Η Ζωή Δημητράκου, η Εθνική και το WNBA!

Η Ζωή Δημητράκου, η Εθνική και το WNBA!

Φάνης Παναγιώτου
Η Ζωή Δημητράκου, η Εθνική και το WNBA!

bet365

Η Ζωή Δημητράκου είναι έτοιμη να βοηθήσει την Εθνική και λίγο πριν από τη… μάχη με τη Ρωσία μίλησε στο gazzetta.gr για τα προκριματικά του Eurobasket 2017, όπως και για το πως μπήκε στη ζωή της το WNBA.

Στις 22 Μαρτίου 2009 πέτυχε κάτι μοναδικό όταν κατάφερε σε αγώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου -της τότε ομάδας της- να έχει 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 12 κλεψίματα! Μερικά χρονιά μετά, η Ζωή Δημητράκου -στην οποία αναφερόμαστε- συγκεντρώνει ξανά πάνω της τα… φλας, καθώς συμφώνησε με τις Washington Mystics και θα γίνει η τρίτη Ελληνίδα που θα ζήσει το όνειρο του WNBA!

Μέχρι το Μάιο, όμως, υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός κι αυτή την περίοδο η Ζωή Δημητράκου είναι αφοσιωμένη στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η Εθνική Γυναικών θ’ αντιμετωπίσει τη Ρωσία (20/02, 17:00/ΕΡΤ) στη Χαλκίδα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2017 και στόχος της είναι να κάνει την υπέρβαση.

Λέμε… υπέρβαση, καθώς η Ρωσία είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τις παίκτριες της Εθνικής. Η Ζωή Δημητράκου μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη μεταγραφή της στο WNBA.

«Δεν κάναμε την προετοιμασία που πρέπει για ένα τόσο σημαντικό ματς. Με 3-4 ημέρες προπόνησης δεν κάνεις προετοιμασία. Ωστόσο, έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά η μία την άλλη!», ανέφερε αρχικά η πολύπειρη φόργουορντ μιλώντας στο gazzetta.gr.

Εν συνεχεία τη ρωτήσαμε για τη Ρωσία, η οποία ομολογουμένως είναι μία πολύ ισχυρή αντίπαλος. Κι η Ζωή Δημητράκου συμφώνησε: «Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Έχουν ύψος κι αυτή είναι η βασική διαφορά μας. Υστερούμε στο συγκεκριμένο κομμάτι, ωστόσο μπορούμε να τις παίξουμε στην ταχύτητα, εκεί όπου έχουμε εμείς το προβάδισμα. Ακόμα, πιστεύω ότι το πάθος μας θ’ αντισταθμίσει τα οποία μειονεκτήματα».

Για το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται στη Χαλκίδα, μας είπε πως: «Είναι κάτι πολύ θετικό. Το γήπεδο είναι γεμάτο κι οι άνθρωποι στη Χαλκίδα μας έχουν βοηθήσει σημαντικά. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά κι αντίστοιχα κάνουν τη δική μας δουλειά πιο εύκολη. Μας παρέχουν όλα όσα χρειαζόμαστε κι η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για να παίξεις μπάσκετ...»

Τέλος, βάλαμε στην κουβέντα το WNBA. Η Ζωή Δημητράκου δήλωσε στο gazzetta.gr: «Πάντα ήταν το όνειρο μου. Ήθελα εδώ κι αρκετά χρόνια να παίξω στο WNBA, ωστόσο έψαχνα μαζί με τον μάνατζερ μου να βρούμε την κατάλληλη στιγμή. Ήθελα να είμαι απολύτως έτοιμη και να βρεθεί το κατάλληλο timing. Κι έτσι έγινε. Με πήρε ο μάνατζερ μου, με ενημέρωσε κι έτσι άρχισαν οι διαδικασίες...»

 

Τελευταία Νέα