Το νέο microsite του Gazzetta για την Euroleague είναι εδώ!

Βασίλης Παπανδρέου Βασίλης Παπανδρέου
Το νέο microsite του Gazzetta για την Euroleague είναι εδώ!
Το Gazzetta παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο microsite για την Euroleague, που στόχο έχει να αναδείξει την κορυφαία διοργάνωση του μπασκετικού πλανήτη. Μην ξεχνιέστε, το ΝΒΑ, είναι... άλλος πλανήτης!

Η αλήθεια είναι ότι η «τρέλα» του Gazzetta με την Euroleague δεν ξεκίνησε σήμερα. Δείξαμε «άγριες διαθέσεις» από το Final του 2009 (λίγους μήνες πριν τα πρώτα γενέθλια του site) με 5 απεσταλμένους στο Βερολίνο και συνεχίσαμε στους ίδιους ρυθμούς όλα αυτά τα χρόνια, με "highlight" τη διοργάνωση του 2012, όταν βρεθήκαμε -αν μετράω σωστά- 9 δημοσιογράφοι του Gazzetta στην Πόλη.

Κατά τη διάρκεια του περσινού Final 4 στη Μαδρίτη (για το οποίο παρουσιάσαμε έναν «Οδηγό» μοναδικό για τα ελληνικά ιντερνετικά δεδομένα), τρώγαμε παρέα με Σκουντή, Παπαδογιάννη, Καλκαβούρα, Λαούδη, Μελάγιες και -τίμιο- Τσίγκα και κάπου εκεί, ανάμεσα σε «χαμόν ιμπέρικο» και παγωμένη «θερβέθα» έπεσε η ιδέα... «Ρε παιδιά, τόσα κείμενα γράφουμε, αφιερώματα, μεταδόσεις, blogs, εκπομπές, γιατί να «χάνονται» μέσα στην ύλη του Gazzetta... Δεν φτιάχνουμε ένα microsite για την Euroleague να βρίσκει συγκεντρωμένo όλο το περιεχόμενο;»

Είχε ήλιο, είχαμε πιει κι αρκετές μπύρες και... η συζήτηση πήγε αλλού, αλλά ο «σπόρος» είχε πέσει. Πέρασαν λίγοι μήνες και λίγο πριν το Eurobasket, η ιδέα του microsite επανήλθε «αποφασισμένη».

Στο Gazzetta είμαστε περήφανοι για την μπασκετική 10άδα που μπορούμε να «κατεβάσουμε» τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα παρκέ.

Με Σκουντή και Παπαδογιάννη να «αλλάζουν το επίπεδο» όλης της ομάδας με τα αμέτρητα δημοσιογραφικά «γαλόνια» τους, Λαούδη και Μελάγιες να καλύπτουν το ρεπορτάζ όλης της μπασκετικής πιάτσας (εκτός του ΝΒΑ, όπου οι γνώσεις τους εξαντλούνται στην πρώτη αποχώρηση του Air το 1993), τον Kαλκαβούρα να φέρνει τις απαραίτητες νότες δροσιάς και κοσμοπολίτικου αέρα, τον Ράμμα να γράφει -μετά μανίας και με... χαμόγελο- για οτιδήποτε κινείται πάνω στο παρκέ, τη Στέλλα (σαν τη Ριάννα, είναι γνωστή μόνο με μικρό της όνομα) να γράφει ταυτόχρονα -και... αδιαμαρτύρητα- για μπάσκετ, πολιτικά, advertorials και να τσεκάρει και σχόλια τον Παναγιώτου να προσπαθεί να μας πείσει ότι η Euroleague είναι καλύτερη από το ΝΒΑ, τον Φωτόπουλο να έχει ρόλο νεοσύλλεκτου τόσο στο στρατό όσο και στο Gazzetta και τον υπογράφοντα να κάνει λίγο απ' όλα, μπορούμε να πούμε -χωρίς ίχνος μετριοφροσύνης- ότι... είμαστε «δυνατοί» στο μπάσκετ.

Σας καλωσορίζουμε στο microsite της Euroleague λοιπόν, με την υποστήριξη της Sportingbet.gr, τον Εθνικό Χορηγό της Euroleague Basketball και ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο και εμείς, όταν το σχεδιάζαμε!

Μέσα στις επόμενες μέρες, θα εγκαινιάσουμε μια νέα ενότητα, τα Power Rankings της διοργάνωσης, στα πρότυπα του ΝΒΑ (by the way, τι παπάδες κάνει ο Curry και τι παικτάρα παραμένει στα 37 του ο Ντιρκ), ενώ περιμένουμε τις εντυπώσεις, τις παρατηρήσεις και τις ιδέες σας για microsite.

Και προφανώς, ετοιμαστείτε για... πολλές μπασκετοκουβέντες, αλλά και ένα microsite, αφιερωμένο στο Eurocup!

Καλή μπασκετική σεζόν να έχουμε*

* Ναι ναι, είμαστε ήδη στην 5η αγωνιστική, αλλά εμείς σήμερα ξεκινάμε και σήμερα το «γιορτάζουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Παπανδρέου
Βασίλης Παπανδρέου