Καπογιάννη: «Ανοίγουμε μία νέα σελίδα για τον Ολυμπιακό!»

Φάνης Παναγιώτου
Καπογιάννη: «Ανοίγουμε μία νέα σελίδα για τον Ολυμπιακό!»

bet365

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Γυναικών κι η «ερυθρόλευκη» coach, Ελένη Καπογιάννη, ανέλυσε στο gazzetta.gr τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα σχολίασε τα επεισόδια που έγιναν γι’ ακόμα μία φορά.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο γυναικείο μπάσκετ βάφτηκε… ερυθρόλευκος. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε στον ημιτελικό του Final 4 το εμπόδιο του ΠΑΟΚ και στον συναρπαστικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό.

Η coach της ομάδας του Πειραιά, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στο gazzetta.gr για τον πρώτο τίτλου του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ, αναφέρθηκε στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στη Λευκάδα και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα… τραγικά έλαβαν χώρα ανάμεσα στους οπαδούς των «αιώνιων».

Coach αρχικά θέλουμε να μας πεις για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ποια θεωρείς ότι ήταν τα σημεία-κλειδιά που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κούπα;
Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Οι παίκτριες μου είχαν άγχος κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε παθητικοί στην άμυνα. Έτσι, είτε δεχόμασταν καλάθι είτε χάναμε το αμυντικό ριμπάουντ κάτι που δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το γρήγορο παιχνίδι μας. Μοιραία ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντική διαφορά... Στο δεύτερο μέρος, όμως, βελτιώσαμε την άμυνα, βάλαμε κάποια περιφερειακά σουτ κι έτσι ανοίξαμε την άμυνα του αντιπάλου, κάτι που επέτρεψε στην Τζόνσον να λειτουργήσει πολύ καλά κάτω από το καλάθι. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι καταφέραμε να γυρίσουμε ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο θέλω να συγχαρώ για την παρουσία του στον τελικό.

Είσαι κι εσύ μέλος μίας ιστορικής επιτυχίας για τον σύλλογο. Πώς αισθάνεσαι που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο πρώτο του τρόπαιο;
Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Ανοίγουμε μία νέα σελίδα για τον σύλλογο κι ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια!

Και τώρα το πρωτάθλημα…
Θα χαρούμε 2-3 ημέρες το Κύπελλο κι εν συνεχεία τα κεφάλια μέσα! Θεωρώ πως η ομάδα μου σε σειρά παιχνιδιών υπερτερεί των άλλων ομάδων αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Το ζητούμενο είναι να αποδείξουμε στο γήπεδο πως είμαστε καλύτερες και να φτάσουμε στο νταμπλ!

Η διοργάνωση πώς ήταν; Τόσο οργανωτικά όσο κι από την πλευρά της ανταπόκρισης του κόσμου…
Ομολογουμένως η φιλοξενία ήταν άψογη. Οι άνθρωποι της Λευκάδας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια. Ο κόσμος -δυστυχώς- δεν γέμισε το γήπεδο, ωστόσο συνολικά η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή.

Τέλος, θέλουμε να σχολιάσεις τα όσα απαράδεκτα έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς των «αιωνίων»…
Είναι πολύ λυπηρό αυτό που έγινε. Καταστράφηκαν περιουσίες πολλών ανθρώπων. Τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση στον αθλητισμό κι είναι κρίμα στην Ελλάδα του 2016 να βλέπουμε τέτοια περιστατικά που σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν εξαλειφθεί πλήρως!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα