ΤΑ 4+1 ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι δυσκολίες στη μεταγραφή του Ντόρσεϊ

Το gazzetta.gr αναλύει τα εμπόδια που κάνουν δύσκολη (όχι αδύνατη) τη μετακίνηση του Τζόϊ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό. 

Οι δυσκολίες στη μεταγραφή του Ντόρσεϊ

Πιο εύκολα βρίσκεις άνθρωπο που να διακρίνει και να διαβάζει συνταγή ιατρού σε φαρμακοποιό παρά ποιοτικό ψηλό για ομάδα που θέλει να διεκδικήσει την παρουσία της στο Final 4.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δε μπορεί να βρει κάποιον που να πλησιάζει τα στάνταρ που έχει θέσει και η περίπτωση του Τζόι Ντόρσεϊ παρουσιάζει μεγάλες και σημαντικές δυσκολίες.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως ο Ντόρσεϊ είναι μία λύση την οποία δε θα εξέταζαν καν οι Πειραιώτες στην αρχή της χρονιάς. Η ανάγκη όμως τους έχει φέρει να εστιάζουν στον Αμερικανό σέντερ.

Να σας βοηθήσουμε αναλύοντας τα δεδομένα της υπόθεσης.

1. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ

Πρόκειται για το μοναδικό θετικό δεδομένο της υπόθεσης. Ολυμπιακός και Ντόρσεϊ θέλουν να συνεργαστούν. Τόσο απλά. Τόσο κατηγορηματικά.

2. ΤΟ 4ΜΗΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Στον Ολυμπιακό ψάχνουν σέντερ για 4 μήνες. Χωρίς την παραμικρή option για την επόμενη σεζόν. Οι Πειραιώτες έχουν οραματιστεί την επόμενη χρονιά με τους Γιανγκ, Χάντερ και Μιλουτίνοφ στη θέση «5» και κάποιον Έλληνα

Ο Ντόρσεϊ αν έρθει για 4 μήνες γνωρίζοντας το, πόσο ισχυρό κίνητρο θα έχει αφού θα ξέρει πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι; 

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Τζόι Ντόρσεϊ εκπροσωπείται από τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς (έφερε τον Όντομ). Ο Σέρβος ατζέντης σύμφωνα με πληροφορίες αξίωσε από τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της σεζόν, 300.000 δολάρια! Με την εφορία θα πάει περίπου στα 500.000 δολάρια. Ποσό εξωφρενικά μεγάλο για τόσο μικρό διάστημα. Η πλευρά του Ντόρσεϊ ζήτησε τόσα γιατί «οσμίστηκε» την ανάγκη των Πειραιωτών για μεταγραφή.

Στον Ολυμπιακό δε συζητούν καν το συγκεκριμένο νούμερο.

4. Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΑΜΑΝ

Ο Ντόρσεϊ χειρίζεται το θέμα με τον προπονητή του εντελώς λάθος. Παρουσιάζεται αδιάφορος στις υποχρεώσεις με τη Γαλατάσαραϊ, δε γυμνάζεται με την απαιτούμενη ένταση και εκφράζει δημοσίως τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Αταμάν. Η κόντρα φέρνει... κόντρα όμως.

Ο Τούρκος προπονητής το έχει πάρει εγωιστικά και προτιμά να τον έχει και να κάθεται (κι ας πληρώνεται) παρά να του κάνει το χατίρι και να τον αποδεσμεύσει.

Θα ήταν προτιμότερο αν ο Αμερικανός σέντερ πήγαινε με τα... νερά του προπονητή του και να τον έφτανε στο φιλότιμο.

Ο Αταμάν ξεκαθαρίζει πως δε θα αφήσει τον Ντόρσεϊ να φύγει. Όχι μόνο με δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και σε ανθρώπους της διοίκησης. 

5. ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Η τουρκική ομάδα φαίνεται να ζητά 200.000 δολάρια για την αποδέσμευση του. Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως για διάστημα 4 μηνών είναι επίσης μεγάλο το νούμερο και ποντάρουν πως οι Τούρκοι θα χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους ώστε να μην πληρώνουν έναν παίκτη που δε θέλει να παίζει για αυτούς. Πάντως ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δε θα δώσει το συγκεκριμένο ποσό για διάστημα 4 μηνών. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η περίπτωση του Ντόρσεϊ δεν είναι καθόλου εύκολη κι επειδή ο χρόνος περνά οι Πειραιώτες κοιτάζουν κι άλλες περιπτώσεις. Καταλυτική ημερομηνία για μεταγραφή είναι η 24η Φεβρουαρίου, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει τον παίκτη να έχει κάνει 5-6 προπονήσεις πριν την Μπαρτσελόνα ώστε να πάρει βοήθεια επί της ουσίας από αυτόν.

Στον Ολυμπιακό τσεκάρουν παίκτες και από το NBDL παρά το γεγονός ότι δεν ενθουσιάζονται με τη συγκεκριμένη Λίγκα λόγω έλλειψης εμπειρίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.