«Δυο ομάδες, μια κερκίδα» για ιερό σκοπό!

Σταύρος Σουντουλίδης
«Δυο ομάδες, μια κερκίδα» για ιερό σκοπό!

bet365

Τα καλύτερα χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς ήταν συνυφασμένα με τα αξέχαστα ντέρμπι Άρη και ΠΑΟΚ στο θρυλικό «Παλέ». Κάποιοι ρομαντικοί αναβιώνουν αυτές τις στιγμές για ιερό σκοπό!

Το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει τη δική του ιστορία. Στη δεκαετία του ’80 έκρινε το πρωτάθλημα, το κύπελλο, ήταν μέρος της κουλτούρας της πόλης. Ένας ολόκληρος κόσμος περίμενε πότε θα φτάσει εκείνο το Σάββατο, πότε το ρολόι, ελέω ΕΡΤ, θα έδειχνε 16:00 για το μεγάλο τζάμπολ.

Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες με φόντο τις κλασικές μονομαχίες των δύο αιωνίων. Οι φίλαθλοι εκείνης της γενιάς, το λένε με καμάρι, πρόλαβαν να ζήσουν όλη τη μυσταγωγία. Φθάνοντας μέχρι το γήπεδο, όπου τότε ένα χοντρό ναυτικό σχοινί τους χώριζε στο πέταλο του «Παλέ». Τις εποχές που ένα κάγκελο και μόνο τους χώριζε από τις τουαλέτες του γηπέδου, όπου στο ημίχρονο έδιναν, δίχως να το θέλουν, ραντεβού χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό.

Αυτή η απόσταση… αναπνοής, που τότε χώριζε τους Αρειανούς από τους ΠΑΟΚτσήδες, χάθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν σταμάτησαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι δύο ομάδες να ανταλλάσσουν εισιτήρια ακολουθώντας τις οδηγίες της αστυνομίας.

Χάθηκε εκείνο το συναίσθημα της καζούρας, στα όρια της πλάκας, που έκανε τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης να είναι κάτι το διαφορετικό. Κι αυτό το συναίσθημα θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν ερασιτέχνες του αθλήματος, «φίλαθλοι των δύο ομάδων μέσα από έναν μοναδικό αγώνα, που σκοπό έχει να δείξει σε όλους πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και το μπάσκετ είναι απλά ένα παιχνίδι», όπως αναφέρουν.

Φίλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη, σημερινοί 35ρηδες και 40ρηδες, «βρέθηκαν» ξανά μαζί, μέσω Facebook, αποφασίζοντας να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, στις 21:00 στο PAOK SPORTS ARENA με ελεύθερη είσοδο για φίλους και των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες και οι φίλαθλοι τους ενωμένοι θα στηρίξουν την προσπάθεια του συλλόγου «Αγάπη για το παιδί», μαζεύοντας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια και ότι άλλο μπορεί ο καθένας.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα έχει στον πάγκο της σαν τεχνικό δίδυμο, δύο παίχτες που τίμησαν επί σειρά ετών τη φανέλα της, τον Γιάννη Γιαννούλη και τον Αχιλλέα Μαματζιόλα και θα παραταχθεί με ρετρό φανέλες του Κόρατς του 1994 με την εξής σύνθεση:

Νο 4: Σκοτ Σκάιλς (Kώστας Γιαννάκαρος), No 5: Νίκος Σταυροπουλος (Θανάσης Γκόγκας), Νο 6: Ουόλτερ Μπέρι (Μένιος Ρούσσης), No 7: Μπάνε Πρέλεβις (Νίκος Καλλιώρας), No 8: Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς (Δημήτρης Αναγνωστόπουλος), No 9: Κεν Μπάρλοου (Γιώργος Παπαθαναήλ), No 10: Τζον Κόρφας (Δημήτρης Τρικαλιώτης), Νο 11: Πητ Παπαχρόνης (Δημήτρης Ανουσάκης), Νο 12:Κλιφ Λέβινγκστον (Ανδρέας Καλαϊτζής), No 13: Ζόραν Σάβιτς (Παναγιώτης Αργυριάδης), No 14: Μάικ Τζόουνς (Γρηγόρης Πιτένης), No 15:Γιάννης Γιαννούλης (Σπύρος Βαρδής)

Η σύνθεση του Άρη, που και προφανώς θα παραπέμπει «στον Γκάλη, στο Γιαννάκη και τ’ άλλα παιδιά», θα αποτελείται από τους:

Ιωακείμ Αραμπατζής, Γρηγόρης Σπίθας, Αρης Βλαχάκης, Χρήστος Καλπίας Βασίλης Γούναρης, Χρήστος Κούτρης, Νίκος Πενίδης, Γιώργος Μόνας, Γιώργος Πικουλάς, Πέτρος Κοντάκης.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα