Ζήσης: «Λείπει μια επιτυχία από την εθνική»

Gazzetta team
Ζήσης: «Λείπει μια επιτυχία από την εθνική»

bet365

Ο Νίκος Ζήσης τόνισε ότι θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα για την εθνική ομάδα όταν θα νιώσει έτοιμος, τόνισε ότι οι 90άρδες θα είναι οι ηγέτες της στο άμεσο μέλλον και μίλησε για την πορεία της Μπάμπεργκ.

Ο 33χρονος γκαρντ μίλησε στην κάμερα της Nova:

Για την εθνική ομάδα και το μέλλον της: «Για την εθνική θα μιλήσω όταν θα νιώσω έτοιμος 100%. Θα έρθει σύντομα η ώρα αυτή. Ο, τι και να πούμε για το ελληνικό μπάσκετ είναι περιττό. Είναι δεδομένο, για μένα, πως θα συνεχίσουν να υπάρχου ποιοτικά ρόστερ στην εθνική. Λείπει μία επιτυχία που θα φέρει εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση και που θα δώσει... φτερά στην ομάδα. Στο άμεσο μέλλον οι 90αρηδες θα είναι οι ηγέτες της ομάδας, καθώς έχουν ήδη πολύ μεγάλες εμπειρίες. Έχουν παίξει από παλιά πολλούς αγώνες μαζί αυτά τα παιδιά. Για τον Αντετοκούνμπο δεν θα είναι εύκολο με γεμάτες σεζόν στο ΝΒΑ να έρχεται κάθε καλοκαίρι στην εθνική. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό των νέων παιδιών».

Για το γεγονός πως τον εμπιστεύονται οι προπονητές: «Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό το γεγονός. Τα χρόνια περνάνε, αλλά εγώ χαίρομαι πολύ. Και εδώ είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εμπιστοσύνη του κόουτς Τρινκιέρι. Δεν έχω παρά να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για εκείνον και την ομάδα. Σε αυτή την ομάδα ο ρόλος μου είναι πολύ σημαντικός γιατί είναι πολύ άπειρη».

Για την πορεία της Μπάμπεργκ: «Θεωρώ ότι είναι έργο του κόουτς Τρινκιέρι. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κορμός της ομάδας έχει μείνει ίδιος. Βοηθά το έργο των έμπειρων παικτών αυτό και νιώθουμε ότι είμαστε χρόνια εδώ. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι παίκτες μας θα παίξουν σε ακόμη καλύτερες ομάδες. Γι' αυτό υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Για την δουλειά του Αντρέα Τρινκιέρι και αν αδικήθηκε από τους Έλληνες: «Και πριν από την Μπάμπεργκ είχε δείξει το έργο του. Στην εθνική γίνονται όλα σε πέντε, έξι εβδομάδες. Εκεί παίζει ρόλο η προσωπικότητα, η τύχη, το ταλέντο των παικτών της ομάδας. Στο σύλλογο όπου έχεις το χρόνο να περάσει τον τρόπο που σε εκφράζει ως προπονητή, τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Για τον όμιλο στο Top 16: «Με το καινούργιο σύστημα της διοργάνωσης, νομίζω πως αυτός είναι ο πιο δύσκολος όμιλος που έχει προκύψει ποτέ. Μιλάμε για έναν όμιλο, ο οποίος θα είναι ο, τι καλύτερο για τον κόσμο, αλλά γι' αυτούς που παίζουν θα κρύβει μία καινούργια πρόκληση κάθε βδομάδα. Όλες οι ομάδες "δεύτερης ταχύτητας" θα παλέψουν για να μείνουν ανταγωνιστικές. Τώρα αρχίζει η πραγματική Euroleague. Με την άμυνα που παίζει, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο».

Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, μετά είχε μία πτώση στην απόφασή του, αλλά έκανε αυτό που πρέπει με μεγάλες νίκες και τώρα είναι σε έναν όμιλο που θα μπορέσει να προχωρήσει. Έχει πολύ μεγάλους παίκτες και μπορεί ο ίδιος να ορίζει την τύχη του».

Για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν: «Την έχω δει μόνο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Είναι πάρα πολύ αθλητική ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα παλέψει επί ίσοις όροις για να πάει στο Top 8».

 

Τελευταία Νέα