Tώρα αρχίζουν τα... δύσκολα για Άρη & ΠΑΟΚ

Στέλλα Παπαδοπούλου
Tώρα αρχίζουν τα... δύσκολα για Άρη & ΠΑΟΚ
Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο συμπλήρωσε τον όμιλο του Άρη που θα έχει δύσκολο έργο στο Last 32, ενώ η Λιμόζ το γκρουπ του ΠΑΟΚ που θ' αντιμετωπίσει τη Βαλένθια που είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Η κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε και οι Άρης και ΠΑΟΚ έμαθαν και τον τελευταίο τους αντίπαλο. Ο Άρης που πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο γύρο θ' αντιμετωπίσει την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και ο ΠΑΟΚ που πέρασε έστω και την τελευταία στιγμή τη Λιμόζ.

Ο Άρης ως επικεφαλής του Δ' Ομίλου του EuroCup θα βρεθεί αντιμέτωπος στο Last 32 με τη Νεπτούνας που ήταν αντίπαλος της ΑΕΚ και για... λίγο έχασε την πρωτιά του ομίλου.

Η Ένωση είχε κερδίσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια τους Λιθουανούς που είναι ομάδα με καλή περιφέρεια κι έχει...οδηγό στην επίθεσή της στον Ντάνειλ Γιούινγκ, ωστόσο στην άμυνα έχει αδυναμίες όπως έδειξε στην α' φάση.

Η Άλμπα Βερολίνου από την πλευρά της έκανε καλή αρχή (1-4), αλλά η συνέχεια την βρήκε να κάνει τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Μπορεί να μην ήταν σταθερή στην φάση των ομίλων, ωστόσο διαθέτει ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ.

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο πραγματοποίησε μία απογοητευτική εμφάνιση στους ομίλους και κανείς δεν περίμενε πως θα μείνει εκτός TOP 16 και θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη της στο EuroCup. Ωστόσο είναι ομάδα με ρόστερ επιπέδου Ευρωλίγκας κι αυτό λέει πολλά όσον αφορά στις αναμετρήσεις του EuroCup.

Στον ΠΑΟΚ... έμελλε να βρει μπροστά του την ασταμάτητη Βαλένθια! Οι «νυχτερίδες» που είναι φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης έρχονται με... φόρα! Η ισπανική ομάδα παραμένει αήττητη τόσο στο EuroCup, όσο και στο Πρωτάθλημα.

Επίσης, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θ' αντιμετωπίσει την Όλντενμπουργκ που προκρίθηκε ως τέταρτη με τέσσερις νίκες στον όμιλο που βρισκόταν κai η Μπιλμπάο του Γιώργου Μπόγρη.

Τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στον όμιλο του η γαλλική Λιμόζ. Όσα παιχνίδια έχασε φέτος η Λιμόζ, τα έχασε αρκετά εύκολα και σίγουρα ήταν πιο επιθυμητός αντίπαλος από την Αρμάνι Τζινς.

EUROCUP - Last 32 5/1-10/2 (*Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου περνάνε στους "16")

Όμιλος Ζ'
Μπάγερν
Μπιλμπάο
Ουλμ
Μπάνβιτ

ΟΜΙΛΟΣ Η'
Στρασμπούργ
Γκραν Κανάρια
Άβτοντορ
Χάποελ Ιερουσαλήμ

ΟΜΙΛΟΣ Θ'
Λιμόζ
Βαλένθια
ΠΑΟΚ
Όλντενμπουργκ

ΟΜΙΛΟΣ Ι'
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο
Άρης
Νεπτούνας
Άλμπα Βερολίνου

ΟΜΙΛΟΣ Κ'
Νταρουσάφακα
Τρέντο
Ρέτζιο Εμίλια
Τράμπζονσπορ

ΟΜΙΛΟΣ Λ'
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης
Ζιελόνα Γκόρα
Λούντβιγκσμπουργκ
Βενέτσια

ΟΜΙΛΟΣ Μ'
Ούνικς Καζάν
Νίζνι Νόβγκοροντ
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ολίμπια Λιουμπλιάνα

ΟΜΙΛΟΣ Ν'
Σάσαρι
Γαλατάσαραϊ
Σαραγόσα
Σζόλνοκι