Μπατής: «Κατάκτηση Κυπέλλου ή άνοδος στην Α1; Άνοδος!»

Μπατής: «Κατάκτηση Κυπέλλου ή άνοδος στην Α1; Άνοδος!»

Γιάννης Ράμμας
Μπατής: «Κατάκτηση Κυπέλλου ή άνοδος στην Α1; Άνοδος!»

bet365

Ο Μάριος Μπατής εξήγησε στο gazzetta.gr τα «θέλω» του Φάρου στον 41ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, πώς θα 'θελε ο ίδιος το θεσμό και πώς αντιλαμβάνεται την τελευταία συνάντηση με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Το 2010 αγωνιζόταν στη Β' ΕΣΚΑΝΑ, τώρα είναι πρωτοπόρος στην Α2 και παρών στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Κι όμως, τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα για τον Φάρο Κερατσινίου, ο οποίος μοιάζει να ζει ένα όνειρο, το οποίο δε θα τελειώσει ό,τι κι αν γίνει με τον Παναθηναϊκό (17:30/novasports 2) στο ΟΑΚΑ.

Ο Μάριος Μπατής μίλησε στο gazzetta.gr για όλα όσα γυρνούν στη σκέψη του λίγο πριν απ' το τζάμπολ του 41ου τελικού του θεσμού.

-Τι σημαίνει ο τελικός για την ομάδα του Φάρου;
Είναι ένα παιχνίδι-γιορτή, θέλουμε να 'ρθουν οι οικογένειες, οι φίλαθλοι, ο κόσμος του Κερατσινίου, να γνωρίσουν κι αυτοί μέσα από εμάς έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Να 'ρθουν κι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, να 'χει μία ωραία ατμόσφαιρα το γήπεδο, να προσπαθήσουμε να 'μαστε εμείς λίγο ανταγωνιστικοί όσο μπορούμε, ε, και να κατακτήσει στο τέλος ο Παναθηναϊκός το Κύπελλο.

-Αν αφήσουμε στην άκρη τα ονόματα, δε θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος για μία είδους αδικία, όταν η μία ομάδα και μάλιστα της Α2 έχει δώσει 6 αναμετρήσεις μέχρι τώρα κι οι 5 με μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ η άλλη μόνο 2, έστω δυνατές; Καταλαβαίνεις πώς το εννοώ...
Δε μιλάμε για κατάκτηση. Το λίγο άδικο του πράγματος είναι πως βρισκόμαστε στην έδρα του Παναθηναϊκού να παίξουμε ένα παιχνίδι-γιορτή. Όχι ότι αν βρισκόμασταν σε κάποια άλλη έδρα θα το κερδίζαμε, απλώς θ' άλλαζε έτσι λίγο τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Για τις νίκες που κάναμε με ομάδες Α1, νομίζω έχουμε δείξει κι έχετε δει κι εσείς ότι το ρόστερ του Φάρου είναι από παίκτες που μπορούν πιστεύω να σταθούν αρκετά καλά ειδικά στη φετινή Α1. Απ' τη στιγμή που τις υποδεχθήκαμε στην έδρα μας, δε φοβηθήκαμε, τις σεβαστήκαμε όλες και γι' αυτό φτάσαμε μέχρι εδώ. Ο Παναθηναϊκός τώρα είναι απ' τις ομάδες που αν είσαι στις πρώτες 6 μπαίνεις αμέσως στα ημιτελικά, το σύστημα διεξαγωγής είναι έτσι.

-Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε ως χώρα;
Ας μη κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας. Το κακό, το πρόβλημά μας είναι πως οι περισσότερες ομάδες έχουν ποδοσφαιρικό κόσμο από πίσω και στο ποδόσφαιρο είναι λίγο επικίνδυνο να τους βάλεις όλους σε μία έδρα μαζί. Εδώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις φιλάθλων και πλακώνονται μόνοι τους. Είναι λίγο δύσκολο. Είναι μία μεγάλη συζήτηση αυτή. Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος. Εγώ θα 'θελα να γίνει ένα Final 8, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος, η Ομοσπονδία είναι. Οι ομάδες, αν μπορούσαν να βρουν, να πουν μία λύση. Εγώ θα 'θελα, αν μπορώ να προτείνω κάτι για τον τελικό Κυπέλλου, να βγει η έδρα απ' την αρχή. Γιατί να μη περιμένουν να δουν ποιος θα παίξει, αν θα παίξει ο Ολυμπιακός, αν θα παίξει ο Παναθηναϊκός, αν θα παίξει ο Άρης, ο ΠΑΟΚ. Να πουν φέτος στα Γιάννενα, του χρόνου στα Χανιά, του παραχρόνου στο ΟΑΚΑ κι ας παίξει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του, δεν πειράζει.

-Πιθανό Final 8 με ομάδες της Α1, όμως, δε θα 'δινε τη δυνατότητα στον Φάρο να 'ναι εδώ τώρα...
-Το Final 8 σίγουρα δε θα 'δινε. Αλλά σε Final 4 σίγουρα θα 'μασταν. Για Final 8 λίγο δύσκολο γιατί υπάρχουν και μεγάλες ανισορροπίες μεταξύ των ομάδων, είναι μεγάλα τα χάσματα μεταξύ μπάσκετ. Δεν είμαστε Ισπανία, Ιταλία, όπου υπάρχουν κάποιες ανταγωνιστικές ομάδες. Ή Τουρκία ακόμη, όπου τα μπάτζετ είναι κοντινά.

-Αν πριν απ' την έναρξη της χρονιάς ερχόταν κάποιος και σου 'βαζε το πιστόλι στον κρόταφο και σε ρωτούσε «Κατάκτηση Κυπέλλου ή ανοδος στην Α1;», τι θα διάλεγες;
Και τώρα να μου το βάλεις, κατάκτηση ή άνοδος, άνοδος. Δεν έχουμε τέτοια ερωτήματα.

-Επομένως τι θα κρατήσεις απ' τον τελικό;
Το video μόνο (γέλια). Και το μετάλλιο.

-Οι Κακιούζης & Διαμαντίδης έχουν δηλώσει πως θ' αποσυρθούν στο τέλος της χρονιάς. Με τον έναν παίζεις μαζί φέτος, με τον άλλον απέναντι στον τελικό. Τώρα που θα 'ναι η τελευταία συνάντησή σας, το βλέπεις λίγο διαφορετικά; Ρωτάω γιατί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη ήσασταν... δυνατό δίδυμο τα τελευταία χρόνια...
Αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Τώρα όταν μιλάς για τον Μιχάλη Κακιούζη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη μιλάς για τη μισή ελληνική μπασκετική ιστορία. Έχουν σηκώσει ευρωπαϊκά, ο άλλος έχει βάλει το τρίποντο το τελευταίο. Δηλαδή όλοι πανηγυρίσαμε με τον Μιχάλη και τον Δημήτρη. Εγώ εύχομαι στα παιδιά να 'ναι υγιείς κι ό,τι καλύτερα μετέτειτα. Τους ευχαριστούμε για τις χαρές που μας έχουν δώσει και ζήσαμε στο γήπεδο μαζί και πανηγυρίσαμε μαζί τους ως φίλαθλοι εμείς.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα