Λάσκαρης: «Έχουμε βάλει καλές βάσεις» (vid & pics)

Λάσκαρης: «Έχουμε βάλει καλές βάσεις» (vid & pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Λάσκαρης: «Έχουμε βάλει καλές βάσεις» (vid & pics)

bet365

Ο Άρης έκοψε την πίτα του και ο μεγαλομέτοχος Νίκος Λάσκαρης δήλωσε ικανοποιημένος από τις βάσεις που έχουν μπει στην ομάδα.

Ο μεγαλομέτοχος του Άρη, Νίκος Λάσκαρης, μίλησε στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας (ο Σίμτσακ κέρδισε το φλουρτί) για αυτά που περιμένει από το μέλλον, αλλά και τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η αρχική του τοποθέτηση: «Είμαστε στη μέση μιας χρονιάς, όπως ξέρουμε οι αγωνιστικές χρονιές είναι διαφορετικές, σαν τις σχολικές. Δυστυχώς δε συμμετάσχουμε πλέον στο Κύπελλο αλλά έχουμε ελπίδες να συνεχίσουμε στο Eurocup και έχουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πηγαίνουμε πολύ καλά, καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε στην αρχή της σεζόν. Το λέω αυτό γιατί αρχικός στόχος ήταν να βάλουμε γερά θεμέλια, όχι να γίνουμε πρώτοι ή δεύτεροι ή τρίτοι, το τελευταίο δεν είναι αυτοσκοπός. Έτσι έχουμε βάλει πολύ καλές βάσεις. Κατά καιρούς η ομάδα παίζει μπάσκετ το οποίο θυμίζει άλλες ομάδες κι άλλο επίπεδο, συνεπώς είναι πάρα πολλές οι ελπίδες για το μέλλον. Οι φίλαθλοι βλέποντας αυτό, ονειρεύονται άλλα πράγματα. Δυστυχώς κάποια στιγμή έρχονται και οι ήττες που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Η ομάδα παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό και η διοίκηση από τη μεριά της κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την εξυγίανση, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θέματα να χειριστούμε».

Για το πώς εύχεται να είναι ο Άρης στην επόμενη αντίστοιχη εκδήλωση το 2017: «Πάνω απ’ όλα υγεία. Πιο σημαντικό απ’ ό,τι κάνουμε ως ομάδα, είναι τι κάνουμε ως χώρα. Αυτή τη στιγμή η χώρα περνάει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ευτυχώς ο Άρης πάει καλά και μας δίνει χαρά, κάνει τον κόσμο να ξεχνάει για λίγο τα προβλήματα τα οποία περνάει. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής μας. Ελπίζουμε η ομάδα να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί και του χρόνου, χαρές στους φιλάθλους μας αλλά και στους υπόλοιπους, οι οποίοι όταν πρόκειται να υποστηρίξουν μια ομάδα πέραν των δικών τους, υποστηρίζουν τον Άρη στο μπάσκετ».

Για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μέτωπο και την παρουσία του στη σύσκεψη της FIBA: «Επειδή ταξίδευα δεν ήμουν σε θέση να διαβάσω τα δημοσιεύματα. Όμως κάποια στοιχεία που μου μετέφεραν, δεν αληθεύουν. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ’ αυτά που γράφτηκαν γενικότερα, αλλά δεν είναι σε τελικό στάδιο, δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτήν τη στιγμή. Τα πράγματα προχωρούν πολύ καλά».

Για το αν μίλησε ο ίδιος στη σύσκεψη του Μονάχου: «Χρειάστηκε να επισημάνω κάποια πράγματα από άποψη ομάδας. Πώς βλέπει την κατάσταση κάποιος ιδιοκτήτης, διευθύνων σύμβουλος μιας ομάδας και ως FIBA, ΕΣΑΚΕ κ.τ.λ. Ήταν κάποια σημεία τα οποία δεν εμφανίστηκαν στην παρουσίαση και έπρεπε να τα επισημάνουμε για να καταλάβουν και οι άλλες ομάδες πως έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουν να κάνουν με οικονομικά στοιχεία διότι τα νούμερα αυτά που παρουσιάστηκαν είναι μόνο το εγγυημένο κομμάτι, που δίνει ουσιαστικά η FIBAδώρο στη διοργάνωση. Έλειπε οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με buisness, το οποίο θα μοιραστεί στη διοργάνωση».

Για το αν θεωρείται δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ θα είναι στο Champions League της προσεχούς σεζόν: «Πρέπει να πούμε ναι σ’ αυτό. Όπως προχωράει το θέμα και όπως έχουν στηθεί τα πράγματα, μπορούμε να πούμε ναι. Τα πράγματα πάντα αλλάζουν, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά η FIBAέχει κάνει μία τόσο μεγάλη επένδυση τους τελευταίους 18 μήνες».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΑΡΗΣ παίζει σημαντικό ρόλο στις αλλαγές του ευρωπαϊκού χάρτη:«Σίγουρα. Είναι ωραίο που δείχνουν σεβασμό στον ΑΡΗ. Από τη μία είναι ο ΑΡΗΣ σαν όνομα, από την άλλη οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, όπου η άλλη μεριά καταλαβαίνει ότι δεν έχει να κάνει με κάποιον που δεν κοιτάει μόνο το συμφέρον της ομάδας του, αλλά γενικότερα του μπάσκετ στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Για το δώρο της ομάδας στον ίδιο και τη σύζυγό του: «Ήταν πάρα πολύ ωραίο, πρωτότυπο και ιδιαίτερο και πρέπει να βρούμε τον χώρο που θα το κρεμάσουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα