Άρης - ΑΕΚ 77-76 (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Άρης - ΑΕΚ 77-76 (pics)

bet365

Ένταση, αποβολές, τεχνικές ποινές και μεγάλος νικητής ο Αρης επί της ΑΕΚ (77-76) στο μεγάλο ντέρμπι του Αλεξανδρείου. «Φωνάζει» η «Ενωση» για την τελευταία φάση του αγώνα.

Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής τα είχε όλα! Πάθος, «μάχες», αποβολές, και μαγική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο «Nick Galis Hall», με τον Άρη να...παίρνει προβάδισμα τρίτης θέσης!

H ομάδα της Θεσσαλονίκης έπιασε την ΑΕΚ - που αγωνίστηκε από το 12' χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη - στο 16-5 της κατάταξης και πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του απέναντι στην Ένωση.

Πλέον ο Άρης είναι τρίτος στην κατάταξη της Α1, αλλά ίσως το 2-0 επί της ΑΕΚ να μην αποδειχθεί σημαντικό μπροστά στο εναπομείναν πρόγραμμα. Κι αυτό γιατί ο Άρης έχει ακόμη ν' αντιμετωπίσει την Κηφισιά (εκτός), τον Απόλλωνα Πάτρας (εκτός), τον Ολυμπιακό (εντός), το Ρέθυμνο (εκτός) και τον Κολοσσό Ρόδου (εκτός), ενώ η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό (εντός), το Ρέθυμνο (εκτός), τον Κολοσσό Ρόδου (εντός), τον Παναθηναϊκό (εκτός) και τον Αρκαδικό (εντός). Κι όποιος προλάβει!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το... ντέρμπι της 3ης θέσης είχε πολύ ένταση, εκνευρισμό και «μάχες» από τις δύο πλευρές. Ο Άρης ξεκίνησε άστοχος, η ΑΕΚ μπήκε πιο διαβασμένη, ωστόσο υπήρχαν πολλά σφυρίγματα κι από τις δύο πλευρές, ικανά να εκνευρίσουν άπαντες. Οι γηπεδούχοι είδαν από νωρίς τους Γουάιτ, Γουότερς και ΜακΝιλ να φορτώνονται με τρία φάουλ (στο α' ημίχρονο), ενώ η ΑΕΚ έπαιζε από το 11' χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές σε 12 δευτερόλεπτα!

Παρόλα, αυτά η Ένωση δεν επηρεάστηκε, ήταν καλύτερη στην επίθεση κι έχοντας 7 κλεψίματα στο α' ημίχρονο κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια στο +10 (37-47 στο 20').

Ο φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν νωθρά στις αρχές του δεύτερου μέρος, ωστόσο μάζεψαν τα επιθετικά ριμπάουντ κι έκλεισαν στο +10 κι αυτή την περίοδο (50-60 στο 30'). Ο Άρης όμως δεν ήθελε ν' απογοητεύσει το κοινό του και μπορεί να είδε τους Γουάιτ και Σίμτσακ ν' αποβάλλονται με 5 φάουλ, αλλά με επιμέρους σκορ 16-4 και συνεχόμενα τρίποντα, πέρασε μπροστά στο σκορ (66-64 στο 34') κι όλα κρίθηκαν στο τέλος. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έστειλε τον... άστοχο Τζαμέλ Χάγκινς στις βολές που ευστόχησε σε 1/2 (77-76 στα -14''), αλλά η ΑΕΚ πραγματοποίησε κακή τελευταία επίθεση (ο Γκριν έκανε... κατάχρηση και σούταρε air ball τρίποντο) και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το άστοχο τρίποντο δια χειρός Γκριν και τους φιλοξενούμενους να... φωνάζουν για φάουλ στον Καλαμπόκη στην τελευταία φάση.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μιχάλης Πελακάνος έβαλε τα κρίσιμα τρίποντα και με τους Αμερικανούς του Άρη να έχουν φορτωθεί από νωρίς με πολλά φάουλ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 25:49.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ντούσαν Σάκοτα μπορεί να ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη κι έμεινε στα 3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, ενώ μάζεψε 1 ριμπάουντ σε 16:33.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Κόεν βρήκε δύο φορές στόχο έξω από τα 6,75μ., ο Πελεκάνος μία και ο Άρης με επιμέρους σκορ 16-4 κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ (66-64 στο 35') και το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Μπράουν έφτασε μέχρι μέσα κι άφησε την μπάλα στο καλάθι για το 76-76. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έκανε γρήγορα φάουλ στον Τζαμέλ Χάγκις που ευστόχησε σε 1/2 βολές (77-76, 4/8βολ.). Στα 14'' ο Τoρίν Γκριν ανέλαβε την τελευταία επίθεση της Ένωσης, ωστόσο το σουτ του στην εκπνοή ήταν airball.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: O Άρης το 3/3 απέναντι στην ΑΕΚ και την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν για ακόμα μία φορά οι φίλαθλοί του. Η Ένωση ότι στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ωστόσο διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΑΕΚ μπορεί να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει δικό της κανένα ντέρμπι την φετινή σεζόν. Eπίσης, είχε μόνο 6 ασίστ. Ο Άρης... ξεχνάει ότι είδε τους παίκτες του να φορτώνονται από νωρίς με πολλά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-47, 50-60, 77-76
Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος 15 (3), Τσούπκοβιτς 3, Γουάιτ 7 (2), Γουότερς 11, Ζάρας 2, Χάγκινς 12, Κοέν 12 (3), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Μακνίλ 6 (5ασ), Δίπλαρος
AEΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 1, Μπράουν 14, Χέρστον 5 (1τριπ., 6ριμπ.), Γκριν 12 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Κάρτερ 7 (1τριπ., 3κλεψ.), Μαυροειδής 4 (8ριμπ.), Σάκοτα 9 (1), Μιλόσεβιτς 13 (1τριπ., 6ριμπ.), Καλαμπόκης 2, Σαρικόπουλος 5 (5ριμπ.)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα