Ο Χάκετ που... διαψεύδει και ο «πονοκέφαλος» του Σφαιρόπουλου

Ο Χάκετ που... διαψεύδει και ο «πονοκέφαλος» του Σφαιρόπουλου

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο Χάκετ που... διαψεύδει και ο «πονοκέφαλος» του Σφαιρόπουλου
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι Πειραιώτες το Ρέθυμνο, τον Χάκετ, τη λύση που καλείται να βρει ο Σφαιρόπουλος και το ιδιαίτερο πρόγραμμα της Ρεάλ.

Πολλοί θα χαρακτηρίσουν την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο ως διαδικαστική, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «τρελαίνεται» όταν βλέπει χαλαρότητα και έλλειψη συγκέντρωσης κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στην Κρήτη.

Αφενός έκανε αλλαγή τον Αγραβάνη μετά από 44'' αγωνιστικής δράσης. Όχι γιατί έκανε φάουλ, αλλά διότι διαμαρτυρήθηκε και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Αφετέρου πήρε τάιμ άουτ με 2:40 για τη λήξη κι ενώ η ομάδα του βρισκόταν στο +12.

Για να αποφύγω σχετικά σχόλια... Δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης με άλλους συμπαίκτες του, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό γιατί όπως έχει πρωτοπεί πριν χρόνια κι ο Αργύρης Πεδουλάκης, «όλοι οι παίκτες σε μία ομάδα είναι ίσοι, αλλά όχι ίδιοι».

Στην Κρήτη ο Ολυμπιακός λοιπόν αγωνίστηκε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα και με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Σημείωσα στα θετικά την απόδοση του Σον Τζέιμς ο οποίος μπαίνει στα τελευταία 4 ματς και προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής και είτε παίζει με τη Λαμποράλ είτε με το Ρέθυμνο, βάζει τα 6-7 ποντάκια του.

Μου άρεσαν οι επιθετικές επιλογές του Όντομ αν και είναι δεδομένο πως χρειάζεται χρόνο ενώ αθόρυβα μοίρασε 5 ασίστ. Ένας παίκτης που τελειώνει τα 16 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ με 7 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΧΑΚΕΤ»

Αξίζει στον Ιταλό ιδιαίτερη μνεία. Σκεπτόμενος τα παιχνίδια το τελευταίο μήνα (μπορεί και παραπάνω) ο Ντάνιελ Χάκετ είναι μαζί με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι οι παίκτες με συνεχόμενη βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού τους.

Οφθαλμοφανέστατα αισθάνεται καλύτερα στην ομάδα, έχει μπει για τα καλά στο κλίμα του Ολυμπιακού και με σύντροφο την αυτοπεποίθηση, παίζει πολύ καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως ο Χάκετ γουστάρει που παίζει για τον Ολυμπιακό. Διασκεδάζει.

Και φυσικά απαντά σε όλους τους... ειδήμονες του ιταλικού ρεπορτάζ που τον έβγαζαν «κωλόπαιδο» και «προβληματικό».

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Θεωρώ πως στο ντέρμπι της 25ης Ιανουαρίου στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, ο Ματ Λοτζέσκι θα παίξει. Θα είναι καλά και θα έχει επιστρέψει στο ρόστερ της Α1.

Το θέμα είναι ποιος θα μείνει εκτός... Ελλάδας και μόνο για την Ευρωλίγκα;

Ας το σκεφτούμε διά της ατόπου και ας αποκλείσουμε Χάκετ, Στρόμπερι, Χάντερ.

Μένουν Όντομ, Τζέιμς και Μιλουτίνοφ... Ο Σέρβος ξεκινά πεντάδα σε όλα τα ματς. Ο Τζέιμς έχει ανοδική πορεία και ο Όντομ αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες για να βοηθήσει την περιφέρεια.

Αν μείνει ψηλός εκτός, θα παίξει στο ντέρμπι με 4 (Πρίντεζης, Αγραβάνης, Τζέιμς, Χάντερ) συν τον Παπαπέτρου.

Θα μάθουμε σύντομα. Πάντως χαίρομαι που δεν έχω εγώ αυτό το πρόβλημα και το έχει ο Σφαιρόπουλος.

ΥΓ: Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 4 σερί εντός έδρας παιχνίδια στο Top 16. Ο λόγος είναι κάποιες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί στο γήπεδό που χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ημερομηνίες και δε μπορούν να αλλαχθούν διότι δεν πολύ απλά δεν αποτελεί ιδιοκτησία της.

Βέβαια αυτό σημαίνει πως στον 2ο γύρο θα έχει 4 σερί εκτός έδρας.

Για την ακρίβεια σε διάστημα 7 αναμετρήσεων (από την 7η έως την 13η) έχει 6 εκτός έδρας παιχνίδια και μοναδικό εντός είναι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ψιλοπαλούκι δηλαδή...

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τη Χίμκι με τρεις συνεχόμενες εντός (εκτός) έδρας αναμετρήσεις.

ΥΓ 2: Ο Άρης μπήκε στο Βενετόκλειο με... χαλασμένο μυαλό. Πολλά νεύρα τα οποία επηρέασαν την απόδοση των παικτών.

ΥΓ 3: Ο ΕΣΑΚΕ τι κάνει με τα 27'' στο Κηφισιά-Λαύριο. Η απόφαση έχει βγει εδώ και 20 μέρες, οι δύο ομάδες μεσοβδόμαδα δεν παίζουν Ευρωλίγκα ή EuroCup και σε λίγο θα γίνει η ρεβάνς στο Λαύριο. Βέβαια αυτό είναι καλό για τους Λαυριώτες αφού ενδεχομένως να έχουν τον Ντίξον στη διάθεσή τους.

ΥΓ 4: Παναγιωτάρα χρόνια πολλά. Είσαι τεράστιος γκουρού και ξέρεις πολύ μπάσκετ (στο fantasy είσαι κωλόφαρδος). Να σε χαιρόμαστε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.