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι, αλλά και τίποτα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη συνέχεια. Είναι μία περίοδος που πρέπει να ανασυνταχθούμε. Προφυλάξαμε τον Χάκετ, ενώ ο Πρίντεζης είναι ακόμα έξω. Θέλουμε να επιστρέψουν όλοι και να βρουν ρυθμό για να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο».

Για τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ: «Έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και την οψιόν την έχουμε εμείς. Αυτή την στιγμή δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και δεν μπορεί να παίξε. Θεωρήσαμε ότι είναι καλό να μπορεί να πάει να παίξει αν έχει κάπου ως το τέλος της χρονιάς. Του δώσαμε αυτή την δυνατότητα. Ή να πάει να προπονηθεί κάπου, γιατί τώρα έχουμε αγώνες και δεν γίνεται να προπονείται μαζί με την ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα