Αυτό που ονειρεύονται όλοι οι προπονητές!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Αυτό που ονειρεύονται όλοι οι προπονητές!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει την σεμιναριακού επιπέδου αντίδραση του Ολυμπιακού, μετά τα συνεχόμενα κρούσματα τραυματισμών και το 0/2 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τα σταθερά βήματα του Άρη, το “χαλασμένο γλυκό” της ΑΕΚ και η αξία των προπονήσεων του Τζόρτζεβιτς.

Το 1/3 της κανονικής περιόδου ανήκει πλέον στο παρελθόν και νομίζω ότι τα αγωνιστικά πεπραγμένα των δύο πρώτων μηνών, μας παρέχουν μία κάποια ασφάλεια για την εξαγωγή πιο ισχυρών συμπερασμάτων. Μια πρώτη εκτίμηση, στην οποία ίσως να μην χωράει μεγάλη αμφισβήτηση, είναι ότι πέραν των δύο “μεγάλων” (ΟΣΦΠ & ΠΑΟ) του ελληνικού μπάσκετ, η πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, θα συμπληρωθεί με “κιτρινόμαυρα” χρώματα (Άρης και ΑΕΚ). Επίσης, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η Καβάλα δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό, επομένως αυτά που ακόμη δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα είναι, κατά πρώτον το δεύτερο όνομα που θα αλλάξει πρωτάθλημα και το γκρουπ των ομάδων που θα συμπληρώσει την πρώτη 8άδα και θα συμμετάσχει στα πλέϊ-οφ.

Το μοναστήρι να είναι καλά!

Ο Ολυμπιακός (8-1) “έκλεισε τ' αυτιά του” για να μην “ακούει” τη γκρίνια και την απογοήτευση που προκάλεσε το 0/2 στα δύο πρώτα ντέρμπι με τον “αιώνιο αντίπαλο” και κατόρθωσε να ξεπεράσει με ιδανικό τρόπο το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν (3 ήττες στους πρώτους 4 αγώνες). Οι “ερυθρόλευκοι” ενέταξαν σχετικά γρήγορα τους “νεοσύλλεκτους” στο σύστημα της ομάδας, τα αποδυτήρια μετατράπηκαν σχεδόν αμέσως σε... εντευκτήριο για παλιούς και νέους παίκτες και οι πρωταθλητές έγιναν τόσο συμπαγές σύνολο, που κατά ένα αξιοπερίεργο τρόπο, η συνοχή τους δεν κλονίστηκε παρά τους συνεχόμενους τραυματισμών των βασικών πρωταγωνιστών τους. Η υγεία που “βγάζουν” στο γήπεδο οι Πειραιώτες και η πλήρης εναρμόνισή τους με την φιλοσοφία του προπονητή σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική αφομοίωση των ρόλων, έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν βασίσει πλήρως το παιχνίδι τους στην αποτελεσματικότητα της άμυνας τους. Είτε ο Ολυμπιακός παίζει καλά στην επίθεση, είτε όχι, είτε λείπουν δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις βασικοί του παίκτες (Γιανγκ, Πρίντεζης, Σπανούλης και Λοτζέσκι), ο προσανατολισμός του δεν αλλάζει (6/6 χωρίς τον V-Span) και η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη επιτυγχάνεται σχεδόν σε απόλυτο ποσοστό...

Έτσι λοιπόν οι αριθμοί, κατατάσσουν την άμυνά του στην 1η θέση της Basket League (64,2π.) και στην 2η της Euroleague (μ.ο. 68,0π.) και σ' αυτή την αμυντική του προσπάθεια οφείλεται και η 13η σερί εφετινή νίκη του (79-71), επί της ΑΕΚ, που τον έφερε – έστω και προσωρινά – στην κορυφή της βαθμολογίας. Όταν MVP του ματς, ανακηρύσσεται” δικαίως, ένας παίκτης (Μάντζαρης 17π., 4ρ. & 6ασ.) που είχε 0/7 τρίποντα (6/25 συνολικά είχαν ως γηπεδούχοι), καταλαβαίνετε, πόσο μηχανικά λειτουργεί η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην επιθετική της ανάπτυξη και με πόση αρμονία λειτουργούν οι παίκτες του στο παρκέ. Η φωτογραφία των χαμογελαστών τραυματιών (Σπανούλη και Λοτζέσκι) και του νεοφερμένου Σον Τζέϊμς δίπλα στον πάγκο, καταδεικνύει ότι οι δευτεραθλητές Ευρώπης έχουν βρει πλέον ρυθμό και αν ο Αμερικανός σέντερ καταφέρει να εγκλιματιστεί σύντομα στο νέο του αγωνιστικό περιβάλλον, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα μπουν στο Top-16 σε ιδανική κατάσταση! Αυτό θα τους βοηθήσει, όχι μόνο για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρόκριση στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα, αλλά και για να πετύχουν το +5 στη ρεβάνς του ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό (23/01), που εν πολλοίς θα κρίνει το πλεονέκτημα της έδρας για την ελληνική post-season!

H αξία του ενός επιπλέον γκαρντ αλλά και της προπόνησης

Τα 6 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε ο Νίκος Παππάς (4π.) στο δύσκολο ματς με την Μπαρτσελόνα, έδωσαν την ευκαιρία στον Σάσα Τζόρτζεβιτς να κρατήσει περισσότερο τον Διαμαντίδη στον πάγκο και να αφαιρέσει λίγο την μπάλα από τα χέρια του βασικού κουμανταδόρου Νικ Καλάθη και να μειώσει ελαφρώς τις επιθετικές ευθύνες του Τζέϊμς Φέλντιν. Το αποτέλεσμα φάνηκε από την φρεσκάδα που έβγαλε στο παρκέ ο “Μήτσος” (20π., 4ρ. & 4ασ. σε 19'), που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της τελευταίας διετίας στην Ευρωλίγκα! Όσο περνάει ο καιρός, ο χρόνος συμμετοχής του 25χρονου γκαρντ προοδευτικά θα αυξάνεται (5π. & 2ασ. σε 15' κόντρα στα Τρίκαλα), οι ευθύνες του στην επίθεση θα μεγαλώνουν κι έτσι ο Παναθηναϊκός (8-0), θα έχει ένα πολύ πιο φυσιολογικό rotation στις θέσεις “1” και “2”. Αν η επιστροφή του Μποχωρίδη συμπέσει με το ξεκίνημα του Top-16, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά για τον “Σάλε”, όσον αφορά στην απόκτηση combo-guard.

Από 'κει και πέρα και κόντρα στην ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, οι “πράσινοι” παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση στις συνεργασίες ψηλών-κοντών, φάνηκαν πολύ πιο απελευθερωμένοι μέσα στο γήπεδο, έβγαλαν αρκετούς αιφνιδιασμούς και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις ουκ ολίγες εντατικές προπονήσεις που κατόρθωσαν να κάνουν ως ομάδα, τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες! Ο προπονημένος Ραντούλιτσα, που κόντρα στην Μπάρτσα (25π. & 4ρ. με 9/9 βολ. & 8/9 διπ σε 26') απέδειξε ότι μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο περισσότερα από τα μέσο όρο 17 λεπτά που είχε έως τώρα στην Ευρωλίγκα, ξεκουράστηκε (2π. σε 4') όπως και ο Γιάνκοβιτς. Το τελικό 77-64 κόντρα στους βελτιωμένους Θεσσαλούς που είχε την υπογραφή των Καλάθη (15π., 9ρ. & 8ασ.) και Φώτση (13π. & 5ρ.), έδειξε ότι αν το “τριφύλλι” βελτιώσει την άμυνά του και γίνει πιο αποτελεσματικό στα ριμπάουντ (38-36), τότε μπορεί να κάνει την ολική επαναφορά στον μαραθώνιο της φάσης των “16”. Αρκεί πρώτα να κάνει άλλη μία πειστική εμφάνιση απέναντι στην Ζιέλονα Γκόρα και να “σφραγίσει” το εισιτήριό του.

Η απίστευτη “τελειότητα” της ανοδικής... σταθερότητας!

Ο τρόπος αντίδρασης του Άρη (7-2) στην πρώτη “γκέλα” της σεζόν, το σοκ του τελευταίου πενταλέπτου στην Αμαλιάδα και η ήττα από τον Κόροιβο, ήταν αυτή που ονειρεύονται όλοι οι προπονητές για τις ομάδες τους. Με εξαίρεση το “non-show” στην Ποντγκόριτσα, που σαν αποτέλεσμα δεν ήταν εκτός προγράμματος, οι “κιτρινόμαυροι” πέτυχαν δύο επαγγελματικές νίκες (με Καβάλα και Κηφισιά) και άλλες δύο πιο εντυπωσιακές (με ΑΕΚ εκτός και Ούνικς Καζάν εντός) και πήραν προβάδισμα για την 3η θέση και συνάμα, “αγκάλιασαν” την πρόκριση στους “32” του Eurocup. To 81-68 επί του μαχητικού συνόλου του Ηλία Παπαθεοδώρου (που έχασε για πρώτη φορά μακριά από το αφιλόξενο “Ζηρίνειο”), είχε τα γνωστά χαρακτηριστικά. Η ομάδα του Πρίφτη είχε εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα (67,4%) και με όπλο τα ριμπάουντ (2η στο πρωτάθλημα), την ευστοχία στις βολές (2η με 75,1%) και την μεγάλη παραγωγικότητα των ξένων της (74/81 πόντους της), πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την 3η θέση, γιατί στον 2ο γύρο υποδέχεται την ΑΕΚ στο "Nick Galis Hall", έχοντας και το +9 του ΟΑΚΑ.

Οι προσθαφαιρέσεις “χαλάνε” πάντα το... “γλυκό”!

Πριν από δύο εβδομάδες γράφαμε ότι η τότε πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, ΑΕΚ (7-2), έμπαινε στην πιο κρίσιμη εβδομάδα της σεζόν και τα αποτελέσματα στα ματς με Γαλατασαράϊ και Άρη, θα καθόριζαν εν πολλοίς την πορεία της όσον αφορά στους στόχους της πρόκρισης στην 2η φάση του Eurocup και της κατάκτησης της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1 Κατηγορίας. Οι αποχωρήσεις των Γουόρεν και Ανοζίκε σε συνδυασμό με τις αφίξεις των Μαυροειδή, D.J. Κούπερ και Άρμστεντ (οι δύο τελευταίοι δεν έχουν ακόμη δικαίωμα να παίξουν στην Ευρώπη), "ανακάτεψαν την τράπουλα", διατάραξαν τη “χημεία” της ομάδας και το 0/4 που ακολούθησε, την ανάγκασε να οπισθοχωρήσει δύο βήματα σε αμφότερες τις διοργανώσεις. Δυστυχώς για την “Ένωση”, που κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός Eurocup και βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον Άρη, Χέρστον και Κάρτερ παρουσιάζουν μεγάλη αστάθεια και ήταν οι αδύναμοι κρίκοι (1/12 σουτ) στην ήττα από τον Ολυμπιακό. Τα καλά νέα για τον Σάκοτα είναι οι θετικές εντυπώσεις που άφησαν οι δύο Αμερικανοί, που δείχνουν ότι θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Στο παιχνίδι με την Χάποελ στα Ιεροσόλυμα όμως, δεν θα παίξουν και αν η “βασίλισσα” χάσει και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, αποκλειστεί, τότε θα έχει “πληρώσει” λάθη σχεδιασμού και διοικητικής ανοχής στις αρχικές ατυχείς επιλογές του coach.

Το πρώτο "βαρομετρικό χαμηλό"!

Πριν το τζάμπολ, φαινόταν ως κάτι δεδομένο, ότι ο αγώνας του Βενετόκλειου θα έδειχνε πόσο ισχυρός είναι ο χαρακτήρας των παικτών του Χάρη Μαρκόπουλου μετά από το εξαιρετικό ξεκίνημα στην Basket League. Όταν σαν ομάδα, έχεις δεχθεί 83 πόντους από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και 65 και 76 από Άρη και ΑΕΚ στην έδρα σου, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτε ουσιαστικό με αμυντικό season-low στη Ρόδο. Ο Κόροιβος (5ος με 5-4) έχασε καθαρά 94-73, παρ' ότι είχε περισσότερες κατοχές. Ήταν όμως πολύ άστοχος στα δίποντα (14/40 ήτοι 35%) και η δύσκολη τετράδα αγώνων (ΠΑΟ εντός, Αρκαδικός εντός, ΠΑΟΚ εντός και Λαύριο εκτός) που ακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, θα δείξει πόσο ψηλά μπορεί να κρατηθεί.

Η μεγάλη "επιστροφή" και η απώλεια του αήττητου εκτός έδρας

Αν ο Κολοσσός (4-5) δεν είχε κάνει το "ατόπημα" της εντός έδρας ήττας από το Λαύριο, θα ήταν η ομάδα με τα πιο ισορροπημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Κόντρα σε μία καλή ομάδα όπως το συγκρότημα της Αμαλιάδας, οι Ροδίτες είχαν εντυπωσιακά ποσοστά (71,8% στα διπ. & 47,8% στα τριπ.), 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ρέλεφορντ 17π., 4ρ., 8ασ. & 3κλ.) και από την αρχή, δεν επέτρεψαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Αν το μεθεπόμενο Σάββατο (19/12) νικήσουν στο κλειστό της Καλαμίτσας και "ρίξουν" οριστικά την Καβάλα, τότε θα πλησιάσουν πολύ στην παραμονή και με λιγότερο άγχος και καλύτερη ψυχολογία, θα ψάξουν τις έξτρα νίκες που θα τους ανεβάσουν επίπεδο.

Το τελικό 81-68 υπέρ του Άρη, θα έλεγα ότι αδικεί την προσπάθεια της Νέας Κηφισιάς (4-5) που στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου πλησίασε στο -4 (63-59) και στρίμωξε τους γηπεδούχους. Η ομάδα των βορείων προαστίων, παρουσιάστηκε καλοστημένη και ανταγωνιστική και υπέκυψε λόγω διαφοράς ποιότητας. Ο Λόουερι (15π. & 2ασ.) είναι παίκτης από ψηλότερο ράφι, ο Κασελάκης (μ.ο. 10,8π. & 5,2ρ.) δείχνει ότι δικαίως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Παπαθεοδώρου και αν ο Ρόσκο Σμιθ (μ.ο. 6,2π. & 4,5ρ.) παίξει σύμφωνα με τα standard του και βελτιωθούν τα ποσοστά ευστοχίας σε βολές (14η με 64,9%) και τρίποντα (14η με 26,7%) που είναι η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, τότε οι Κηφισιώτες δύσκολα θα μείνουν εκτός πλέϊ-οφ.

Φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου!

Μπορεί ακόμη να μην έχει πετύχει εντός έδρας νίκη επί ομάδας με τους ίδιους στόχους, ωστόσο, το πρώτο εφετινό "ροζ φύλλο" (69-68) στην Πάτρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, κατέδειξε ότι ο Απόλλων (3-6) είναι σίγουρα η ομάδα που έχει την μεγαλύτερη βελτίωση μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, οπότε και άλλαξε προπονητή (Μέξας αντί Παπαχατζή). Μετά το ανέλπιστα εντυπωσιακό ντεμπούτο του Κέβιν Ντίλαρντ την προηγούμενη αγωνιστική στο Ζηρίνειο, ο Αμερικανός point-guard διατηρήθηκε σε εξίσου υψηλά επίπεδα (22π., 5ρ. & 5ασ.) και απέναντι στον "δικέφαλο του Βορρά" και βρήκε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του επίσης νεοφερμένου συμπατριώτη του, Ντέβον Σάντλερ (23π. & 6ρ. με 9/12 σουτ), που έβγαλε μάτια στο 2ο παιχνίδι και με το νικητήριο follow έβαλε την σφραγίδα του στην 3η νίκη της σεζόν. Το 58/69 που πήραν οι Πατρινοί από τους ξένους τους είναι ιδανικό νούμερο για τις ομάδες που στοχεύουν στην αποφυγή του υποβιβασμού και χρειάζονται σκορ και η ομάδα του Κώστα Μέξα φαίνεται ότι έχει επανέλθει δυναμικά.

Η χειρότερη επίθεση τα έβαλε... όλα!

Στο ντέρμπι μεταξύ των δύο εκ των τριών νεοφώτιστων επικράτησε ο νόμος της επίθεσης και μοιραία ο χαμένος ήταν η ομάδα (Λαύριο) με την χειρότερη άμυνα (μ.ο. 78,4π.) στο πρωτάθλημα. Ο Αρκαδικός (3-6), που πριν το ματς πετύχαινε κατά μέσο όρο 62,0 πόντους, έκανε season-high στην επίθεση (παραμένει 14ος με μ.ο. 66,0π.) με ασύλληπτα ποσοστά (77,7% στις βολ. & 66,6% στα διπ. & 47,8% στα τρίπ.) και με εκπληκτικούς τους Βαν Όστρουμ (24π. με 4/7τριπ.), Καββαδά (20π. & 9ρ. με 8/8 διπ.) και Μπράουν (17π. & 4ασ.), πέτυχε την πιο σημαντική νίκη (98-90) στο πρωτάθλημα. Αν δεν χαλάρωνε στο 4ο δεκάλεπτο, η διαφορά ίσως να μην ήταν μονοψήφια.

Το άγχος "έριξε" την διαφορά!

Η βελτίωση του Ρεθύμνου (3-6) στο ματς με την Καβάλα ήταν εμφανής και αν δεν έλλειπε το άγχος, ίσως η νίκη (84-74) των Κρητικών να ήταν πιο ευρεία και πιο εύκολη. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήλεγξε πλήρως το ματς, πήρε και πάλι μεγάλη βοήθεια από τους ξένους της (68 από τους 84 πόντους) με εξαίρεση τον προφανώς κουρασμένο αλλά και "εκτός νερών" Σαρλόν Κλόουφ (5π. & 2ρ. με 2/6 σουτ) και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάϊλερ Στόουν (23π., 11ρ. & 5ασ. με 8/9 διπ.), "κέρδισε έδαφος" στην δύσκολη (λόγω προγράμματος) προσπάθειά της να αναρριχηθεί στην βαθμολογία.

Έχυσε το γάλα!

Αν εξαιρέσει κανείς την 4η περίοδο, στην Τρίπολη οι παίκτες του Γιώργου Σερέλη έχυσαν το γάλα από τον σχεδόν γεμάτο "κουβά" που τους είχε μείνει "προίκα" από το ματς με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο κέρδισαν τις εντυπώσεις. Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν μπορείς περιμένεις πολλά όταν δέχεσαι σχεδόν 100 πόντους, από μία ομάδα με την χειρότερη επίθεση της λίγκας και αν το Λαύριο (3-6) είχε κερδίσει πόντους έως τώρα με την μαχητικότητά του, κόντρα στον Αρκαδικό, έκανε δύο βήματα πίσω, όχι τόσο λόγω της ήττας (90-98) αλλά λόγω της συνολικής παρουσίας.

Θετική εικόνα

Μόνο θετικά συμπεράσματα μπορεί να έχει ο Κώστας Φλεβαράκης από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο ΟΑΚΑ και κυρίως την αντίδραση που είχαν στο 2ο μέρος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τα Τρίκαλα (3-6) μπορεί να έχασαν (64-77), αλλά το ανταγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν κόντρα στον "εξάστερο" και η καλή "χημεία" των ξένων (Κόντζερ 15π. & 6ρ., Σοκο 13π. & 10ρ.), είναι ενθαρρυντικά στοιχεία ενόψει του "τελικού" της ερχόμενης εβδομάδας με τον Αρκαδικό.

Πληρώνει το χαμηλό budget για δύο διοργανώσεις!

Από την αρχή της χρονιάς, είχαμε γράψει ότι έτσι όπως στήθηκε το εφετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ (3-5), η συμμετοχή στο Eurocup θα του έκανε ζημιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το βάθος και η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού που έχει στην διάθεσή του ο Σούλης Μαρκόπουλος, δεν επαρκούν για μία ανταγωνιστική πορεία σε δύο απαιτητικές διοργανώσεις και μοιραία, οι Θεσσαλονικείς το έχουν πληρώσει περισσότερο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που είναι αξιοπερίεργο πάντως, είναι πως ο ΠΑΟΚ πάει και κερδίζει την πολύ πιο ποιοτική Μπεσίκτας στην Πόλη και χάνει από την πιο αδύναμη ομάδα (Απόλλων) της Α1 μέσα στη ρακέτα, με τον Σχορτσανίτη (15π., 6ρ. & 3ασ. με 6/6 διπ.) μάλιστα σε καλό απόγευμα!

Παίζει το τελευταίο της χαρτί!

Ο εντός έδρας αγώνας μετά την διακοπή με τον Κολοσσό θα δείξει τι αντοχές έχουν απομείνει στην Καβάλα (1-8) στην προσπάθειά της να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Από μόνη της η προσθήκη ενός πλέϊ-μέϊκερ (Λέϊζερ 18π.) χωρίς ενίσχυση στην θέση "5", δεν αρκεί και μόνοι τους οι Ταπούτος (27π.) και Κοστόφ (12π.) δεν φτάνουν για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, που μετράει πλέον 8 σερί ήττες μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Λαυρίου με buzzer-beater και ο αγώνας χωρίς "επόμενη μέρα" με τους Ροδίτες, είναι εντελώς οριακός για την ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας, που ακόμη και να κερδίσει έχει μπροστά της ένα βουνό να ανέβει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!