Μυθικός Κόμπι με... 60άρα στο «αντίο» του (vids & pics)

Μυθικός Κόμπι με... 60άρα στο «αντίο» του (vids & pics)

bet365

Η καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ ολοκληρώθηκε απόψε και δε θα μπορούσε να γίνει με ιδανικότερο τρόπο, καθώς ο θρύλος των Λέικερς σκόραρε 60 πόντους στο τελευταίο του παιχνίδι.

Υπό άλλες συνθήκες θα γράφαμε πώς η αναμέτρηση των Λέικερς με τους Τζαζ για την τελευταία μέρα της regular season του ΝΒΑ δεν είχε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από αγωνιστικής πλευράς, ωστόσο ο Κόμπι Μπράιαντ αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο «Mamba» έριξε αυλαία με τον ιδανικότερο τρόπο σε μια λαμπρή πορεία με αμέτρητες διακρίσεις και 5 πρωταθλήματα. Τι έκανε; Σκόραρε 60 πόντους (22/50 προσπάθειες, 6/21 τρίποντα, 10/12 βολές) ενάντια στους Τζαζ (νίκη με 101-96) και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Σακίλ Ο'Νιλ του είχε ζητήσει να βάλει 50 στο τελευταίο του παιχνίδι, ο Κόμπι απάντησε πως δεν υπήρχε περίπτωση. Σήμερα ωστόσο ήταν η βραδιά του. Έβαλε 60 πόντους μπροστά στα μάτια του άλλοτε συμπαίκτη του, ο οποίος τον συνεχάρη επανειλημμένα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Τα τελευταία 3 λεπτά του ματς ήταν βγαλμένα από την περασμένη 10ετία του Mamba. 15 πόντοι με 5/5 προσπάθειες, 4/4 βολές και επιστροφή των Λέικερς από το -10. Οι δυο τελευταίοι πόντοι της καριέρας του ήρθαν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Το παιχνίδι δεν πρόλαβε καν να ολοκληρωθεί και πλήθος κόσμου... όρμησε στο παρκέ προκειμένου να αγκαλιάσει και να αποθεώσει τον «κορυφαίο παίκτη στην ιστορία των Λέικερς» σύμφωνα με τον Μάτζικ Τζόνσον.

Ο Κόμπι πήρε το μικρόφωνο, το παρκέ... άδειασε, οι προβολείς στράφηκαν και πάλι πάνω του και ο Κόμπι Μπράιαντ μίλησε από καρδιάς απευθυνόμενος κυρίως στην οικογένειά του και τον κόσμο των Λέικερς.

«Δε μπορώ να πιστέψω ότι πέρασαν 20 χρόνια. Εκτιμώ τρομερά τη διαδρομή που είχαμε μαζί. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι μείναμε ενωμένοι. Ήμουν φανατικός Λέικερ από τη στιγμή που άρχισα να παρακολουθώ μπάσκετ. Ήξερα όλους τους παίκτες στην ιστορία της ομάδας Δε μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο από την καριέρα μου. Είμαι περήφανος για τα πάντα. Για τα πρωταθλήματα, αλλά και τα πιο άσχημα χρόνια.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, το κίνητρο και την έμπνευση που μου δώσατε.

Να σας πω και κάτι αστείο; Τα τελευταία 20 χρόνια όλοι μου φώναζαν να πασάρω, ενώ σήμερα όλοι ήθελαν να κρατάω τη μπάλα. Σας ευχαριστώ όλους. Σας αγαπώ. Αφιερωμένο σε όλη μου την οικογένεια. Δε μπορώ να πω τίποτα άλλο.

Mamba out»

 

NBA Τελευταία Νέα