Μόνο με Πρίντεζη και Χάντερ, δε βγαίνει...

Μόνο με Πρίντεζη και Χάντερ, δε βγαίνει...

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μόνο με Πρίντεζη και Χάντερ, δε βγαίνει...
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρει την επιτακτική ανάγκη απόκτησης σέντερ αν και παραδέχεται πως οι λύσεις αυτή την εποχή είναι πιο περιορισμένες κι από... περιορισμένες.

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2015 ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ να νικήσει τον Άρη και χθες ακόμη περισσότερο να νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα δεν είναι καλά και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη λύσεων στη ρακέτα. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, αλλά πλέον είναι προτιμότερο να κοιτάξουμε την ουσία.

Ο Ολυμπιακός στις θέσεις «4» και «5» έχει δύο μόνο ποιοτικές λύσεις, τον Πρίντεζη και τον Χάντερ. Κανέναν άλλον... Φτάσαμε Φεβρουάριο και τίποτα.

Ο Αγραβάνης από την αρχή της χρονιάς δεν έχει παίξει ούτε ένα ματς.

Ο Τσαϊρέλης βοηθάει στα εύκολα παιχνίδια της Α1 όποτε του ζητηθεί, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Μιλουτίνοφ έχει εξάρσεις καλής απόδοσης (και καμία σταθερότητα) μόνο με αντιπάλους της ίδιας σωματοδομής και του ίδιου στυλ (Τόμιτς, Ραντούλιτσα).

Όλα όσα προσπαθεί να σκαρφιστεί για να μπαλώσει το παραπάνω ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά δεν είναι μόνιμη λύση. Λέγονται «τρικ».

Με Χίμκι και ΠΑΟΚ το ματς γύρισε με χαμηλό σχήμα και «πεντάρι» τον Πρίντεζη. Αυτό ήταν ένα τρικ και τα τρικ δε πιάνουν πάντα.

Το έκανες μία, το έκανες δύο, θα σε μάθουν και... πάπαλα.

Μου φαίνεται αδιανόητο ο Ολυμπιακός να μην κινηθεί για σέντερ.

Βέβαια αδιανόητο μου φαίνεται πως από Οκτώβρη μήνα δεν έχουν κινηθεί για «τεσσάρι» και δε θα γίνει και ποτέ τελικά. Αποκτήθηκε σέντερ (Τζέιμς), άσος (Όντομ), τριάρι (Παπανικολάου), αλλά τεσσάρι που πραγματικά υπήρχε κενό... γιοκ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΗΛΟΙ

Στον Ολυμπιακό έχουν πάντως και τα δίκια τους. Ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν ψηλοί αυτή τη στιγμή και έχουν δίκιο. Ποια ομάδα θα αφήσει καλό ψηλό να της φύγει, τρεις μήνες πριν την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της; Καμία.

Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα...

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΤΟΡΣΕΪ

Πείτε μου ένα λόγο που θέλετε στην ομάδα σας κάποιον που ο προβληματικός του χαρακτήρας τον έχει διώξει στο παρελθόν από τον Ολυμπιακό και προσφάτως από τη Γαλατά. Ο Αταμάν θα τον διώξει γιατί είναι ιδιότροπος και θα τον πάρει ο Ολυμπιακός; Όσο κι αν το συγκεκριμένο σύνολο ανθρώπων πιστεύω πως έχει τις ικανότητες να απορροφά και να ηρεμεί προβληματικές προσωπικότητες, ο «καταπληκτικός αγωνιστικά» Τζόι είναι πιο «τρελός και από τους τρελούς».

Ως αγωνιστική λύση δεν το συζητάμε ότι ταιριάζει «γάντι».

Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ

Το διάστημα που έλειπε ο Σπανούλης λόγω τραυματισμού, ο Βαγγέλης Μάντζαρης τράβηξε πολύ... κουπί. Μέχρι και τον σκόρερ έκανε προσφέροντας το μεγαλύτερο μέρος των πόντων που έλειπαν από τα χέρια του αρχηγού του.

Τον τελευταίο μήνα λες και τον έχουν μαγέψει. Δεν είναι καλός και δε με ενδιαφέρουν οι πόντοι ή τα άσχημα ποσοστά του. Ο 26χρονος γκαρντ είναι ιδιαίτερα κουρασμένος κάτι το οποίο φαίνεται στην άμυνα και στο «διάβασμα» του παιχνιδιού.

Προσωπικά τον θεωρώ δικαιολογημένο, αρκεί να επιστρέψει σύντομα στον παλιό καλό Μάντζαρη.

ΥΓ: Ο τρόπος που έπαιξε ο Ολυμπιακός και ο τρόπος που νίκησε Χίμκι και ΠΑΟΚ, δε σου αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας για τον αγώνα της Μόσχας, ωστόσο το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ είναι εντελώς διαφορετικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.