Μέξας: «Συνδυασμός άμυνας και καλών επιλογών»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μέξας: «Συνδυασμός άμυνας και καλών επιλογών»

bet365

Ο Κώστας Μέξας έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο τον Απόλλωνα κάτι που αποδείχτηκε και στο ματς με το Λαύριο.

Ο προπονητής του Απόλλωνα ήταν ευχαριστημένος και από τη νίκη επί του Λαυρίου, αλλά φυσικά και από τη διαφορά των 17 πόντων η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Ο Κώστας Μέξας ανέφερε πως, «Για εμάς ηταν ένα πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θεωρώ και εγώ ότι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Εμείς αρχικά θέλαμε να έχουμε αντίδραση μετά την τραγική εμφάνιση μέσα στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινήσαμε το ματς πολύ άσχημα όμως στην πορεία με την άμυνα ζώνης λίγο αλλάξαμε το μομέντουμ και πήραμε ψυχολογία και περάσαμε μπροστά στο σκορ που όπως φάνηκε ήταν πολύ σημαντικό. Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε περισσότερο και εάν εξαιρέσουμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ χαμένα σε μεγάλο βαθμό δώσαμε το ρυθμό της αναμέτρησης από την άμυνα. Στην επίθεση ξέρουμε ότι το Λαύριο παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο προσπαθήσαμε να επιτεθούμε με διάφορους τρόπους και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε καθώς η δημιουργία των παικτών μας από το λόου πόστ ηταν υποδειγματική ανεξάρτητα από το εάν μπήκαν κάποια σουτ ή όχι. Νομίζω ότι ο συνδυασμός άμυνας και σωστών επιλογών μας έδωσε τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό είχαμε μια κακή εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον Άρη και θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην την επαναλάβουμε από εδώ και πέρα. Έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνιδια και θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στον τελικό στόχο μας. Μετά και από αυτή τη νίκη έχουμε καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος αλλά όπως είναι το πρωτάθλημα δεν υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός Καλή συνέχεια στο Λαύριο. Νομίζω ότι ο τραυματισμός του Νίξον έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά θεωρώ ότι όταν γυρίσει και μαζί και με το Μπολντς και τον Χάμιλτον το Λαύριο γίνεται πάρα πολύ δυνατό. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία να προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Ο Καράμο Τζαγουάρα ανέφερε ότι, «Για εμάς ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου δώσαμε μάχη σε κάθε φάση και καταφέραμε να κερδίσουμε έναν αντίπαλο με τον οποίο έχουμε τους ίδιους στόχους. Η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα αυτό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα