Τα ρεκόρ πριν από το απόλυτο ρεκόρ!

Τα ρεκόρ πριν από το απόλυτο ρεκόρ!

Φάνης Παναγιώτου
Τα ρεκόρ πριν από το απόλυτο ρεκόρ!

bet365

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν μπροστά τους τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους, ωστόσο έχουν ήδη γράψει το όνομα τους με… χρυσά γράμματα, καθώς μιλάμε για μία εκ των πιο επιτυχημένων ομάδων στο ΝΒΑ!

Το ματς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν το ματς της χρονιάς, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι στη βαθμολογία, ωστόσο οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είχαν μπροστά τους την ευκαιρία να φτάσουν στην 72η φετινή τους νίκη, ισοφαρίζοντας το απόλυτο ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς της σεζόν 1995-96.

Το 72-10,, λοιπόν, είναι δεδομένο -μετά τη νίκη επί των Σπερς- και πλέον το ζητούμενο για τους Πολεμιστές είναι το απόλυτο ρεκόρ, δηλαδή του 73-9, με τους Μέμφις Γκρίζλις να είναι το τελευταίο εμπόδιο.

Στην όμορφη αυτή ιστορία των Ουόριορς πρωταγωνιστής είναι ο Στιβ Κερ. Το μοναδικό πρόσωπο που ενώνει το τότε με το τώρα, καθώς ήταν παίκτης των Σικάγο Μπουλς με 8.4 πόντους κατά μέσο όρο τη σεζόν 1995-1996, ενώ τώρα κάθεται στον πάγκο των Ουόριορς ως head coach της ομάδας.

Στο ματς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, λοιπόν…

*Ο Στεφ Κάρι (37 πόντοι) έφτασε τα 39 ματς με 30+ πόντους.

*Οι 37 πόντοι που πέτυχε ο Κάρι είναι οι περισσότεροι φετινοί που δέχονται οι Σπερς από έναν παίκτη.

*Η εκτός έδρας νίκη των Πολεμιστών ήταν 34η. Καλύτερη επίδοση στα χρονικά, αφού η αμέσως προηγούμενη ήταν οι 33 νίκες των Σικάγο Μπουλς της σεζόν 1995-96.

*Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, οι Ουόριορς έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί που… έτρεχαν στο Σαν Αντόνιο, καθώς είχαν ηττηθεί εκεί στα 33 προηγούμενα ματς τους!. Συγκεκριμένα, είχαν να φύγουν νικητές από τις 14 Φεβρουαρίου του 1997.

*Οι Ουόριορς είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που τελειώνει regular season χωρίς να ηττηθεί δύο φορές από κάποιον αντίπαλο!

Κι όλα αυτά την ώρα που οι Ουόριορς ήδη…

*Είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο εύρος νίκης στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς επικράτησαν με 111-95 των Πέλικανς, 112-92 των Ρόκετς, 134-120 ξανά των Πέλικανς και 119-69 των Γκρίζλις.

*Με το 24-0 στην αρχή της χρονιάς έχουν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία!

*Μπήκαν στο All Star Weekend με 48-4. Την καλύτερη επίδοση της ιστορίας.

*Εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα playoffs στης 27 Φεβρουαρίου. Πιο γρήγορα από κάθε άλλη ομάδα στο ΝΒΑ!

*Διαθέτουν στο ρόστερ τους στον Στεφ Κάρι. Τον μοναδικό παίκτη που έχει ευστοχήσει σε 300+ τρίποντα σε μία χρονιά.

*Έχουν το καλύτερο εντός έδρας σερί σε regular season με το 45-0 να… σβήνει το 44-0 των Σικάγο Μπουλς.

*Έφτασαν τα 933 εύστοχα τρίποντα στις 25 Μαρτίου κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, η καλύτερη επίδοση στην ιστορία.

*Είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία που έχει δύο παίκτες στο ρόστερ της, οι οποίοι μαζί φτάνουν τα 600+ εύστοχα τρίποντα. Φυσικά αναφερόμαστε στους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον.

Και δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί. Εδώ και δύο χρόνια οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με πρωταγωνιστή τον Στεφ Κάρι σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον είναι έτοιμοι για το απόλυτο, δηλαδή το 73-9!

 

NBA Τελευταία Νέα